A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Alessandro Nesta, a Milan olasz védője az Egyesült Államokban, az MLS ligában folytathatja pályafutását.

Mint ismert, Alessandro Nesta egyike annak a 10 játékosnak, akinek 2012 nyarán lejár a szerződése a Milannál. A sajtó már rengeteg alkalommal cikkezett az esetleges maradásáról, vagy távozásáról. A legfrissebb pletykák szerint a védőnek Egyesült Államok jöhet szóba, mint következő állomás. Ugyanakkor állítólag a Milan tervei között az szerepel, hogy Nestával hosszabbítanak, és a következő szezonban kiegészítő emberként, 18-20 mérkőzésen kaphatna szerepet.

Az olasz La Gazzetta dello Sport már beszámolt róla, hogy a korábbi olasz válogatott védő nem fog a Juventushoz igazolni, de szívesen játszana a MLS ligában szereplő New York Red Bulls csapatánál. Ha ez megtörténne, akkor a korábbi Arsenal legendával, Thierry Henryvel szerepelhetne egy csapatban.

A 36 éves Nesta jelenlegi fizetése 2.5 millió euró, és 2002-ben igazolt a Lazio csapatából a rossonerikhez, és azóta 223 hivatalos mérkőzésen lépett pályára.

13 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Szerintem is maradnia kell 1 évet! Olaszok remélem nem mennek olyan szívesen Amerikába bohóckodni. Húzó ember ott se nagyon tudna lenni 36-37 évesen. Becsúszik egy sérülés és… Nem folytatom! Maradjon és menjen menybe jövőre innen egy fantasztikus gála meccsel! 🙂
  Astori és Ogbonna sokat tanulna még tőle.

 2. Sokszor írom véleményként, hogy egy kemény alapcsapat szinte hiányzik és a többi kevésbé ügyes játékos mehet máshova de Nesta a kora ellenére is az a játékos aki még egy évig megfelelő minőségi csere lehetne egy nemzetközi porondon is szerepelni kívánó Milan csapatában még 1évre. Fizetése nem akkora, hogy cigánykodni kéne a csökkentésével.

 3. Maradhatna akár egy évet “kiegészítő ként ” mert kora ellenére azért még lehet vele számolni, és kellőképp elvégzi a feladatát, bár ha úgy döntünk hogy zöld utat adunk neki, akkor próbáljuk meg kellően pótolni, mert eddig sem mondhatjuk el azt hogy védelem pipa… sőt !!! 🙂

 4. Meglepődve olvasom a hozzászólásokat…
  Zseni meg nagy védő….fenomén…
  VOLT!
  Kedvencem volt de már csak szenved..
  És az miatt hosszabbítani vele mert milyen volt…hát akkor mindenkivel hosszabbítsunk mert van egy pár játékosunk aki 5-10 éve világsztár volt..
  Ha ez tényleg így lesz akkor a következő évben is csak duma lesz meg reménykedés…
  Menni kell neki is mint ahogy az összes korosodó játékosnak!
  Különben az lesz max:mint idén!