2022. október 07., péntek

Kaká végre megszólalt

-

A hírek szerint sorban állt érte fél Európa, sőt tengerentúli ajánlatokkal is bombázták. Az igazságot azonban maga a játékos mondta el egy interjú során a Globoesporte újságírójának. A madridista.hu írása.

A nyár legfőbb témája  – a Real Madrid szempontjából – Modric mellett a brazil játékmester Kaká volt. Szinte nem telt el úgy nap, hogy ne jelent volna meg pletyka egy újabb ajánlatról, egy újabb érdeklődőről.

A legtöbb hír arról szólt, hogy a Paris Saint-Germain és a Milan is csábítja a korábbi Aranylabda-győztes játékost, kész lemondani a fizetésének feléről és egyéb kompromisszumokra is hajlandó a váltás érdekében. Valójában azonban csak Kínából kapott ajánlatot. „Nem azért jöttem ide, hogy elmenjek, de nem akarok a klub terhére lenni. Csak azért nem hagytam el a csapatot, mert nem kaptam ajánlatot.”

A brazil középpályás ezután beszélt a csapaton belüli helyzetéről is. „Úgy érzem, mintha újra kéne kezdenem mindent 30 évesen, miután megnyertem mindent. Azt kérdeztem magamtól: „Nem lenne jobb elmenni egy olyan helyre, ahol többet játszhatok?” A válaszom igen volt és most is erre várok.”

Természetesen Mourinhóval való kapcsolatáról is kérdezték őt. „Kölcsönösen tiszteljük egymást, szakmai a kapcsolatunk. Sosem kérdőjeleztem meg. Úgy gondolom, ahogy más csapatoknál is, úgy itt is, az edző egyes játékosokban jobban bízik, mint másokban. Nem azt akarom, hogy egyenesen a kezdőben találjam magam, hanem hogy harcolhassak a helyemért.”

„A sérülésem előtt játszottam egy szinten, amire most már nem vagyok képes. Átestem egy műtéten és egy másik játékos jött ki a műtőből. Apránként elveszítem az önbizalmam, de még nem vesztettem el teljesen. Fizikailag jól érzem magam. A legutolsó sérülésem tavaly októberben volt. Hamarabb érkezem és edzem, mint a többiek, naponta kétszer is. Többet dolgozok, mint valaha és mégsem játszom. Többet edzek mindenkinél és minden nap azért küzdök, hogy újra meghatározó játékossá váljak, amilyen korábban is voltam.”


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

39 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • A térdét műtötték, ennyi. Semmi extra. Rengeteg játékos van, akik műtétek után játszottak.

   Az eligazolásának akadálya véleményem szerint az lehetett, hogy: 1. nem olcsó. 2. magas a fizetése. 3. Murinhonak, Özilnek, a kevés játéklehetőségnek és a padnak “hála” nem volt szem előtt.

   A lényeg pedig itt van: ” Nem azt akarom, hogy egyenesen a kezdőben találjam magam, hanem hogy harcolhassak a helyemért.” Ezek szerint sem a játéktudásával van a baj, hanem egyszerűen nincs benne a körben, a Murinho féle körben. Így nehéz csapatba kerülni, de Jodét is meg lehet érteni, hiszen ragaszkodik az elképzeléseihez.

   Ha csak Kínából kapott ajánlatot, akkor mi sem tettünk ajánlatot?

   Szerintem ez alatt csak a kivásárlásra vonatkozó ajánlatokra gondol, hogy máshonnan nem kapott, mert rengeteg felől jöttek az infók, hogy agy kölcsön meg úgy kölcsön, de a Madrid csak végleg hajlandó megválni tőle…

   Mentsük ki onnan és hozzuk el télen, mielőtt még visszamenne Brazíliába!

 1. Itt a lehetőség adott lett volna hogy többet játsszon, de ez a mondat hogy nem kapott ajánlatot ez azért valamire sejtett…
  Szomorú ilyet olvasni hogy Kaká kezdi elveszíteni az önbizalmát. ( mondjuk valamilyen szinten érthető, de akkor is ő Kaká )
  Sokan feltették a kérdést hogy Kaká visszatérése milyen lehet, vajon olyan mint Shevchenko-é volt vagy talán egy jobb formában lévő Kakát kaptunk volna mint a Madrid, tény hogy segítség lett volna, de Kaká is beismeri hogy a műtőből másik Kaká jött ki….

 2. már többször írtam, többször meg is kérdőjeleztek miatta, de amikor Kaká eligazolt a Milantól, akkor arról volt szó, h vmilyen sérve van, amit nem tudnak rendesen megműteni, ezért karrierje végéig gyógytornáznia kell.
  forrásokat sajnos nem tudok már linkelni, de nem 1 helyen olvastam, talán konkréten Kakát nyilatkozatban is…

  • A térdét kellett megműteni miután eligazolt tőlünk. Amit Te írsz, az nem létezik. Nincs olyan, hogy operálhatatlan ágyék vagy lágyék sérv. Ez manapság egy 45 perces rutin műtét, nem egy agydaganat. Nekem lágyék sérvem volt. Az én esetemben akkora szakadás volt a hasfalamon, hogy nem tudták egy háló bevarrásával megoldani a problémát, ezért egy szlovák specialista érkezett, mert abban a kórházban még nem hajtottak végre olyan sérvműtétet, mint ami rajtam. Ennek annyi volt a lényege, hogy a hasfalam ép részéről izomlapokat vágtak le és azokat varrták a szakadásra. Jobb is, erősebb is, mint a háló. Mindezt 45 perc alatt abszolválta a doki. Azóta is rendben van.

   Utána néztem annak, amit hangoztattál és semmi ilyesmit nem lehetett találni. Az viszont tény, hogy egy a 2009 november végi el classico alkalmával kapott egyet az ágyék környékére. Ennek valami duzzanat vagy zúzódás volt a következménye és fájdalmat érzett mozgás közben, emiatt járt gyógytornára és azért, mert az orvosok javaslatára nem kellett megműteni. A dokik szerint nem volt értelme. egy hónap pihenés és gyógytorna segítségével felépült és januárban a Mallorca ellen tért vissza.

   Egyébként minden amit leírtam, csak fölösleges maszlag. Az elmélet, mely szerint valamilyen “rejtélyes” sérülés miatt nem veszi meg senki, alapból ott bukik, hogy Kakának előbb orvosi vizsgálatokon kellene átesnie az új csapatánál ahhoz, hogy bárki azt mondhassa, hogy nem veszi meg, mert valami baja van. Lásd: Didac Vila! Ahhoz pedig, hogy ez megtörténhessen, előbb meg kell állapodni az új csapattal és csak utána mehet a játékos orvosira. Lásd: Didac Vila. A spanyol esetében még az enyhe ágyékgyulladást is megműtötték. Mindez nehezen elképzelhető, hiszen egyik csapattal sem egyezett meg a Madrid és egyik kérőnél sem volt orvosi vizsgálatokon és szerintem Galliani sem követne el akkora hibát, hogy egy gyógyíthatatlan sérüléssel küzdő játékost igazoljon 5-6 milliós nettó fizetéssel a kőkemény spórolós időszakban úgy, hogy a játékos még csak véletlenül se váljon a csapat hasznára.

   Bár, ki tudja? Lehet én gondolom rosszul.

 3. Remélem még lehet reménykedni, hogy esetleg télen ide talál! Ha már így lecsúszott róla a vezetés! Nagyon sajnálom őt, még a végén a BL-be se lesz nevezve, van egy olyan érzésem! Modric+Essien! Ezek jó húzások voltak a Real részéről! Habár Essien ide is jöhetett volna, de gondolom fizetésbeli igényei miatt, amúgy se lehetett volna ebben reménykedni!

 4. Szomorú ezeket olvasni ,az is szomorú ,hogy nem vettük meg. Ö az a ritka kevés játékos egyike aki amit lehetett 1 csapatnál azt mindent megnyerte ,mindent elért az életben el kell fogadnia ,hogy az idő telik. És ha nem lenne ekkora tehetség egy csöppet sem sajnálnám hiszen van egy hatalmas múltja és egy gazdag jövője, sok százezer focista mit meg nem adna hogy ennyit elérjen mint ő. Te vagy a jelenleg aktív focisták közül a kedvencem,mindig szívesen látlak a csapatban.

 5. Mennyire hihetetlen, hogy egy játékos az egyik csapatban király, aztán egy más csapatban hirtelen megfordul minden.. Szörnyű lehet ez a helyzet Kakának.
  Másik oldalról megközelítve, akkor a Realnak miért nem volt annyi esze, hogy átadólistára tegye? Van egy 9M fizetésű játékosuk a padon, aki abszolút nem fog játszani, max néha beküldik kocogni. Hihetetlen pazarlás megy ott is!

 6. Aki látta Kaká 20-30 perceit és a Milanunk elleni produkcióját amerikai turnén az tudja, hogy még mindig nagy játékos. Akiből a Real hülyét csinál!

  Most olvastam, több spanyol újságíró pedzegeti, hogy Ronaldo Kaká miatt nem örült a hétvégi góljainak. Mert a barátjával ezt a játékot játsszák és egy karriert törnek derékba… Nem tudom mennyi igazság alapja van, de elképzelhető sajnos!:(

  Ez után a cikk után gondolom megint felerősödnek a hangok a vezetőséggel szemben. De hozzáteszem, ha nem kapott ajánlatot tőlünk az nem azt jelenti, hogy nem volt vagy nem akartuk! Ennek van egy menete, hogy a a REAL-nak megtettük az ajánlatunkat ők azt visszautasították = Nem beszélhettünk Kakával.. (Hivatalosan legalább is)

  • Én is erre gondoltam egyébként, hogy lehet, hogy csak a Realál beszéltünk és Kakavel nem, csak ez 1 kicsit fura..mert eddig mindig a játékossal kezdtünk egyeztetni. Hány olyan hír volt, hogy a játékossal meg egyeztünk de a klubbal nem tudtunk. Szal 1 kicsit fura nekem, hogy most a klubbal kezdünk el egyezkedni és a játékossal meg nem. Na mind1. A lényeg, hogy nem jött 🙁

   • Szerintem Galliani biztos beszélt Kakával de az nem számít ajánlatnak. Rácsenrgett: Ricky tudunk adni 3 misit jó az neked?
    Kaká: Igen mert játszani akarok.
    Galliani: Oké akkor megyek egyezkedni, minnyá jövök…
    2 héttel később:
    Galliani újra hívja Kaká-t: bocs bazzeg nincs rád pénzünk :'(

 7. Kaká egyszerűen alig kap lehetőséget Mou-tól.Amikor játszik általában alig kap időt,de mégis többnyire lendületet visz a játékba Madridban.Meg észt.Amire ott rajta kívül leginkább Özil képes,a többiek nem.Nem az egyéni trükkökre gondolok,hanem ahogy Beckham passzai,úgy az ő játéka is a lát és tervez a pályán-típúsba tartoznak,Mou-nak erre nincs szüksége:ő kitalál valamit,és azt szeretné visszalátni a pályán.mindenki a feladatát lássa el,majd ő gondolkodik.többnyire nem rosszul.de mégis a tévedéseinek is súlya van:ld pl a BL elődöntő.De a végeredmény Kaká szempontjából,h ki van vele cseszve.Drága üzlet volt,persze a Real-nak,de még drágább fizetni,nem játszatni.Egy ajánlat érkezett?sztem az azt jelenti,h egy,ahol tényleg meg akarták venni-másoknak drága,amit a Madrid kér,bizonytalan,h játék nélkül mit nyújt,így maga az ajánlattétel nem történik meg,nem jut el a nyilvánosságig.A Milan meg elzárta a pénzcsapot,így a Real szeméből nézve komolytalan.

 8. A Real, hiába nagy és jó csapat, egy süllyesztő.. sok aranylabdásnak sajnos a Real a “végállomás”.. Kaká hazajöhetett volna, itt mindig van helye és játszana is és nem öreg még annyira, hogy ne nyerje vissza szinte régi önmagát! A nyilatkozatai önmagukért beszélnek, nem kicsit csalódott, Mourinho.. pedig vicc, minden átigazolás elején Kaká így , Kaká úgy, kell nekem/nekünk.. aztán lezárul az átigazolás, Kaká pedig sehol! Milan sajnálhatja , hogy fél évet minimum még a süllyesztőben marad, kicsit többet tehettek volna .. Kaká a kedvenc játékosom, ezerszer többet ér tudásban, alázatban, inteligenciában, mint Özil,Khedira,C! együtt. Rossz így látni, illetve “nem” látni.. de talán télen újra itthon lesz!!

  Forza Milan!

 9. Sajnálatos hogy így járt de főkép az hogy a Milan vezetés átbaszott minket a leigazolásával kapcsolatba!! Szerinte újra jó lett volna mert a zseni ott lakozik benne!! Így hogy nem érkezett senki az irányító posztra nem akarok hitetlenek tűnni de játékba sokkal gyengébbek leszünk pár csapatnál ide 6-7-et simán lehetne íni. Sajnos.

 10. Szerintem Mourinhónak semmi köze a támadó focihoz.
  Ha megnézzük eddigi sikereit, mindenhol a szervezett védekezés volt a sorsdöntő.
  Illetve rendkívüli módon feltüzeli a játékosokat.
  Ameddig az esélytelenebb csapatokkal érte el, még drukkolt is neki az ember (Én),
  de amit az Interrel csinált meg a Madriddal a Barca ellen ez elég gáz.
  Egy olyan klubbal, akik 500 millió eurós hitelből vesz játékost annak a saját fociját kéne, hogy érvényesítse, nem szarrá rúgni az ellenfelet.

 11. Télen, vagy legkésőbb nyáron pont annyi lesz az ára, amennyit sajnos jelen pillanatban ér a piacon. Akkor már több csapat közül választhat… Na akkor derül ki, hogy mennyire bíznak benne még Gallianiék… (ezért is a kölcsön opció, ill. a csak eladás a mások részről) Mert szerintem ők sem tutik benne, hogy felhozható e még a régi szintjére! Sajnos egy sérülés és pláne egy utána következő meccshiány teljesen lerombolhat bárkit!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS