Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője kijelölte 23 fős utazó keretét a keddi FC Barcelona elleni BL mérkőzésre.

A piros-feketék kedden a Nou Campban lépnek pályára a Barcelona vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Az első összecsapáson gól nélküli döntetlen született.

Vasárnap a Milan mestere kijelölte a Barcelonába utazó keretet. Allegrinél ezúttal semszerepel Thiago Silva, Rodney Strasser, Antonio Cassano, Alexander Merkel, Mathieu Flamini, Filippo Inzaghi neve, míg Sulley Muntari és Gennaro Gattuso nincs nevezve. Jó hír, hogy Alessandro Nesta és Alexandre Pato is visszatért, Mark van Bommel azonban továbbra is sérült.

A MILAN KERETE:

Kapusok: Christian Abbiati, Marco Amelia, Riccardo Piscitelli;

Védők: Ignazio Abate, Luca Antonini, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Djamel Mesbah, Philippe Mexes, Alessandro Nesta, Gianluca Zambrotta, Mario Yepes;

Középpályások: Massimo Ambrosini, Alberto Aquilani, Kevin-Prince Boateng, Urby Emanuelson, Antonio Nocerino, Clarence Seedorf;

Támadók: Stephan El Shaarawy, Zlatan Ibrahimovic, Maxi Lopez, Alexandre Pato, Robinho.

27 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ez meg milyen kezdő? Nesta balhátvéd Antoni pedig középen????
  Nem beszélve arról hogy Ibra Pato helyén jobb szélen kap helyett egy három támadós rendszerbe?? A középpályán pedig Ambrosini nélkül meghalunk, ő kel oda!
  Robinhot nem raknám be a keretbe??? Esetleg a kezdőbe
  A reális kezdő inkább ez:
  ——————Abiati——————-
  Abate—-Mexes—-Nesta—-Antonini
  Aquilani——Ambrosini——Nocerino
  —————–Boateng—————–
  ——–Ibrahimovic—–Robinho——-

  Lehet hogy Seedorffal kezdünk, akkor Nocerino Jobb oldalt fog játszani

 2. Abbiati – Abate Nesta Mexes Antonini – Nocerino Aquilani Emanuelson – Boateng – Ibra Robinho

  Remélem, hogy Ambrosini nem játszik, mivel kicsit durva lenne, ha egy hét alatt 3 mérkőzésen is kezdő. Seedorf viszont lehet, hogy Catania ellen pihent, hogy a Barca ellen kezdjen, és akkor Emanuelson helyett ő kezd, majd kiderül.

 3. Egyesek nemtudom milyen kezdoket almodnak meg itt, de azokkal tuti nagy verest kapnak. A kozeppalyan, mivel nincs vBommel, Ambrosini tudi kezdeni fog, mert kell egy eros, kemeny fizikumu ember oda. A 3 tamados rendszer szinten halott, mivel ott Boa fog kezdeni, o nem is inkabb trequaritsta szerepben hanem inkabb kozeppalyas (4-4-2 vedekezesben).
  Abbiati- Bonera, Mexes, Nesta, Antonini- Nocerino, Ambrosini, Seedorf (Aqiulani)-Boateng- Robinho, Ibra
  Ugynaz a kezdo mint Milanoban. Abate meg nincs formaban, azert nem kezdetnem. Robinho helyett meg nincs akit (El 92 meg tul fiatal egy meccshez, es beleszurkul a mezonybe)

 4. Hát, abban igazatok van, hogy kell egy VKP, mert átszaladnak rajtunk, de nem kellene elfelejteni, hogy otthon a Barca túlságosan is erős. Meg kellene lepni őket valamivel. Sajnos, Noceerino nem igazán tud VKP-t, játszani, pedig talán az lehetne egy jó meglepetés, ha ő lenne Ambro helyén, s akkor Aquilani+Boateng+Urby is ott lehetne a kezdőben, s akkor lenne komoly keresnivalónk a támadásokban. Mivel nem így lesz, ezért félő, hogy megint kimarad Aqua…
  Ami, önmagában nem lenne gond, de pont a Barca ellen nagyon kellene. Előző mérkőzés előtt is írtam, hogy nélküle most nincs a csapatban olyan emberünk, aki képes a megszerzett labdákat pontosan, hosszú átadással megjátszani. Otthon is ez a pont hiányzott a játékunkból. Hiába állítottuk emg számtalanszo (50? a Barcát, azokból rendre eladott labdák lettek, s csak nagyon ritkán jó kontrák. Ilyenkor kellene nagyon egy jó irányító, aki nincs most nekünk, ezért legalább egy olyan ember, aki képes 40-50 méteres pontos passzokra. Jó napjain See lehetne ilyen, de már nem marad erre ereje. Szóval, remélem, valami ilyesmi kezdőnk lesz:

  ———————–Abbiati——————
  Abate(Bonera)–Nesta–Mexes–Antonini
  —Aqua–Nocerino(Ambro)–Urby(Seedorf)
  ————–Boateng————————-
  ——–Robinho—-Ibra———————-

  Seenek és amborsininek nem szabad egyszerre a pályán lennie, szerintem, s Aquilaninak vagy Seedorfnak mindig a pályán kell lennie

  Robinho helyett(ha nem megy neki, s nem kezdő Urby, akkor őt mindenképpen behoznám, s ha olyan a helyzet, Patot is meg lehet próbálni, Hátha csodát tesz, s megkezdi visszalopni magát a szívekbe 🙂

  • Ez most más meccs lesz.
   Nem csak azért, mert a Camp Nou-ban rendezik, hanem azért is, mert érzésem szerint a támadójátékával fog előrukkolni Guardiola.
   Támadni fog a Barca, az első perctől az utolsóig.

   A védelem egyértelmű – én Abate, Nesta, Mexes, Antonini négyessel állnék fel.
   A középpálya már fogós kérdés.Keita helyett ezúttal t Xavi is várható a kezdőben, akárcsak Pedro is. Nos,én Urby-val kezdenék, mert bár Seedorfot a fizikuma miatt talán nehezebb elnyomni – sokkal lassabb is. Ambro kezdő Aquilani-val a jobb oldalon- Nocerino nálam csere. Egész egyszerűen azért, mert kevésbé érzem hatékonynak védekezésben, mint támadásban. Igaz, Aquilani-nak is nagyon össze kell kapnia magát.
   A támadó trió: a Herceg középre -a középpálya csúcsára, előtte Ibrahimovic és nálam a kis Fáraó a párja. Cél: fizikai fölény kialakítása. legjobb esetben is 2 -max 3 ember lesz az, aki odaér a támadásokhoz (labdaszerzés után… ki is szerzi?): addig labdát kell tartani,fedezni esetleg betörni a 16 -os területére egyedül. Ez Robinho-nak fizikai adottságai miatt nem megy (előző meccsen sem ment-Puyol & Pique túl sok neki, ) A másik jelöltem Ibra mellé Maxi -de Pato és Robinho nálam esetleg csere, ebben a sorrendben.

 5. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de nem lehetetlen. A Barca mindenképp három csatárral fog támadni – és félő hogy lerohannak minket. Ebben a szezonban három meccs a Barcával már volt, 2 döntetlen és 1 vereség. Most a győzelem jön.

  Nos, a kapus biztos hogy Abbiati lesz.

  A védelemet kétségtelenül Abate, Bonera, Mexes, Antonini sor fogja alkotni.

  A középpályán én a jobb oldalon Nocerinót játszattatnám – középen Ambrosinit – szélen pedig Seedorfot. Aquilani nincs formában, Emanuelsont pedig nagyon könnyen elnyomják meg megijed ha szemben áll egy Xavival. Több védekező-kpnk nincs. Seedorf nagyon fontos lehet, mivel jó a fizikuma és a rutinos.

  A támadósor a következő: Boateng a két támadó között. A két csatár pedig Ibrahimovic és Robinho lesz. Nem lenne értelme ha Patót bedobná a mélyvízbe – már hónapok óta nem játszott – de lehet hogy éppen megint alkotni fog mint a csoportkörben. Én akkor is az előbbi véleményem mellett teszem le a voksom. El Shaarawy még fiatal. Maxiról meg nem tudok mit mondani.

  Hinni kell a továbbjutásban, ha annyit rúgunk amennyit kapunk akkor ….
  TIPP: 2-2
  FORZA MILAN PER SEMPRE.

 6. Én úgy látom mindenki hasonlóan vélekedik a keretről, ill. kezdőről. Bennem csak az nem világos, Ambro miért kezdett most hétvégén? Én mindig védtem és nem titok, h nagyon szeretem a játékát. Persze azt is elmondom folyton,h mindenki látja az idő múlását rajta. Viszont talán épp azért, amiért szeretem, féltem is és vele együtt a csapatot. Roma meccsel együtt most már a 4 nagy téttel bíró mérkőzésen kell szinte egyedül tartani az ellenfél kp-át. Természetesen nem csak az ütközésekre gondolok, hanem a passzsávok lezárására, ahogy rengetegszert elszívta szinte a területet Messi elől. +van még egy félelmem, méghozzá Pepp… Sajnos nem hülye edzőről beszélünk, ráadásul ismeri jól az olasz focit. Ugyan azzal a taktikával esélytelenek leszünk. Én hagynám veszni Messi játékát és ebben az esetben (mint amikor a kéziben valaki kimegy szoros emberfogásra) a többieknek jóval nagyon variációs lehetőségük van. 2-3 ember Messire figyel, közben ők erőltethetik a széljátékot (bár ettől nem félek, amíg nem engedjük szélről a 16oson belülre őket ->mivel beadni nem tudnak kinek -törpe raj- viszont a be passzok életveszélyesek), valamit jöhetnek a távoli lövések ->én erre számítok inkább. Mindenképp gyors és agresszív középpálya kell, ami Milano-ban volt, elmúlt, az most kevés lesz. Abate és Antonini meglephetik őket támadásban a széleken. Puyolnak esélye nincs Abate-vel szemben Nyerő pozíciónk!!! Ibra – Sári és Boa a lehető leg agresszívebben támadják, presszionálják a védelmet. Nem hiszem el,hegy törpe favágó Mascerano megállít ilyen támadókat. Alves hátul sincs, Puyolt remélem leköti Abate, Picue kevés lesz.
  Óriási taktikai fegyelem kell (ezért kezdett első meccsen See véleményem szerint)

 7. Én megkockáztatnám betenni a kezdőbe Ibra mellé Sárit, az előző meccsen is amikor bejött Robinho helyett, akkor eléggé felpörgött a meccs.

  Abbiati, Abate, Nesta, Mexes, Antonini, Nocerino, Ambrosini, Seedorf, Boateng, El
  Shaarawy, Ibrahimovic

 8. Abbiati

  Abate————-Nesta——————–Mexes————–Antonini

  ——————————Ambosini——————————-

  ———-Aquilani———————————–Nocerino———-

  ——————————–Seedorf——————————-

  ——————————-Boateng——————————-

  —————————– Ibrahimovic—————————–

  • Nyugi! Nem lehet mindenki Herceg! 😀 Én megvédem őt is. Egyrészt, mert a mi mezünket húzza magára, a másik: Ő szinte minden meccsen oda teszi magát, és hajt, küzd. Ez lenne a minimum, de láthatunk ellenpéldát is. Én mindig is haragudtam rá, mivel olyan emberek távoztak első sorban miatta, mint: Boriello (aki szerintem jobb kiegészítő ember lenne, -effektív ingyen- mint Maxi. Valamint nem értem Hunti gyereket miért kellett kigolyózni rövid úton. 😀
   Robika hajtson, cselezzen és SZEREZZEN GÓLT!!!