2022. október 07., péntek

De Sciglio, aki mindkét oldalon tud játszani

-

Mattia De Sciglio, a Milan fiatal védője szerint még korai lenne őt Paolo Maldinihez hasonlítani.

De Sciglio még 2002-ben csatlakozott az AC Milan ifjúsági akadémiájához, és végigjárta a korosztályos csapatokat, a tavalyi idényben azonban már a felnőtt csapatban is debütált, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

Az idei szezonban viszont már Abate sérülése miatt kezdőként kapott helyet.

“Mi változott mióta a felnőtt csapatban játszok? Még kevésbé vagyok népszerű a rajongók körében, amelynek pozitív oldala is van, hisz nyugodtan tudom élni a magánéletemet. Természetesen nagyon örülök, ha az utcán autogramot kérnek. A frizurám elég egyszerű, nem olyan mint El Shaarawyé” – mondta a Sportitalianak.

“El Shaarawyval nagyon jó a kapcsolatom, nagyszerű srác. Ő egy tehetséges játékost, ezt már évekkel ezelőtt bizonyította. A szenátorok távozása? Bizonyára a tavalyi szezonban nagyon fontos szerepet töltöttek be az öltözői hangulatban, de nyugodtak vagyunk és tudjuk hogy mi a feladatunk.”

“A csapatnál jó az összhang, és még sok meghatározó játékos maradt a csapatnál. Maldini? Gyerekkoromban Milan szurkoló voltam, és követtem a mérkőzéseket. Maldini olyan védő volt mint én, de úgy gondolom hogy még korai lenne hozzá hasonlítani, hisz én még most kezdtem el profi pályafutásomat.”

“Nagy megtiszteltetés hogy Maldinihez hasonlítanak, és remélem hogy én is hasonló karriert futok majd be. Az olasz válogatott? Csodálatos élmény volt. Jelenleg viszont a Milanra és az olasz U21-es válogatottra koncentrálok. Aztán meglátjuk mi történik. A posztom? Tudok balhátvédként is játszani, nálam ez nem probléma. Jobb- és a bal oldalon is tudok játszani.”

“Tassotti? Köszönöm neki a tanácsokat, a segítséget amiket nekem nyújtott. Rengeteget segített nekem, az edzéseken is mindig jó tanácsokkal látott el. Köszönettel tartozom neki” – fejezte be.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Teljesen egyetértünk! Bár nem tennék le arról,h valaha Urby lesz a balhátvéd, sokkal lendületesebb és hatékonyabb lenne.
   Szóval hogy is állunk a széleken?
   Abate jobb oldalon, Dídac és Urby bal, és van 2 JolyJoker Antonini valamint De Sciglio akik mind2 oldalon, de szerintem mind a kettőnek a jobb feküdne (mivel az a jobbik lábuk)
   Meg merem kockáztatni,hogy nincs egyetlen csapat sem aki jobban állna szélső védőkkel, mint mi!

   • Én már lassan letennék arról h valaha Emanuelson balhátvéd lesz, amíg Allegri az edző.
    Allegri: “We have good solutions for the left back position. De Sciglio, Antonini, Mesbah and Constant can all play in that position.”
    Lefordítva: “Jó megoldásaink vannak a balhátvéd pozícióra. De Sciglio, Antonini, Mesbah és Constant is képes játszani azon a poszton.”

    Szomorú dolognak tartom hogy Allegri nem említi sem Urby-t sem pedig Didac Vilát. Mondjuk utóbbit lehet hogy azért nem említi, mert még sérült. Mindkettőjüknek legalább egyszer lehetőséget adnék legalább egy gyengébb ellenféllel szemben.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS