2022. szeptember 30., péntek

Allegri kitart a 4-3-1-2 mellett

-

A La Gazzetta dello Sport szerint Massimiliano Allegri a következő szezonban is a 4-3-1-2-es felállással fogja pályára küldeni csapatát, és Alexandre Pato mellett Robinho lesz a támadó.

Allegri már a felkészülési időszak alatt is a variációs lehetőségek miatt több felállást is kipróbált, nevezetesen a 4-3-2-1-et és a 4-3-3-mat is. A La Gazzetta dello Sport szerint az olasz szakvezető ragaszkodik a jól bevált 4-3-1-2-es rendszerhez, amellyel a Milan két éve bajnokságot és olasz szuperkupát nyert.

Az olasz napilap mai számában megjelent cikk szerint a következő szezonban nagy lesz a felelősség Alexandre Patón, aki már egy éve sérüléssel bajlódik, most azonban teljesen felépült. A támadó-középpályás Kevin-Prince Boateng, a két támadó pedig Pato és Robinho lehet.

http://kepkezelo.com/images/6y9mmczzq2j2c2xlesgt.jpg

Íme a várható kezdő 11 a következő szezonra:

Abbiati – Abate, Mexes, Zapata, Antonini – Nocerino, Montolivo, Emanuelson – Boateng – Pato, Robinho.

A Milan első bajnokiját augusztus 26-án este 18:00-kor játssza hazai pályán a Sampdoria ellen. Az átigazolási időszak augusztus 31-én zárul, és a rossonerik eddig Montolivót, Acerbit, Traorét, Gabrielt, Constantot, Zapatát szerződtette.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

39 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Ez a csapat sajnos nagyon gyenge!!!

   A védelem nem összeszokott!
   A szélső védőink nem életbiztosítás!
   Zapata viszont nagy fogás!
   Mexes remélem jól fog teljesíteni
   De Sciglio remélem jó fog lenni (aszem nem kap majd elég lehetőséget)
   Acherbi ? de sok szerencsét kívánok neki s győzze+ a kételkedőket!!!(engem is)
   Abatet ismerjük! (átlagot tudja hozni,de pl az Inter ellen mind2 meccsen hiba)
   Antonini nem értem mit keres a Milánban! (mondjuk ilyen kitartással és hozzáállással és alázattal nagyon messzire jutott)
   Emanuelson neki bal bekknek kéne hogy legyen
   Yepes ha 5 évvel fiatalabb lenne nálam ő lenne a védelem esze!
   Muntari remélem hamar felépül
   Ambrozini alázatos
   Boateng neki a sokat futó kp kéne hogy legyen nem irányító,de nagyot fog játszani!!!
   Constant aszem ő lesz az egyik meglepetés ember (sokat várok tőle)
   Nocerinotól 8 gólt várok a bajnokságban
   Traore’ remélem ő is megmutatja hogy miért igazoltuk le!( serintem lesz olyan jó mint Asahmoa)
   Didac remélem úgy játszik majd hogy meg sem forduljon a fejekben hogy eladjuk!
   Flaminit eladtam volna és egy fiatalt felhoztam volna
   Montolivo be kéne bizonyítania hogy egy nagy csapatban is jól tud játszani és nem véletlenül lett A.C. Milan játékosa
   Cassano igazából nekem soha nem mutatott olyat amiért azt mondanám rá, hogy világsztár hogy egy Tevezzel vetekedhetne!Itt az ideje neki is mutatni valamit amiért ekkora a neve
   Robinho tényleg most vagy soha!Igazi világsztár s eldönt nagy meccseket (góllal vagy passzokkal s zseniális játékkal)
   Pato nagy kedvecem, de nála is Most vagy soha!!! (fiatal és jó néha de hullámzó teljesítmény. Mutassa meg hogy mélán lehet egy lapon nevezni a nagy csatárokkal( Zlatan Ronney stb..30 gólt várok az éveb.Bajnokság bl stb…

   és végére a nagy kedvencem
   El Shaarawy nagyon sokat várok tőle!!!
   Remélem megmutatja hogy van olyan tehetség mint Messi meg Ronaldo ilyen korban!!

   Egy Sahint és mondjuk egy Diegonak nagyon örülnék!!!
   aszem velük kiegészülve sokat javítana a kereten

   Vélemények?

 1. Ezzel a kezdővel igen is lehet bajnokságot nyerni. Abate rengeteget fejlődött, a felkészülési meccseken már több jó beadásai is voltak, Antonini pedig a bal oldalon csak a védekezéssel törődjön, és a támadásokat majd Emanuelson megoldja a középpálya bal oldalán. A védekező-középpályás poszton Montolivo tökéletes, cseréje Ambrosini. A középpálya jobb oldala pedig Nocerinóé. Támadó-középpályás Boateng vagy El Shaarawy, a támadó pedig Cassano, Pato, Robinho lesz, és még vélhetően érkezni fog egy csatár.

  Januártól pedig igazoljuk le Giuseppe Rossit. Tehát Muntari akkorra már visszatér, így Emanuelson mehet védőnek, Muntari meg bal oldali középpályásnak. Így állna a védelem: Abate, Zapata, Mexes, Emanuelson.

  A védelem közepe Zapatával és Mexesszel rendben van, cseréjük Acerbi, Bonera, Yepes. Én úgy gondolom, hogy Ibra távozásával Pato és Robinho is felszabadultabban játszhat, mert nem lesz aki leüvöltse a fejüket ha másnak passzolnak, vagy ha egyedül törnek kapura. Boatenget pedig a jó játékhoz hergelni kell, arra ott lesz Cassano. 😀 Jövőre pedig érkezik Yanga-M’Biwa, a védelem tehát megint megoldva.

  Versenyképes ez a csapat, ha nem lesznek sérülések, bírói tévedések akkor minden rendben lesz. Persze gyengébbek lettünk Ibra és Silva távozásával, de annyira nem. A Juventus kerete kicsit jobb, de ez minket ne érdekeljen. Természetesen nem ártana egy olyan tulajdonos, aki megteremti azt a pénzt amire szükség van, pl: befoltozni a posztokat, stb. De nem szeretném azt látni ami a Chelseánál és a PSG-nél megy, lehet ésszel is igazolni.

 2. Ezzel a kerettel nem lehet bajnokságot nyerni. A játékosok tudása egyenes arányban van a piaci értékükkel. Jelenlegi csapat fiatal, de egyáltalán nem összeszokott. A pálya minden területén vannak problémák. Reális cél lehet egy BL hely megcsípése, de jelenleg egy ilyen épülőfélben lévő gárdától ne várjunk trófeákat a következő szezonban.

 3. Abbiati – Abate, Mexes, Zapata, Antonini – Nocerino, Montolivo, Emanuelson – Boateng – Pato, Robinho.

  Ez lehet 4-3-2-1-is, ha azt nézem, hogy Robinho inkább támadó kp.
  Sőt veszem a bátorságot, hogy ellenkezve a nagy újsággal, már tavaly is inkább 2-1 volt a vége, ahol Ibra volt az egyedüli előretolt és ketten zárkóztak mellé…
  Bár szerintem jelenlegi játékosainkat nézve (mindegyik alacsonyabb, kreatív játékos) elég azt mondani, hogy 3 támadóval játszunk.
  Hasonlóan mint a Barca… kifejezett csatár szinte nincs is inkább mozgékony jól passzoló játékosok.

  Viszont, ha én állítanám össze a csapatot, pár helyen változtatnék…

  Abbiati – Abate, Mexes, Zapata, Emanuelson – Nocerino, Montolivo, Flamini – Cassano, Robinho – Pato

  Cserepadon sem állunk rosszul:
  Kapusok: Amelia, Gabriel
  Védők: De Sciglio, Acerbi, Bonera, Yepes, Antonini, Mesbah
  középpályások: Ambrosini, Muntari, Traore, Strasser, Boateng, Constant
  Támadók: Sárika, Ganz (Egyenlőre)

   • Flaminit én is a gyenge pontnak érzem.. Csak, Constant engem még nem győzött meg, Boa pedig hátrább vonva néha könnyelmű..
    Még elképzelhetőnek tartom, hogy Ambro lesz középen kezdő és Montolivo játszik baloldalon, ahogy a válogatottban is tette az EB-n.
    Majd ha Muntari visszatér beton biztos lesz neki ott a helye.

    Antoninit egy kicsit megvédeném, nem világklasszis játékos, de eléggé hiányposzt az övé. Ha belegondolsz hogy a juvéban De Celie játszik ott!? Hát őt még gyengébbnek tartom mint Luca barátunkat… 🙂

    De most az összeállításból kihagytam Didac-ot is! Na ő még odaérhet….

    Szerintem egy erősebb csatár kellene, Pato pótlására pihentetésére.

  • Jól látod a dolgokat. A 4-3-3-mas középpályával kapcsolatban így lenne a legjobb: Boateng, Montolivo, Nocerino. Ha visszatér Muntari akkor pedig: Nocerino, Montolivo, Muntari. A 4-3-3-ban viszont Boatengnek nincs helye, és ő meghatározó játékosa lehet a Milannak. Jelenleg a legnagyobb sztár.

 4. A keretünk véleményem szerint nem rossz, bár egy-két poszton lehetnénk erősebbek is.

  Szerintem nem kellene ennyire leragadni ennél a 4-3-1-2-nél. Már mindenki kiismerte és nem is tudjuk kihasználni a gyors játékosainkat (Robinho, Pato, Emanuelson, El Shaarawy…) akik széleken meg tudják bontani a védelmet, erre szerintem sokkal jobb lenne a 4-3-2-1, ha már kreatív támadó kp.-s nincs a keretben és nincs Ibra sem, akire fel lehetett játszani a lasztit. A 4-3-1-2 akkor lenne frankó, ha érkezne egy Kakához hasonló kreatív támadó kp.-s és nem Boateng rendszeridegen játékát és társak kiszolgálásának teljes hiányát kellene néznünk és így egy sorral hátrébb a jobb oldalon vitézkedhetne, ahol szerintem sokkal hasznosabb lenne és használhatná a romboló képességeit is. Ráadásul Boatenggel a támadó hármas nem annyira variálható. 4-3-2-1-ben a Cassano, Robinho, Pato (Leonardo alatt ő volt a jobb oldali támadó), El Shaarawy négyes a támadó szekció bármely posztján, a Boateng, Emanuelson, Montolivo, Constant (én őt túlságosan technikásnak gyorsnak tartom ahhoz, hogy elpazarolják bal bekknek) vagy akár Traoré képes a jobb vagy bal támadók posztján játszani.

  Plusz kellene még egy csatár is, mert a Cassano, Robinho, Pato, El Shaarawy négyes három frontra kevés, viszont a 4-3-2-1-el meg lehet spórolni a csatárt és egy kreatív támadó kp.-st.

  4-3-1-2-nél akkor lesznek a gondok, ha nem érkezik senki és Boatneg idén is hetekre-hónapokra kidől. Akkor Emanuelson lenne megint a támadó kp. és ez tavaly sem ment neki igazán. Vagy Montolivo áll a csatárok mögé, de neki ez az EB-n sem igazán ment, viszont amikor hátrébb kerül, akkor jöttek is a jó megoldások. Nálam ő inkább a három kp.-s egyike, leginkább középső.

 5. Istenem. Olyan csodálatos hogy nem látom ibrahimovics nevét és többé nem is fogom.
  Kimondhatatlanul örülök!
  Még hogyha a milan c-t kéne néznem egész idényben és jövőre meg a Seria B-t akkor is jobban érezném magam, minthogy az ő lényét kelljen elviseljem minden meccsen.

  Most az egyszer hálás vagyok és köszönöm a pénzéhes vezetőségnek!

  Jó ez a csapat, bármi is lesz az eredmény a futball porondján idén!

  FORZA MILAN!

 6. Véleményem szerint még elférne egy-két játékos a keretben,főleg ha Mexés távozik.
  A védelem még vele együtt sem teljes,mert egy esetleges sérülés/eltiltás esetén Zapata vagy Mexés helyére nincs megfelelő játékos!!!Yepes lassú,Acerbi engem eddig egyáltalán nem győzött meg,Bonera pedig egy életveszély sajnos a saját kapunkra nézve…
  Balhátvédként a Real-ban mellőzött Drenthe szerintem megoldás lehetne,mert Antonini helyett majdnem mindegy ki játszik,csak ne ő játsszon!!Ha Drenthe jönne Mesbah is mehet felőlem Isten hírével.
  A középpályánkon el tudnám képzelni Kakát,vagy Hernanes-t a támadó kp. poszton és akkor Boateng játszhatna egy sorral hátrébb is.Képes ütközni,sokat fut,a jelenlegi keretünk egyik legnagyobb értéke a srác.
  Előre még egy magas,jól fejelő csatár érkezhetne pl. Dzeko és akkor ott rendben is lennénk.
  Ehhez 3 játékos érkezése kellene még,ami sajnos leginkább álom-kategória.

  FORZA GRANDE MILAN!!!

   • Félreérted ez nem gyűlölet!!!A hozzászólásomban ugyanúgy megtaláltam Bonera-t és Mesbah-t is,de nem azért mert gyűlölöm őket és Antonini-t!!Hanem azért,mert szerintem nem egy életbiztosítás a védelmünk,amikor játszanak.Nem egyetlen mérkőzés alapján mondok véleményt és nem is kell egyetértenie mindenkinek vele.A hozzászólásom úgy kezdődött,hogy “Véleményem szerint…”,de ezt tartom is.Nem Milan-szint,amit képviselnek!!!Annak idején éppen annyira “megtaláltam” pl. Roque Junior-t is,mert rossz volt nézni,amit csinált.
    Talán túl magasra tették a mércét a Baresi,Costacurta,Maldini,Nesta,Stam szintű középső védők és szeretnék mindig stabil védelmet látni a kedvenc csapatom kapuja előtt.
    Forza Milan!!!!

   • Nem rossz amit írsz bár ha a saját kapunkat akarjuk védeni Drenthenél, Antonini jobb. Védekezőmunkáját általában szépen végzi, hozzáteszem, szerintem jobb ldalon a felfutásai is jók voltak (hisz jobb lábas). Ennek ellenére bal oldali védőbe ott van Urby aki szerintem jobb megoldás mint Drenthe! Cseréjének Dídac Vila is jónak tűnik, ha már itt maradt.
    Boneránál szintén vegyük figyelembe a hihetetlen kevés játéklehetőséget, azért szezonokat lehúzni sztárok mögött 1-1 meccsre beugrani nem hálás ennek ellenére, szerintem elég jól megtette a dolgát, nem tudom mire lenne képes, ha folyamatosan játszana. De persze nem biztos, hogy szeretném tudni.. :))
    Kéne még legalább egy középső ember ha megy Mexes, ha nem…

    Csatárba ahogy írtad én is Dzekot tudnám elképzelni, viszont nagy most a “Bízunk Patoban…” szöveg így az ő nyakára sztem csak egy padra ültethető csatárt fognak hozni. (Matri, Boriello.. típust)

    Kakát csodálatos lenne újra Milan mezben látni, de egyébként sztem meglennénk most nélküle is… Előkészítőként ott lehet Robinho, Cassano, Boa, Urby és aár feltolva Montolivo is…

    • Lehet elfogult vagyok Drenthe-vel,mint általában a holland játékosok esetében.Megmondom őszintén a Milan meccsein kívül nem igazán nézem pl. a spanyol focit,tehát valószínűleg igazad van.Valamiért Allegri nem akarja Emanuelson-t balhátvédként szerepeltetni,az okát nem tudom (talán fél,h védekezésben keveset nyújt),lehet jó megoldás lenne.Dídac Vila-t egyáltalán nem tudom mire képes,mint említettem nem figyelem a spanyol focit,Urby mögött a gyengébb ellenfelek ellen lehetne ő is alternatíva.

     Középső védő kellene még,egyetértünk.Astori,Yanga-M’Biwa,Ogbonna,valaki.Viszont nem akarunk pénzt áldozni,szerintem már nem igazolunk hátra,ha Mexés nem távozik.

     Előre ha nem is Dzeko,de akár Matri,akár Borriello érkezhetne,mert Ibra így is elég nagy űrt hagyott maga után és a keretben lévő támadóink egyike sem olyan típusú csatár,mint ő volt.Arról nem beszélve,h pl. Pato mennyit volt sérült mostanság…

     Forza Milan!!!

 7. Ha a játékosok összeszoknak, és lesz épkézláb taktikánk, akkor ez igenis egy jó kezdő. Antoninit is lehet szidni, de a Real elleni felkészülési meccsen is szinte hibátlan volt. Bl győzelemre karcsú a keret, de legjobb 4 szerintem bőven elérhető, és szerencsével persze bármi lehet. Láttuk a Chelseat, egy vicc volt amit fociztak, mégis megnyerték a bl-t. Én optimistán nézek a szezon elébe, a körülmények ellenére.

   • Te hímtag! Lehet, hogy ez azért történ, mert gyengén játszott, de Boatenget szerintem még többen szapulták a nyári meccsek után, arra mégsem figyeltél.

    Ha úgy gondolod, hogy TALÁN a Chelsea ellen volt gyenge, akkor megkérdezném tőled, hogy mi volt vele a Madrid ellen? Talán az volt élete meccse?

    Ne csak szeresd, hanem ismerd is a kedvencedet!

    • Nem kell kiforgatni a szavaimat, nem mondtam h élete meccse volt, de nem volt olyan rossz, h szapulni kelljen. Boateng meg megérdemli, mert ő szarik bele. Nekem is lehet véleményem ahogy mindenki másnak, ne kössetek belém. Elismerem h a Chelsea ellen gyenge volt, nem elég ennyi?

     • Antonini!
      Boldinho helyesen megfogalmazta: “Ne csak szeresd, hanem ismerd is a kedvencedet!”

      Egyszer a büdös életben megtehetnéd, hogy nem Antonini lenne a fő témád.
      1, Allegri születésnapja van? Na és? Te abból is “antoninis” témát kreálsz. 2, Amennyiben a Barcelona játékrendszere a téma? Te abból is kilyukadsz Antonini elemzésére. (vagy más fikázására)
      Teljesen mindegy, hogy mi a téma, nálad Antonini szerepel a célkeresztben. Fogadd már el Jóember, hogy kedvenc “Lucád” sok mindenkinek szúrja a szemét. Azt is jó lenne, ha megértenéd: Antonini nem annyira jó játékos, ahogyan te gondolod.
      Ennek ellenére neki is vannak kifejezetten jó mérkőzései. Csak egy a baj: több a rossz (gyenge) meccse, mint a jó!!!

      Örülnék neki, ha egyszer 3-4, esetleg 10 sort írnál annak a csapatnak a fórum oldalára, akinek állítólag szurkolsz. Nem kell többször, csak EGYSZER! De ne legyen benne ANTONINI!
      Kíváncsi vagyok rá, mi a véleményed a csapatról, edzőről, játékosokról, vezetőkről, a világfutballról, a stratégiáról… bármiről, ami nem Antoninivel kapcsolatos!!!

     • Én csak egy dolgot nem értek:

      Amikor Boatenget, Abatét, Bonerát, Mexest, Robinhot, Patot, Ambrosinit, Traorét, Flaminit, Mesbahot vagy az új “kedvencedet” Acerbit szapulják vagy legalább is a szar teljesítményükre reagálva elmondják róla a negatív véleményüket (szidják), az teljesen normális, mert ők tényleg szarok? Vagy most hogy van ez?

      A fenti neveket három kategóriába lehet sorolni:

      1.jól teljesítő játékosok, akik néha hibáznak, vagy nem azt a teljesítményt nyújtják egy-két meccsen, amit elvárunk tőlük és ekkor kapják a savat: Boateng, Pato, Robinho és én még Mexest és Flaminit is ide veszem Flam esetében annyi kiegészítéssel, hogy se nem kiemelkedő, se nem rossz, de meccseket tud eldönteni (ritkán:D ), de rajta nem nagyon mennek el mérkőzések.

      2. az új szerzemények, akikről néhány felkészülési meccs után nem lehet kategorikusan kijelenteni semmit: Acerbi, Traoré. No comment. Majd az idő eldönti, hogy az 1. vagy a 2. csoporthoz fognak tartozni.

      3. azok, akiktől nm várunk többet, mert tisztában vagyunk a képességeikkel: Ambrosini, ő kilóg, mert már nem fiatal és ezért az utóbbi évben, években sokat hibázik, Bonera, ő is kilóg, mert még mindig hasznos, de nem várunk tőle sokat, csak azt, hogy ne ő legyen a kezdő belső védő, Abate, akitől sokat vártunk, de egyszerűen nem jött az, amit vártunk és megrekedt egy szinten, ezután feladtuk vagy belefárad a várakozásba, de legalább gyors. Ott van Mesbah, egy kalap sz.rt ne mér, de legalább róla álmodozik a Palermo 😀 . Végül, de nem utolsó sorban Antonini, aki szintén nem a jó teljesítményével hívja fel magára a figyelmet. Dolgozik rendesen, hűséges a klubhoz, de se nem jó védő, se nem jó szélső, beadni ő sem tud és Maldini óta nagyon fájó pont a Milan szurkolóknak, hogy ő a bal hátvéd.

      Még egyszer hangsúlyozom, itt a legtöbben a teljesítménye alapján ítélnek meg egy játékost és nem az alapján, hogy, a te szavaiddal élve, cuki vagy nem. Nem az alapján választanak kedvenc játékost, hogy ki az, akit a legtöbben ócsárolnak. Aki eddig nem kedvelte Antoninit, az neked és a viselkedésednek köszönhetően biztos, hogy utálni fogja.

 8. Kedves Antonini (nick)!

  Ne haragudj meg ,de szerintem te csak nézed a meccseket, de nem látod rendesen…
  Ugyan is ha a te kedvenced pályán van: 1 hogy az már alapból nagy baj! 2 pedig csak fut fut eszetlenül…. nincs semmi kreativitás a játékába… és egy komolytalanabb támadó is befűzi mint a sz*rt….

  nem utáljuk mi! Csak nem kedveljük a játékát!

  van egy jó tippem neked! 🙂 ha gyorsan nick-et és képet is cserélsz…. sosem derül ki hogy te vagy/voltál az a híres Antonini fun 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS