2022. szeptember 30., péntek

De Jong lehet a következő érkező

-

A Milannews értesülései szerint a Milan közel került Nigel De Jong leigazolásához.

Tegnap Galliani azt nyilatkozta, hogy Krkic és Niang megszerzésével a Milan számára bezárult a piac, ám angol hírforrások már-már tényként közlik, hogy De Jong lehet a következő érkező.

A 27 éves holland válogatott középpályás jelenleg a Manchester City játékosa, de szerződése 2013 nyarán lejár, így az olaszok most olcsóbban megszerezhetik. A hírek 7 millió eurós vételárról szólnak.

Pletykák szerint Barbara Berlusconi közbenjárására is kellett a tárgyalások beindulásához, aki meggyőzte édesapját, bocsássa rendelkezésre a szükséges pénzösszeget.

Allegri Van Bommel távozása óta keresi a megfelelő embert a védekező középpályás posztjára, De Jong minden bizonnyal megfelelő lenne erre a feladatra.

Mivel az átigazolási időszak 31-én lejár, napokon belül kiderül, mi lesz a holland sorsa.

De Jong megfelelő Van Bommel utód lenne?

 • Abszolút (73%, 1 914 voks)
 • Gyengébb nála, de megteszi (20%, 527 voks)
 • Szerintem nem (5%, 127 voks)
 • Nem tudom, nem ismerem (3%, 68 voks)

Összes szavazat: 2 635

Betöltés ... Betöltés ...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

31 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Azért ebben az esetben is látszik, ha a Kicsi Barbara a szép nagy szemeivel ránéz a fotelben ülő, enyhén erotikus filmeket néző apucikára, s kéri, hogy nyomja már meg azt az enter gombot az átutaláshoz, azért megy! Van itt pénz, csak igen, többen írtátok, hogy azért egy embernél is megvan a határ, hogy mennyit költsön bármire is!

 2. De Jong érkezése abszolút jó vétel lenne. Egyrészt újra lenne egy vérbeli védekező-középpályásunk, aki fizikálisan és technikailag is a toppon van. Ha tehát De Jong érkezne, akkor a középpályát többféleképpen lehetne variálni. Tehát akkor Montolivo lenne a jobb oldali középpályás, Nocerino a bal oldali és De Jong pedig védekező-középpályás. Vagy pedig Boateng, De Jong, Nocerino középpálya lenne, Montolivo pedig támadó középpályás. Akár Nocerino, De Jong, Emanuelson, vagy Urby helyett Muntari.

  A 4-3-2-1-es játék nagyon nem lenne jó, mivel van temérdek csatárunk (Pato, Robi, Shaarawy, Pazzini, Bojan, Niang). Már csak egy olyan játékos kell, aki ki tudná szolgálni a csatárokat, én Kakára szavaznék de most már tudom hogy lehetetlen az átigazolása és le is zárultak a tárgyalások. Tehát a reális az hogy ha jön De Jong akkor Montolivo lesz a tkp, mert mint látjuk Boateng posztja nem tkp.

  Abbiati – Abate, Mexés, Zapata, Emanuelson – Montolivo, De Jong, Nocerino – Boateng – Robinho/Shaarawy, Pazzini? v. Pato? v. Bojan?.

  • Szerintem is jó vétel és igazad van, hogy lehetne variálni a középpályán. A védelemmel se lenne nagy baj, ha így állnának fel. Abate sérülése esetén De Sciglio simán tudja pótolni, sőt még akár a kezdőben is helyet kaphatna, bal oldalt viszont Emanuelsonnak nincs igazi alternatívája, Mesbahról nem akarok beszélni. 😀 Antoniniről annyit, hogy a védekezése szerintem nagyon jó, viszont a támadásokba nem tud belépni hasznosan. Úgy gondolom, hogy Constant tudná a leghasznosabban pótolni Emanuelsont egy esetleges sérülés vagy bármi egyéb ok esetén, a Berlusconi kupán jól mozgott szélen.Ehhez persze az kell, hogy egyáltalán a mester végre bal hátvédként számoljon Urby-val. A legnagyobb baj szerintem a belső védőknél van, Mexés és Zapata oké, viszont őket nem igazán tudja pótolni senki a keretből. Reménykedjünk benne, hogy De Jong hozzánk szerződik és bízzunk egy belső védő érkezésében is, aki remélem, hogy Mapou Yanga-Mbiwa lesz, most olvastam, hogy kapott behívót a szeptemberi vb-selejtezőkre! Ha mindez teljesülni akkor a védelem igaz nem lenne a világ legjobbja, de elég ütős lehetne, a középpályánk meg őszintén szólva nekem várakozáson felüli lenne, a csatároknak meg nincs mese össze kell kapni magukat, Pazzinitől szerintem 12-15 gól simán várható, csak találja meg a régi önmagát. FORZA MILAN!!!

 3. A norberto012 által a 4-3-2-1-vel kapcsolatban írtakhoz…

  A 4-3-2-1 (vagyis a “karácsonyfa”) szerintem még akkor merült fel, amikor összesen csak 4 csatárunk volt, és Pato még egészséges volt. Most, hogy vettünk két támadót, ez a felállás értelmetlen lenne, kivéve akkor, ha Niangot (mert ő is tud támadó középpályást játszani) vagy Bojant vagy Robinhot használnánk “a” csatár mögött. Ha viszont pl. Urby meg Boateng lenne az egy szem csatár mögött, akkor 5 csatár üldögélne a padon? Szóval maradunk szerintem a két csatáros támadójátéknál.
  Ha már mindenképpen be akarja tenni Allegri Boatenget a csapatba, akkor még a 4-4-2-t is megpróbálnám a helyében (jobbról balra haladva: Montolivo-De Jong-Nocerino-Boateng/Emanuelson). És akkor ugyan nem lenne csatárok mögötti játékszervezőnk, de egyrészt most sincs, másrészt egy még stabilabb középpályás támogatással talán veszélyesebbek lehetnénk.
  Ezt a 4-4-2-t persze nem úgy kell elképzelni, hogy a széljátékra építünk, hanem úgy, hogy védekezésben visszazárnak a széleken lévő emberek (ilyenkor De Sciglio vagy Abate, illetve Antonini) feljebb lép, támadásban pedig ezt úgy tennék meg, hogy fel lehetne adni az egyik szélt azáltal, hogy Montolivo vagy Boateng/Urby beljebb lép, és időnként valamelyikük fellépne szervezőnek. Azaz simán meg lehetne oldani, hogy létszámfölényes helyzetbe kerüljünk.
  Ne feledjük: a jelenlegi 1-2-es támadószekciónak akkor lenne értelme (magyarán ezt akkor lenne értelme megtartani), ha az 1-es poszton egy veszélyes passzolónk lenne. Mivel viszont Boateng először lő, és csak utána kérdez (passzol), így ezzel csak stabilitást veszítünk a pálya közepén.
  Azt gondolom, Emanuelson sebességét vétek nem kihasználni. Urby balvédőként alkalmazásánál (de legalábbis kipróbálásánál) csak az nagyobb baklövés, ha sehol sem próbáljuk meg játszatni a hollandot…
  Szeretném látni szombaton, hogy Allegri valamit kitalál ehelyett az egyre többször befuccsoló 4-3-1-2 helyett. Nem működik, mert nincs hozzá megfelelő emberünk! Bödőcs találó mondása jut eszembe erről: “Mekkában ne játsszál klezmert!”

 4. Nem értem, hogy miért nem lehet a nyári átigazolások során időben leigazolni és beépíteni a csapatba az új játékosokat, miért kell mindig az utolsó nap(ok)ra hagyni és azután meg kapkodhat Allegri vagy az éppen aktuális vezetőedző, hogy megpróbálja beépíteni a csapatba. Most felhozhatnátok Ibra ellenpéldáját, de ne feledjük, hogy Ibrahimovic egy korszakos zseni és mint ilyen játékosnak nem nagyon kell megszoknia az új csapatát, és már ismerte az olasz focit mielőtt megérkezett volna az utolsó napon a Milanhoz. De Jong viszont még nem játszott Olaszországban és még egyáltalán nem játszott olyan bajnokságban ahol a taktikai fegyelem uralkodik az aprítás és az eszméletlen futás helyett. Ezzel arra akarok célozni, hogy nem biztos – ha egyáltalán érkezik – hogy időben be tud épülni és fel tudja venni az olasz bajnokság “iramát”.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS