2022. október 07., péntek

A Barca küzd Silváért

-

Bár Galliani határozottan tagadta, hogy Silvát elengedné a Milan vezetése, a katalán sztárklub nem nyugszik: újabb ajánlatot készül tenni Thiago Silváért.

Katalán hírforrások szerint Andoni Zubizarreta már fel is vette a kapcsolatot az olaszokkal. A Milan a lapok szerint 40 millió eurót kér érte, a spanyolok csak 25-öt adnának ki készpénzben a többit játékosban adnák oda.

Felmerült, hogy Adriano, Seydou Keita és Ibrahim Afellay is Milánóba kerülhet a transzfer keretében. Sőt, az is elképzelhető, hogy Dani Alves érkezik, akiről az elmúlt időszakban  több pletyka is napvilágot látott a Milannal összefüggésben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

59 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Sanda gyanúm,hogy eladja a pénzéhes vezetésünk! De akkor szedi a sátorfáját Ibra,és Boa is! Mi lesz akkor velünk?!! Küzdünk majd az “öregekkel”,meg a Genoa szintű töltelékekkel a 7. helyért! Már a szezon kezdete előtt megmondtam,látva az “erősítéseinket”,h míg Berlu lesz az elnök,VELE már csak árnyéka lesz az AC Milan!

  • Ne írj ilyet Berluról, mert jönnek majd a nagy okosok, és érvelnek: “sokat köszönhetünk neki” csak nem tudom mit írnak akkor, mikor a 7.helyen leszünk szezon végén, és ugatjuk a BL-t is. Osztom véleményed, még berlu az elnök, itt a büdös életbe nem lesz pénz invesztálba a csapatba. Még akkor se vesz senkit mikor elad valakit.(Kaka) Akkormiről beszélünk itt Alves (25millió) meg Hulk (30m) picit maradjunk már a talajon… Nem fogok csodálkozni és meglepődni, ha Ibra és Silva is spanyol földön játszik ősztől. Abból a pénzből vesznek ilyen kukás embereket és azt gondolják, hogy újra partiban leszünk minden fronton. Annyira nevetséges amit művel berlu meg a kopasz…

  • Erről van szó. Ebből az üzletbőn a MIlán nem tud jól kijönni. Még ha pénzt és játékost is kapunk érte, az nem lesz ugyanolyan játékos és a pénzen nem tudunk még egy Silvát venni, mert Silva csak egy van!

   Reméljük, hogy megkapja a csapatkapitányi karszalagot és akkor talán marad még!

 2. Mondjuk 35 de inkább 40 millió + Afellay ajánlatot megfontolnám. Adriano helyett ott van Emanuelson (szerintem fiatalabb és sokkal jobb) Keita már 32 éves, ráadásul nem hiszem,h 3,5-4 milla alatt megállna a fizetése!
  Mondjuk 20millióból megvehetjük az Astori – Ogbonna párost és még bőven maradna is. + jön egy olyan játékos aki igazán minőségi játékos egy abszolút hiányposzton.

 3. Alves-t egyébként magasabb áron jegyzik mint Silva-t a transfermarkt.co.uk oldalon. Alves 37 milliót ér Silva 32-t. Egyszóval nem fognak 25 millát és még 3 játékost adni Silváért. Azt sem tartom valószínűnek, hogy 25 milla+Dani Alves képezné a cserealapot. Dani Alvesre nagyon nagy szükségünk lenne, de nem Silváért cserébe! Ha eladjuk akkor az egész védekező szekciónk semmit sem fog érni, nemzetközileg esélyünk sem lesz.

 4. Szerintem a fő kérdés az,hogy Silva mit akar, valljuk be itt van 3 éve és ez időszak alatt 1 bajnoki címet nyert a csapattal, emellett ha jól tudom egy brazil kupa győzelme van 28 évesen. A Barcelona az idei kudarcosnak mondott évében nyert eddig 3 trófeát…

 5. Keita ingyen jönne amúgy is! Ő nem csere alap! Dani Alves + Affelay meg 25-30 millió elfogadható lenne, de akkor az ezt harapom meg ez fáj ha azt az fáj elmélet jön elő, tehát lesz jobbhátvédünk de nem lesz középső védőnk. Ami a legfőbb oka arra, hogy ne fogadjuk el az ajánlatot az az, hogy nem lehet jelenleg pótolni Silvat! Nincs még a piacon sem olyan játékos akit meg lehetne szerezni és közel hasonló tudású lenne! Benatia jó Ivanovic is egész tűrhető Vidic is de olyan mint Silva talán jelenleg nincs is.

  Nem fogadom el az ajánlatot elnök úr! Alves jöhet de inkább fizetünk érte! Esetleg Pato nem érdekli a katalánokat?

  • Keitának pár hírforrás szerint 2014-ig szól a szerződése, tehát ingyen biztosan nem jönne. Szerintem azért érdeklődtünk/érdeklődünk iránta, mert olcsó és öregszik.

   Alves megvétele esélytelen, mert biztos, hogy ők is kötnék az ebet a karóhoz és ha nincs Silva, akkor nincs Alves sem. Ilyen az üzlet.

   Ettől függetlenül Silvát senkiért nem cserélném és semennyiért nem adnám el. Egy másik cikkben írtam, hogy a meccseinket a szurkolók nagy részén Thiago Silva mez van. Ő jelen pillanatban a legkedveltebb játékos a csapatban a szurkolók körében. Ez tény, nyugodtan nézzetek oda. Ha mégis eladásra kerül, akkor az ultrák tuti, hogy nem maradnak nyugton és tesznek valamit, pl: bojkottálják a meccsre járást, nem vesznek bérletet (olvastam egy cikket, ahol azt írták, hogy az ultrák és más szurkolói csoportok 8-12 ezer bérletet vesznek évente), rendbontás, bedobálnak dolgokat a pályára…

   Nem szabad a kedvencekkel játszani. Én nagyon csípem Berlut, meg Gallianit. Valamelyik szintén nagyokos írta fentebb, hogy majd jönnek a nagyokosok és érvelnek, hogy mennyit köszönhetünk Berlunak… Nem tudom mennyi idősek lehetnek, de ha fiatalok, akkor azoknak üzenném, hogy ha Berlu nem karolta volna fel 85-ben a szar helyzetben lévő klubot, akkor szépen süllyedtünk volna még lejjebb és ma nem az AC Milannak, hanem a Barcának vagy a Realnak szurkolnátok. Azt azért ne feledjétek, hogy az elmúlt 7-8 évben az olajosok őrült piaci körülményeket teremtettek, amiről nem a mi vezetőségünk tehet. Kíváncsi lennék mit mondanátok akkor, ha eladná Berlusconi a klubot egy olajsejknek, aki beleöl több száz milliókat a klubba és nem nyernénk semmit vagy 4-5 évig, utána egy bajnoki címmel vigasztalódnánk, mint City. A City bajnoki címe (nagy valószínűséggel meglesz) 600 millióba került a klubnak… Ha az olajosok által teremtett őrület folytatódik, akkor az európai futball lufi előbb-utóbb ki fog pukkadni, aztán jönnek a sztrájkok, a bajnokságok csúsznak, sürgőssé válik a pénzügyi fair play, megjelenik a fizetési sapka (persze ez megkerülhető kamu szponzorokkal, fekete lóvékkal…), egy szóval úgy járhatnak a futballklubok, mint az USA-ban a különböző sportágak, labdajátékok, ligák.

   Bár részben egyet is értek a Berlu kritikusokkal, mert régebben akkori rekordnak számító összegekért is vettünk játékosokat. Talán a klub részleges értékesítése jelenthetne megoldást az anyagi helyzetre, pl: a Taci Oilos Rezart Taci szívesen megvenné a klubot, de a közös lónak túrós a háta és Berlu nem hinném, hogy közösködni akar, ugyanúgy, mint ahogy Taci úr sem, legalább is valószínűsítem. Az ilyen kaliberű emberek nem szeretik, ha bárki is beledumál az üzletükbe, a kisebb tulajdonrésszel rendelkező meg nem nézné jó szemmel, hogy csak tolja be a pénzt és egy szava nem lehet a klubvezetésben.

   A legjobb megoldás az az lenne, ha találnának egy gazdag balekot, aki mindenféle beleszólási elvárás nélkül tömné pénzzel a klubot, de aki ekkora pénzekkel rendelkezik, az valszeg nem hülye…

   Sajnos a Fininvest büntit nyögjük…

 6. Most az az érzésem,hogy finoman pengetik nekünk,adagolják hónapok óta,hogy elakarják adni Silvát,szokjuk meg lassan a gondolatot,hogy aztán amikor ténnyé vállik majd, ne érjen bennünket nagy trauma.Szerintem a brazil egy hónapos “sérülése”,ezzel együtt az akkor kihagyott Barca BL-meccs is talán ennek a transzfernek a része lehet…Mindezek álltal szerteném azt hinni,hogy nem fog elmenni!

 7. Emberek gondokozzunk reálisan. Ha nem adjuk el Silvát szinte 100% hogy nem vesznek minőségi játékost. A 4 játékos akit szóba hoztak velünk a Bracánál mind egytől egyig erősítést jelentene, és még pénz is jönne. 90%-ot adok hogy Silva menni fog. Barcának van pénz, és akit ők vinnének el is viszik. Eddig is megvettek bárkit akire a kezüket rárakták. Én 25+ Afellay Adriano kettőst jó üzeletnek látnám. A 25-ből pedig lehetne hozni Astori Ogbonna párost, vagy Shakot..

  • Adriano szélső védő, mindkét oldalon, de inkább balon. Affelay meg gyakorlatilag a csatárok mögött bárhol vagy a csatárok mellett szélen is bevethető. A PSV-ben pl. ő volt a támadó kp.-s, Balázska meg a bal szélső, jobb szélen meg a Bakkal gyerek futkározott. a Barcábnan amikor játszhatott akkor, általában Iniesta helyére állt be.

 8. Pénz beszél…. Nagyon remélem hogy Galliani tényleg nem csak csiripel, hanem komolyan is gondolja azt hogy Silva eladása esélytelen.
  De ha csak a múltat nézzük Kakáról is azt hitte mindenki hogy tőlünk megy nyugdíjba
  Védő poszton így is elég nagy bajban vagyunk, mert nem sok embernek lenne keresni valója Silván kívül a pályán, ne sodorjuk még magunkat a szakadék szélére……

    • Én csak részben gondoltam komolyan, mert zseniális játékos, de az tény, hogy a válogatottban nem megy neki a szekér, de nem is csatárt játszott, hanem inkább jobb szélsőt és nem rá volt felépítve a válogatott. Azonban az elmúlt pár válogatott meccsen eléggé összeszedte magát. Szerintem lesz még ő elég jó a válogatottal is.

     Én személy szerint C. Ronaldot jobban kedvelem és ő már három (köztük a két legerősebb) bajnokságban bizonyította, hogy nagy király. Ha ő ment volna a Barcába, akkor most őt övezné az a kultusz, ami jelenleg Messit.

     Ja, és az utolsó két aranylabdát Xavinak kellett volna kapni, mert ugyanazt megnyerte, mint Messi, csak mellette Világ és Európa bajnok is lett…

 9. Sajnos tartok tőle, hogy Silva lesz az első távozónk(valószínűleg nem saját maga jóvoltából hanem a vezetőség akaratára ,mert hát ugye a pénz… ki kell csengetni az “adóságokat” vagy inkább berlusconi kurváira kell a pénz khm… ) ? ,de a többiek is követni fogják. Gondolok itt Ibrára , Boatengre , talán Mexés-re és még pár meghatározó játékosra. Vagy egy olyan sanda gyanúm ,hogy pl Muntarit sem fogjuk végleg leigazolni ami óriási blama lenne tőlünk ,valamint Aquilani már biztosan nem lesz a miénk :/.. No comment.. És abban is szinte biztos vagyok ,hogy az öregek közül a legvalamirevalóbbat vagyis Bommel-t sem sikerül megtartanunk. Fel sem merem sorolni a jövő évi keretünket ,ha ez beigazolódik! Bár adná az ég ,hogy ne így legyen , de én nem sok jót jósolok a jövőre nézve 🙁

 10. hát Silva 30 millát ér nem fognak kifizetni érte 25 millát plusz két játékos adni akik kb még 20 millát érnek. De van egy olyan gyanúm hogy menni fog a nyáron ahogy Kaká is ment és ahogy akkor most sem fog jönni senki. De ahogy sokan írták ha Silva megy széthullik a csapat és mindenki dobbantani fog aki számít mert mindenki nyerni akar nem a BL helyet kergetni.

 11. Nem is tudom mit mondjak…

  Nagyon kedves a barcától ( hogy rohadjanak meg) 😀 h ennyire kell nekik a mi Silvánk de én nem adnám el!!!!

  Ha netán mégis felmerülne ez a kérdés h elvigyék akkor egy -két opció jut eszembe
  1. mocskosul sokat adjanak érte kb 65 millát viccen kívül mondom mert jelenleg a posztjának a világ legjobbja ebből nem is engednék ha ennyire kell nekik és pont.
  ( ezt azért mondom mert nekünk elvileg onnan nem kell senki most jönnek itt mellőzött meg nem kedvencek listája hogy őket adnák ‘okoskoda’ pénz plusz játékos de nem kell egyiksem ezek közül, talán Afellay akit eltudnék képzelni)

  2 de ha afellay jönnek akkor az üzletbe is még tegyen bele a barca 40 millát és akkor talán ellehetne gondolkozni de csak akkor mennék bele ha biztos h abból a pénzből jönne egy középhátvéd aki jelenleg még nem akkora sztár de nagyon nagy tehetség mint pl Sakho…de szerintem ez az üzlet vakvágányra mennem mert a PSGnek van pénze és nem hiszem h eladnák de ha mégis akkor tessék 15-20 és jönne és a maradékból hoznám a felmerült kis fiatal olaszokat Astori stb és akkor talán nem lenen számunkra rossz a kőr de még mindig olyan érzésem lenne mintha kihúzták volna a fogam…

 12. Naaaaa Neeee!!!!!!! HA megy Silva, akkor becsukhatjuk a boltot!!!! Barcelona-se hülye, 25milla meg harom jatekos!!!!! A kopasz meg Berlu hazardirozik!!!!! Hogy szokjuk a szitut, levannak gatyasodva?????!!!!! KELL A LOVE EZ A MAGYARAZAT BARATAIM!!! KIT HOZUNK HELYETTE??????????????? Valami kiszuperalt tolokocsist!!! BARCA-nal meg van kes, BERLU meg verszemet kapott!!!!!!!!!!!! TOTAL KIBUKTAM EZEN A SZAROZASON!!!!!!!!! TRAORE VAGY MI NEVE ez megoldas MEG A MASIK NYUGDIJAS KEITA????? NEM KELL A TÖRPEKNEK SE!!!!!!!!!!!!! Nevetseges de tenyleg. Silva nelkül olyan a vedelmünk mint a pornosztar f… nelkül!!!!!!

  MASIK NYUGDIJAS KEITA?????

 13. ez kemény lesz mert Silva a kedvencem de lehetlhogy oda kell adni,persze nagyon nagy pénzért. Sőt Ibrat is eladnám.
  Szerintem nekünk jó csapat kell és nem a legjobb védő. Mondjuk 30+Alcantara. A 30-ból jönne Ogbonna,Criscito,Casemiro,ez már 4 minőségi ember. Megvenni Murielt,elcserélni Robinhot Gansora. Azt hallottam Ibraért 45 millát adna Murinho,ebből megvenni Leandro Damiaot,Strootmant,Mihaylovot. Ezek után a vezetőség hozzon 1 Astori,Lukaku/Balotelli párost. Persze ez nem valosul meg és rizikós egy szinte új csapat de ezek az emberek mind fiatalok és a ehez a11-hez vesszük még Abatét,De Scigliot,Acerbit,Montolivot,Mexest,Nocerinot,Muntarit,Boatenget,Cassanot,Patot,Shaarawyt lenne 1 olyan csapat amelyik ugyan nem jövőre de a világ egyik legjobb csapata lehetne nem nagy pénzből bár a 2 legjobbunk eladásával. Ha nem lesz hasonló drasztikus változás maradunk egyhelyben mert a vezetőség nem fog 100 millát klasszisokra költeni.

 14. Hát mi bajotok van nektek??? Már itt alkudoztok… dobálóztok milliókkal, meg játékosokkal. Ennyire szeretitek Silva-t?
  NINCS, ismétlem NINCS, aki őt pótolni tudná!!! Ti meg eladnátok akárkikért, és már hoznátok a helyébe mást.

  SILVA NEM ELADÓ ÉS KÉSZ!!! GRRRRRRRRRR!!!!

 15. Na hol az a híres Barcelona iskola? Már nem képesek kinevelni játékosokat akiknek be sem kellene illeszkedniük, mert már ismerik az ottani jövés-menést? Elment Guardiola és azonnal elkezdenek igazolni a világba! A tárgyalás ott kezdődik, hogy Alves+Affelay+20 millió és akkor azt mondom, hogy mi sem járnánk rosszul. Amúgy meg ha a kis brazilokért -akik ott kergetik a labdát a világ végén- elkérnek 40-50 milliókat akik még nem is bizonyítottak Európában akkor mennyit ér a világ legjobb védője? Kicsit ellenállóbbnak kellene lenni a játékos eladásoknál és ha annyira akarják akkor hajlandóak érte fizetni többet is, ha viszont csak egy felvetés akkor meg nem buktunk semmit. Silva nem megy sehova!!!

  • Pontosan. Én azt mondom, hogy ha a klubvezetés komolyan gondolja Silva megtartását, akkor ugyanazt kell tenniük nekik is, amit a Porto tett Hulkkal. 100 millió euró a kivásárlási ár és kész. Tény, hogy egy játékos sem ér annyit, de legalább leszögeznénk pár klub előtt, hogy igenis komolyan gondoljuk a megtartását.

 16. Thiago Silva = jelenkori Milan.
  A szurkolók többsége imádja. Szerintem Maldini óta nem volt ekkora kultusza egy védőnek, mint neki. Zseniális képességű játékos. A fiatalkori Nesta jut róla eszembe: ugyanazzal a könnyedséggel, eleganciával játszik. Nem tudom, hogy ezt már csak én képzelem be, de az az érzésem vele kapcsolatban, hogy “megremeg” a csatárok lába, ha ő áll velük szemben.
  Amennyiben őt eladjuk, nem csak egy játékost veszítünk el, hanem a “játékost”!
  Kaká is nagyon fontos láncszem volt. Sőt…. nem mondhatjuk, hogy nem éreztük meg a hiányát, azóta minden más lett. De ő egy másik eset volt. Akkor lehetett olyan kifogások mögé bújni, hogy szükség van pénzre…Kaká azért ment el, hogy megmentse a klubot stb. Az sem utolsó, hogy ő volt az első nagy ikon a modern BL történetében, aki elhagyta a klubot (Shevchenko sem volt a nyeretlen kisgyerek, nagyon szerettük a játékát mindannyian, de mégsem ő volt az…). Most mi lenne a magyarázat?
  Thiago Silva elhagyja a Milant. Nem, őt nem lehet eladni. Itt nem a pénz a lényeg. Kétszer nem lehet megcsinálni ugyanazt az “ökörséget”. Tegyük fel: kapunk érte akár 50 milliót (amit kétlek, hogy egy dúsgazdag arab sejken kívül bárki is adna). És akkor mi lesz? Veszünk helyette 2 védőt? Astori, Acerbi, Ogbonna, Dani Alves vagy kit? Ki ér annyit, mint Silva? Csak megközelítőleg?
  Mindenki tudja, hogy a Fininvest körül zűrös a helyzet. Baj van. Baj van a Milannal is (ezáltal). De azt azért senki sem gondolhatja komolyan, hogy egy cirka 30-40 milliós bevétel megoldaná a helyzetet. Nyernek 40 milliót? És? Vesztenek mellette sokkal többet.
  Milyen klub az, aki az ikonjait eladja? – gondolhatnánk sokan, mi szurkolók. De mit érezhetnének a futballisták (nem mindegyik pénzéhes, van akinél számítanak bizonyos értékek), ha a klub ezt megteszi?
  A világ legeredményesebb klubja az AC MILAN! Ezt ne felejtsük el, ezt ne felejtsék el a vezetők sem. Tudom, hogy nem ezek számítanak Gallianiéknak. De most remélem nem teszik meg azt, amitől – velem együtt rengetegen – félünk, hogy eladják a Barcelonának Silvát!
  És itt biztos nem Silva döntése lenne, ha eligazol. Ő is tisztában van vele, hogy neki Milánó az a hely, ahol ekkora játékos lett, s véleményem szerint a Milanon keresztül lehet még nagyobb! A Barcelonában “csak” címeket nyerhetne, de ott ő egy lenne a sok közül, és lenne egy valaki, aki fölöttük áll. Mindenki elismeri Xavi képességeit. Mindenki tisztában van vele, hogy Iniesta mennyire fontos láncszeme ennek a gépezetnek, akárcsak D. Alves, Fabregas, vagy akárki. De mégis mindenki Messiről beszél, ő a Barcelona “játékosa”. Tisztában van azzal is, hogy csak statiszta lenne ott. Nem lenne játékban. Meccsenként pár alkalommal kerülne szembe valakivel, hátul passzolgathatna Piquével?? Nem csúcsosodhatna ki, mekkora játékos!
  A Barcelona nem adja el Messit, szerintem 170-200 millió euróért sem. Eladhatnák, mert rengeteg pénz…talán nem érhet senki ennyit…talán meg is vennék… de mégsem adják el, mert nem adhatják el!!!
  Remélem Silva sem megy sehova, s rengeteg szép évet eltölt még a Milanban, ugyanilyen minőségben játszva!
  Forza Milan!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS