2022. október 07., péntek

50 milliós ajánlat jön Patóért

-

Lapértesülések szerint a Chelsea kész 50 millió eurót fizetni januárban az AC Milannak brazil csatáráért Alexandre Patóért.

Fernando Torres nincs csúcsformában és a Chelsea menedzsere Andre Villas-Boas szeretne egy új, fiatal csapatot építeni, aminek az egyik fontos tagja Pato lehetne és ebben a klub tulajdonosa Roman Abramovich is támogatja.

A 22 éves játékos 107 mérkőzésen 51 gólt szerzett a Milanban és sokan úgy tartják ő lehet a világ egyik legjobb játékosa. Bár az utóbbi időkben sérülésekkel bajlódik, ez nem vetette vissza Villas-Boas érdeklődését.

Nicolas Anelka és Didier Drogba is elmúlt már 30 éves, ezért Villas-Boas szeretne egy újabb csatárt igazolni – lehetőleg 25 év alattit – azonban a brazil válogatott játékos ára meghaladhatja az 50 millió eurót is. Nem sok klub van, amely megengedhet magának ekkora kiadást, de a londoniak ebbe a csoporta tartoznak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

97 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én amondó vagyok hogy ha befut egy 70-80 milliós ajánlat akkor gondolkodás nélkül el kell fogadni. Bár ha úgy nézzük hogy Robinho úgy fest elmegy kölcsönbe haza és Patot is eladják, félő hogy Silva is menni akar majd. A jelenlegi árak mellett pato simán érne szerintem 70-80 misit és abból meg simán vehetnénk a helyére egy jó csatárt, 1-2 kp-t és megjegyzem lassan Nesta helyére is kéne valaki.

 2. Én abban az esetben lettem volna az eladása mellett, ha :
  1. Cassano nem sérült
  2. Robinho élete formájában játszik
  3. Tevez érkezik
  De mivel 3/2 biztos, 100% hogy nem így van, ezért nem vagyok az eladása mellett.
  Tevez meg hiába jön/jönne Pato helyére, pont nem játszhat a BL-ben!
  Akkor meg ki játszana?!
  Persze ahogy a szuper edzőnket ismerem…. Robinho biztos kezdő lesz majd akár a R.Madrid ellen is!!

  • Teljesen 1et kell hogy értsek…
   Pato jó nagyon jó…..de(és sajnos van…mert 2meccset játszik 4et sérült)lehet lestrapélja a Papi “kislánya”…ha 60millnél többet adnak érte el kell engedni!
   Kéne igazolni Silva mellé még 2 jó védőt mert sajna Nesta öregecske,Abate gyors de helyezkedési problémákkal küzd, a többiek meg vagy sérültek vagy “hagyjuk őket (leginkább mr 77et)
   Ganso mellé meg kéne szerezni Tevezt és még valakit a védelembe….

 3. Nem azért, de Ibra is idősödik, Pippo vagy most megy vagy év végén, Cassano sérült, Robinho vagy megy, de ha marad se lehet rá csapatot épiteni (személy szerint már várom, hogy lelépjen). El Shaaraway jövője se biztos, mint ahogy azt a napokban olvashattuk. Pato-ra mindenféleképpen szükség van. Hiányozna. Mellesleg Barbara miatt se adná el, az addig rendben van, hogy az üzlet az üzlet, de azt ne felejtsük el, hogy ki a kis örökös. 🙂

  • Hogy miről beszélünk?! Ezt inkább nekünk kellene megkérdeznünk tőled! Ez az összehasonlításod nevetséges! Az aktuális szezont hatalmas baromság alapul venni bármilyen összehasonlításnál, hisz Pato két hónapig nem játszott és ha az elmúlt évet veszed alapul, akkor azt is vedd figyelembe, hogy Pastore a Palermoban két szezon alatt 69 meccsen lőtt 14 gólt. Pato tavaly lőtt ennyit a szezon kétharmada alatt, de akkor inkább nézzük az elmúlt 4 évet. Az alapján talán tisztább képet kaphatunk és kiderül, hogy szinte semmivel sem játszott több meccset, mint a brazil. Pastore 2007 óta játszott 116 mérkőzésen a Tallares, Huracán, Palermo és a PSG csapatában és ezeken 28 gólt szerzett. Pato ellenben 2007 óta csak(!!!!) a Milanban játszott 107 meccsen és 51 gólt szerzett. (abban nem vagyok biztos, hogy eben a Chievo elleni meccs és az ott szerzett gól benne van e). Azért emeltek ki a csak szót, mert szerintem nem mindegy, hogy ki milyen csapatban ér el valamit. A válogatottban Pastore semmit nem mutatott eddig. Összesen 9 meccsen kapott szerepet a felnőtt válogatottban és góljainak száma 0. Semmi korosztályos válogatottság. Pato 18 szoros felnőtt válogatott 6 góllal, U 23-ban 6 meccs 2 gól, U 20-ban 12 meccs 8 gól. Pastore nem játszott még BL-ben sem. Úgyhogy, ha az általam felsoroltakat is figyelembe vesszük (és ezt biztos, hogy az esetleges vásárlók is tudják) akkor igenis helytálló az a 70-80 millió!

 4. Bíztos nem adják el most télen mert ki fog a BL-be játszani ugye, én szívem szerint nem engedném el mert télleg a világ legjobbja lehet a posztján csak ezek a folytonos sérülések, ott még miet kapna egy Dunntól vagy még sorolhatnám…:D és vicc hogy csak 50 milliot ajánlottak érte is ki kell csengetni szépen 100 millát és mehet ha már más megteheti

 5. Az igaz hogy most nem lenne a legjobb eladni Patót, még akorsem ha érkezik Tevez, aki a BLben nem indulhat, meg nemis biztos hogy bevállik, Robinho szokott gólokat rugni de ahoz kel neki legalább 10-15 helyzet hogy berúgjon valamit, tehát én be se raknám csak ha nincs senki más, inkáb Shaarawy-t, Cassano szintén hiányzik most, Ibra meg egymaga nem csinál sokat, de viszont az is igaz hogy Pato most van talán a leggyengébb formában, meg sokat sérult is…tehát jó lenne el adni, persze jó pénzért és venni helyette 2 jó csatárt…mert szerintem Pato most nem ojan nagy szám hogy meg érjen akár 50millát is, de viszont ha el lehet adni tobbért is akor miért ne…

 6. Szerintem se kell eladni Pato-t!!!! Igaz Pato jelenleg nincs élete formájában,de akkor se szabad eladni egy ilyen kivételes képességű játékost! Robinho-ra kitérve,sajnálom,hogy nem megy neki a góllövés,mert ha formában lenne,őt se sok mindenki tudja megállítani! Az játékosok áraira áttérve,a gazdagabb csapatok teszik tönkre a focit ezekkel az elképesztő költekezésekkel ( ManCity,RealMadrid,Chelsea) , és mindenki nyomja fel az árakat,még ha az adott játékos nem is ér annyit!!! Szerintem egy Neymar nem ér 50 millió Euro-t, MAXIMUM 20 milla!Egy a lényeg,maradjon Pato,jöjjön kölcsönbe Tevez,és ha beválik akkor meg kell venni!Cassano-ról sem kell megfeledkezni,mert szükség van egy jó Cassano-ra is!!Mindenkitől bocsi,hogy ennyit írtam (: Forza Milan!

 7. Szeretem Pato játékát, de ha tényleg jön Tevez, akkor vélhetőleg nem lesz sok játéklehetősége. Cserének viszont nem jó, mert padról beállva képtelen jó teljesítményt nyújtani. Ennek függvényében az 50 millió nagyon jó ár érte, mivel ebből az összegből megvehetjük Tevezt, de a középpályára is érkezhetne egy ügyesebb játékos. Egyébként akárhogy is nézzük Pato nem ér 50 milliót. Reálisan 25-35 között lenne az ára.

  Mellette még Binhot is el kellene passzolni, így viszont nem ártana egy újabb csatárt is keresni. A Tevez, Ibra, Cassano és El Shaarawy négyes nem rossz alapvetően, de sérülések esetén hamar gondba kerülhetnénk.

 8. Egyébként kétlem, hogy már januárban megtörténne a transzfer. Bl-ben Pato sem játszhat (habár ha tényleg kiesik a Chelsea akkor tökmindegy), másfelől pedig nekünk sem lenne jó, hiszen a helyére érkező Tevez sem biztos, hogy beválik. Arról nem is beszélve, hogy nemrégiben a Chelsea igazolt januárban egy 50 milliós csatárt, aki azóta kb. 4 gólt szerzett. Szerintem ha ez megvalósul, akkor legfeljebb nyáron kerül sor az átigazolásra.

 9. Én nagyon sajnálom, hogy Pato nem váltotta be a hozzáfűzött reményeinket… Sokkal többet vártam tőle mikor leigazoltuk….
  Tud gólokat rúgni… de ő egy befejező csatár, akit teljes mértékben ki kell szolgálni, mert máshogy nem megy neki…. viszont nagyon gyors tud lenni.
  Amennyiben megmaradna és Tevez – Ibra játszana mögötte…. csodákra lehetne képes… gyorsan megsokszorozódnának a gólok, de a tény, hogy alig játszik a sorozatos sérülései miatt…. hát szomorú, hogy nem láthatjuk mire is képes valójában…
  Én nagyon sajnálnám eladni ennek ellenére is, de a csapat érdekeit kell nézni… és ha 50 millát kinálnak érte… én is azt mondom, hogy el kellene fogadni, vagy feltornászni az árát 60-ra, mert csak azzal, hogy nálunk van még nem érünk el semmit…. sok hasznát nem látjuk.
  Viszont, gondolnunk kell a BL-re is…. ha ő elmegy, ki fog játszani a BL-ben?
  Cassano nincs, Robinho kevés, Inzaghi van de nincs, El Shaarawy van, de nincs, Ganz, aki van de nem elég…. szvl eléggé nagy krizis helyzetbe kerülhetünk újra, ha nem igazolunk a télen. Ibra se fogja végig birni játszani az összes meccset…..
  MOst kellene hozni egyet azok a brazilok közül, akikkel eddig hírbe hoztak minket.

 10. most nem azért, de miért veszitek ennyire biztosra, hogy jön Tevez? Tavaly is mennyi cikk jelent meg a Mr. Xről és nem lett belőle semmi, azt is csak a média fújta fel, úgy ahogy most Tevezt is, és ha jönne is akkor honnan tudod, hogy beválna? Erre is 50-50% esély van.Szal ti már eladnátok 1 most gyenge formában lévő játékost aki mellesleg 22 éves és még bőven van ideje bizonyítani, egy olyan játékkostért aki nem is biztos, hogy jön, és nem is biztos hogy beválik! Érdekes elképzelések! Remélem nem bántottam meg senkit, mert nem állt szándékomban, csak leírtam a véleményem! Forza Milan <3

  • Vettem egy pólót, az van ráírva hatalmas betűkkel: BALEK. Csak tudnám, miért került 20.000 forintba…

   A 2011-12-ben szerzett két góljára 25-25 milliót adnának. A visszatérő sérülései miatt óriási rizikófaktor a leigazolása. Ők a balekok.

 11. 107 mérközésen 51 gol, mit akartok még? Mennyi játékosnak van ilyen mutatoja a top ligákban? Pato remek játékos, mindenkinek vannak sérülései, na és? Mégy csak 22 éves, elötte van minimum 10-12 év a csucson, ilyen játékost nem szabad eladni. Kit hoznátok helyette? Valakit akit mindenki utál, vagy egy 30 éves aki nem kell sehova? Istenem ez az adjuk el Patot dolog már az agyamra megy. Mért nem az a dolog megy a Milánnál hogy csináljunk egy csapatot Patora és Silvára, mert fiatalok, és velük nagy sikereket érhetünk el.

 12. Szerintem sem feltétlenül kell megválnunk Pato-tól,főleg a klub jelenlegi helyzetét tekintve nem!!!!Mert ha Robinho és Pippo elmegy télen,Cassano-ra ugye nem számíthatunk,akkor ki marad???Ki fog játszani a BL-ben???Ha idejön is Tevez,ő biztos nem…Egyébként azt sem árt figyelmen kívül hagyni,hogy Pato-ban még nagyon sok benne lehet…a jelenlegi formáját inkább hagyjuk,de ne abból induljunk már ki,főleg MI milanisták!!!Mi láttuk őt jól játszani és tudjuk mire képes.Tevez tutira jön és tutira be is váltja a hozzá fűzött reményeket???Jöjjön ide és fél év alatt bizonyítson!!!Aztán esetleg nyáron vissza lehet térni Pato eladására,de akkor is csak jó pénzért!!!Egy játékos árát az is meghatározza,hogy mennyi idős,ő a jelenlegi brazil válogatott első számú csatára stb. Szóval nehogy már ne legyen reális elkérni az 50 millát érte,ha másokért csillagászati összegeket kérnek!!!

  Forza Milan!!!!

 13. Nekem nem az a feladatom, hogy játékost hozzak Pato helyett. Ahogy 0,5 milláért lehet venni egy Nocerinót, vagy 12-15-ért egy T. Silvát, vagy 24-ért egy Ibrát, úgy még egy klasszis csatárt is lehet jó áron szerezni. 50-ből akár többet is.
  A világfutballban az a szép, hogy örökös, egyre megújuló utánpótlás áll rendelkezésre. Senki sem pótolhatatlan. Ennyi pénzért pláne nem.

  • Jelenleg pótolhatatlan.. ki játszon a helyén? Ibra mellé kell egy csatár.. Robinho mostanában finoman fogalmazva is “Torres-es formában” van, Cassano sérült, Inzaghit nem szereti Allegri, de amúgy se bírná végig a szezont.. és akkor El Shaarawy.. legalább 2év, mire feljavítanánk Pato utódnak.. ha egyáltalán tényleg megvannak a aképességei hozzá.

 14. Fölösleges Patot Neymarral összehasonlítani jelenleg!
  Minden játékos annyit ér az aktuális klubjának, amennyit hozzátesz az aktuális csapat játékához!
  Valljuk be Pato név nélkül kb 15millió eurónyit tesz hozzá[szerintem], ehhez képest jön egy 50milliós ajánlat! El kell engedni, szívem szakad meg, de itt nem tudott/tud beteljesülni!

  Patonak szerintem jól menne Angliában, vagy mint régen Braziliában 🙂
  Pato játéka szerintem a KaPaRo korszakban volt a legjobb, kellettek neki a brazil társak előre! 🙂

 15. Szerintem egy nagyon robbanékony, remek csatárról van szó..Fiatal, s ez nem elhanyagolható szempont nekünk. Biztos vagyok benne, hogy ha eladjuk, akkor a másik csapatban aranylabdás lesz….Nincs formában, de ha belelendül átkozottul jó, nekünk kell egy ilyen labdarúgó. Persze én is falnak megyek, mikor meghallom, hogy náthás, vagy , hogy lesétál a pályáról támadás közben , mert megsérült. Emberek—Én hiszek Patóban.

 16. Istenem ti nagy hülyék vagytok!
  Minek adnátok el azt ami jó! Kaká után talán az egyik legjobb játékosunk aki még hajt is!!! 50M-t kapunk érte és mire költjük mikor egy Eriksen ára is 20-25M vetélytársakkal!
  Veszünk egy max Tévezt és egy Montolivót ki garantálja hogy be fognak válni itt?!
  Sztem fölösleges volna eladni mert 22 éves még ha azt nézem simán maradnia kellene vagy 3 évet itt lehet nem fog akkor érni 20M-t sem de ha így mennek fel az árak akkor dupláját is fogja érni és ő talán az egyik legjobb csatárunk aki be tudja fejezni jó van egy Ibránk de ő fut-e kérdem én mert ha nem lenne mellette olyan játékos aki kb 2x-sét futja mellette akkor meg lenne ő is halva!
  Összegezve nagy butaság lenne eladni inkább adjuk el az öregeket és fiatalítsunk annyira mondjátok sok az öreg de akkor meg se szólaljatok sz ha a fiatalokat el akarjátok adni!!!

 17. Szerintem nem kéne eladni… Ő is tudja, hogy bajban van, a csapattól külön is edz, mondta.. Barbara miatt is, és a csapat többi brazilja miatt is maradnia kéne. Szerintem hogyha a hátralevő szezonban 1nél kevesebbszer sérül meg, akkor meg kell tartani!
  Túl sok izmot raktak rá túl rövid idő alatt, csoda lenne, ha nem lennének problémái… Edzenie kell sokat, nyújtani, stb és nem lesz baj.
  Mert Robika nagyon gyenge csatár, nem csodálkoznék, (de bánnám) ha nyáron elmenne, és ha Patot is eladnánk, akkor Silva is lehet hogy menne, a Barca legnagyobb örömére.

 18. Megmondom mi lesz!.. Télen nem megy Pato mert akkor a BL re karcsú lesz a támadósorunk!
  Nyáron fog elmenni.. a Chelsea 50milliot és Torrest adja érte!..
  Tévezt megvesszük.. 25 misiért.. a maradék 25 ből.. jön egy jó védő.. Montolivo pedig ingyen!
  És jövőre a BL ben enyhán szólva meghatározó csapat leszünk!
  Remélem nekem lesz igazam!..
  Jah és egy Robinho – másik Brazil csere is képben van!

 19. Komoly élmény olvasni a sok transzferguru véleményét. 🙂 Csak úgy röpködnek a 20-30M eurók. :)) De ami a lényeg, Patot én is engedném menni. Voltak jó preiódusai, de nagyon sokat sérült és ezért rizikót jelent a jövőre nézve. Robikát mielőbb vissza kell küldeni Brazíliába és még mindig nagyon kellene egy minőségi irányító középpályás (Ganso, Schweinsteiger…). Tevez jöhet, Balotellit én nem csípem (ne legyünk már bunkó csapat…), Torrest meg szerintem úgy lenyomnák az olasz védők, hogy a kaput sem látná túl sokszor. Személy szerint viszont lehet, hogy csiszolgatnám még a védelem bal oldalát is.

 20. Azt gondolom, Pato egy olyan játékos, akire – ez sajnos kiderült – nem igazán lehet építeni. Én semmiféle fejlődést nem tapasztalok nála az első milanos meccse óta. Nagyjából ugyanazt tudja, mint 4 éve. 2008 januárjában hatalmas tapsot kapott a San Siroban, amikor meglőtte az első gólját… Ennek lassan négy éve. Akkor én is azt hittem, hogy ebből a srácból a jövő Milanjának egyik nagy egyénisége lesz. Tagadhatatlan, hogy Pato egy igen gólérzékeny csatár. Sokszor emlegetik az itteni fórumozók is, hogy milyen jó a játékperc/gól aránya. Ha viszont egy csatár 20 meccsen lő 7 gólt, míg egy másik 8 meccsen 3-at, akkor én az előbbit tartom többre, annak ellenére, hogy (legalább) 13 meccsen nem talált be. Hogy miért? Mert legalább az edző rendelkezésére áll. Patonál sérülést sérülés követ, erre szoktak legtöbbször hivatkozni, amikor gyenge formában van. Igen, csakhogy nála nem arról van szó, hogy remekel, rugdalja a gólokat, majd a sérülése után ott folytatná, ahol abbahagyta. Szó sincs erről. Én is leírtam már tucatnyiszor, hogy nyilván pech a sérülékenysége, de azt is előszeretettel hangoztatom, hogy a Milannak nem olyan emberre van szüksége, aki alig tud segíteni a csapaton. Unalmas már az is, hogy egyesek szerint Ibra hatalmas árnyékában nem tud kibontakozni. Én a rideg tényeket kell hogy nézzem. Pato ebben az idényben gyakorlatilag semmit sem tett hozzá a csapat játékához. Ne hivatkozzunk a Barcelona elleni góljára, mert ez legalább annyira elcsépelt, mint az, hogy sokan még mindig Inzaghi tavalyi Realnak rúgott két gólját emlegetik. Ha a Chelsea lát Patoban valamit, akkor adja a pénzt, mi pedig engedjük el. Ha abból a pénzből meg tudnánk venni Tevezt és még egy minőségi középpályást vagy védőt, nem gondolkodnék egy percet sem. Őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy az olasznál fizikálisabb angol bajnokságban boldogulna. De amennyiben eladjuk, eladjuk. Hogy Barbara meg Pato egy pár? Remélem, Barbarát a Milan jobban érdekli, mint az, hogy kivel osztja meg az ágyát.

  • Én veled értek egyet! Sőt! Látom sokan írják a mentalitását. Asszem én megint más meccset nézem. Mert szerintem Pato-nál az is rapszodikus. Violák ellen sérülését követően úgy állt be, mint aki vért ivott. Hajtott, lőtt egy kapufát… Majd jön a Barca meccs, ahol pályára lépését követően szerintem csak lézenget, megadta magát. Semmi tüzet nem éreztem benne, épp egy ilyen meccsen!? Egész taktikánk arra épült, h agresszíven hibára kényszerítjük a védelmet. Nem csodálkoznék,ha hozzáállási problémák miatt is “sérült” ennyiszer! Torres/Pato cserére egy az egyben is rábólintanék. De jobb lenne Torres + 10-15milla. Minőségi csere!

 21. A jelenlegi helyzetben a legrosszabb döntés Pato eladása lenne.! Nem szabad elengedni!

  Ébredjünk már fel! A kommenteket végigolvasva kirázott a hideg, komolyan nem értek egyes embereket.
  Pato a csapatban benne van a legjobb 3 játékos között, akkor most komolyan őt kell nekünk eladni? Ne vicceljünk már. Sérülékeny? Naés, engem is zavar, de attól mindig rendre visszatér és rúgja tovább a góljait. Nagyon jó mutatókkal rendelkezik, fiatal, és a közönség kedvence, ezt nehezen lehetne megemészteni a szurkolóknak is. 50 millió-ból nem lehet-ne minden lyukat betömni a csapaton belül, max csak foltozni.

  Ha annyira erősíteni akar a klub akkor nyúljon a zsebébe Berlusconi, és amíg aktívan ki akarja venni a részét a csapatból, akkor áldozzon is rá. (van miből tegyük gyorsan hozzá).

  Nem Pato helyére kell keresni az utódot, hanem pár éven belül Ibra utódját kell megtalálni, mert ő is idősödik (30 év), és elmondása szerint nem is marad már sokági a futball világában (3 év)

 22. Ibracadabra! Pato benne van a 3 legjobb Milan-játékosban? Ezek szerint Silva és Ibra mögött/mellett őt tartod a legjobbnak? Nálam Cassano, Nocerino és Boateng is előtte van. És ha azt nézzük, hogy Abate mennyit fejlődött, és mennyit tesz hozzá folyamatosan a meccseinken a győzelmekhez, akkor ő is. Kissé talán fura az Abate-Pato összehasonlítás, de nézzük meg, mennyit veszít a csapat azzal, ha Abate nincs, és azt, mennyit, ha Pato marad ki. Azt kell mondanom, Abate fontosabb láncszeme lett a Milannak, mint Pato. Látható, hogy a Milan egész jól megvan a brazil nélkül is. Az sem stimmel, hogy “rendre visszatér, és rúgja tovább a góljait”… Fogjuk már fel, hogy egy olyan csatárról beszélünk, aki ebben az idényben 2, azaz kettő gólt rúgott! Egy nagyon szépet és egy olyat, amit csak Robinho tudott volna kihagyni. Fiatal? Oké, ez tény. A közönség kedvence? Nem hiszem, hogy egy olyan csatár lenne a közönség kedvence, aki azzal borzolja a San Siro népének az idegeit, hogy vagy átlagosan teljesít vagy megsérül. Rengetegen várják a csodát Patotól. Fel kellene már ébredni végre. 4 éve várunk a csodára. Még 4 vagy 5 évet akarnak egyesek? Ibrahimovic konstatálta, hogy nincs igazi irányítója a csapatnak, és rá lehetett bízni némi irányítói feladatkört. Rengetegszer lép vissza labdáért, remek passzokat ad. Pato erre képtelen. Ha a Chelsea van olyan hülye, hogy ennyi pénzt kiad Patoért, tegye. A csapat mindenképpen profitálna a pénzből. Hányadik idény ez, amit úgy kezdünk, hogy “ha Pato egészséges lesz, formába lendül stb.”? Ennek az idénynek is úgy vágtunk neki, hogy “majd Ibra és Pato varázsol, termeli a gólokat”… Ehhez képest mit látunk? Ibra hozza magát, meccseket nyer a csapatnak, Pato meg hetekre-hónapokra kidől, mert megsérül, ha meg nem, akkor influenzás. A Milannak egy olyan csatár kell – mondom vagy századszor -, aki megbízható, aki lövi a gólokat. Nem pedig egy olyan játékos, akivel kapcsolatban azzal áltathatjuk magunkat, hogy “hű, pedig de jók lennénk, ha ő is jó formában lenne”…

  • Nocerino fél milló euro. Pato 50 millió euro. Ki az értékesebb? Vagy az értékes azt jelenti, hogy a piac hülye, az angolok szórják ugyan a pénzt, de vakok, hogy nem a fantasztikus Nocerinót veszik?
   Igazad van: “a Milannak olyan csatár kell, aki lövi a gólokat”. Tavaly hányadik volt a házi góllövőlistán a megbízhatatlan, de 50 milliót érő Pato?

  • A mostani szezonban, meg ha megnézzük az ez évi teljesitményt akor biztosan hogy Nocerino tobbet ér a milánnak mint Pato, sokkal tobb haszon van belóle a pályan mint Pato-ból. Igazat adok, és maximálisan egyet értek aval amit Lansky írt. Lehet hogy nincs ojan nagy ára, de most még Nocerino is hamarab gólt ló mint Pato. Pontosan úgy van ahogy Lansky írta Pato 4év allat egyáltalán nem jobb mint volt, ugyan azon a szinten van. Pato álandóan cselezgetni akar, meg csinálni 2-3cselt amedig kapura kuldi, de nagyon sokszor a csel sem jon be neki. Pato nincs formában, ha meg formában van most akor mindigis ilyen formában volt. Sosem volt semmi extra, és ha Robinho jobb formában lenne, és nem hagyna ki enyi sok helyzetet akor Pato a nyomába sem érhetne, mert a pályán is otletesebb mint Pato. Én simán el adnám Patot, és simán vennék helyete 2ojan játekost aki jobban kihasználható lenne és tobb gólt is rúgna.

   • Pato a Milan felnőtt csapatának talán egyetlen olyan focistája, akiben potenciálisan benne van, hogy aranylabdás legyen (talán a Fáraó lehet egyszer még közel hozzá). Lehet, hogy Nocerino nagyon hasznos volt ezen a 12-13 meccsen, de a futballvilág nem úgy áraz be játékosokat, hogy fél évig mire képes, hanem úgy, hogy milyen lehetőségek vannak benne, mire képes pályafutása során, hova juthat el ő és az a csapat, amelyiknek tagja, hogy mennyire kulcsszereplő egy-egy sorozatban, stb. Ezek alapján a legértékesebb játékosa a mai Milannak Pato. Az pedig, hogy vannak, akik eladnák, elcserélnék, elkótyavetyélnék, számomra csak annyit jelent, hogy a rövidtávú haszonszerzés reménye szurkolótársaim egy jelentős részének elveszi az eszét.

 23. Pato 2 éve még az egyik kedvencem volt, de azóta csak az arca lett nagyobb a pályán viszont nem. De ne felejtsük el hogy az öreg Berlu gyakorlatilag pénzt szarik, tehát pont nincs szükség az eladására, inkább venni kéne Robinho helyére valakit + egy irányítót, kp-t, védőt.. Nem Patoval kell foglalkozni, elvan ő itt és remek játékos. Mellé kellene még néhány használható figura, de nem az ő árából.

 24. Miből gondolja itt bárki is, hogyha eladjuk 50m-ért abból új játékosokat vásárolunk?Emlékeimben az él,hogy nem is oly rég volt egy brazil játékosunk akit nagy összegért eladtunk,és nem nagyon lett pótolva.Szerintem itt is hasonló várható.Majd azt mondják,hogy a tartozások rendezésére kellett a pénz blablabla

  Amúgy hiába írják itt sokat,hogy 20 meg 30milliót ér,mert a mai transzfervilágban nem így van.Elszabadultak az árak,és szerintem az 50millió még talán kevés is.

     • Tisztában vagyok azzal,hogy azért küldtük el Rickyt,mert rossz anyagi helyzetben volt a klub.Viszont most sem rózsás a helyzet,hiszen csak lejáró szerződésű játékosokat szerződtetünk,valamint 1-2 “kirakatigazolás”(Ibra,Robika).Nocerino nem az volt,de érte sem fizettünk valami nagy összeget.Tehát nem értem mire alapozzák itt az emberek azon véleményüket,hogyha eladjuk valamelyik értékünket(Pato,Silva) az abból befolyó pénzből játékosokat,és komoly játékosokat fogunk igazolni.Még ha Galliani nyilatkozott volna olyat,hogyha eladnánk valakit akkor abból a pénzből meg tudnánk erősíteni a csapatot talán megérteném,de soha nem volt szó ilyenről.Szerinte nincs szükség erősítésre a középpályán,mert van még egy Gattusonk,meg egy Flaminink és ha ők felépülnek újra világverő csapat leszünk.

      egy szó mint száz,én is próbálom optimistán nézni a dolgot,és bízni abban,hogyha úgy dönt a vezetőség,hogy megválunk valakitől,akkor az ő árából megerősítjük a keretet,de én ebben nem bízom túlzottan.Inkább normális orvosokra kellene beruházni és kikúrálni Patoból ezt a sérülékenységet,valamint venni mögé/jük egy normális irányítót,de ez már off 🙂

 25. Meglátásom szerint nagyon egyszerű a képlet!Először érjük el azt,hogy Tévez hozzánk jöjjön kölcsön opcióval,majd lesz egy Robinho,Pato,Ibra,Cassano(akivel kb ebben a szezonban nem tudunk számolni,és nem is piacképes,úgyh ilyen szempontból felesleges a felsorolásba….)Pippo(aki szintén felesleges,m nem élvezi Allegri bizalmát…)Fáraó,Tévez…Lesz fél szezon,h megmutassa mindenki,h mit tud…És azt 3at kell megtartani a 4ből(Ibra,Pato,Robinho,Tévez),aki a legjobbat nyújtja,aztán ráérünk azon gondolkodni,h kitől mennyiért szabaduljunk meg!!!Patot véleményem szerint kár lenne ilyen “olcsón”értékesíteni,mikor máshol horribilis áron értékesítenek játékosokat,és ő már letett vmit az asztalra,és nem az előző,ill mostani szezont kell alapul venni!!!Az,h T.Silva is bekerült az esetleges távozók névsorába,megmondom őszintén nem értem…Ill könnyen ki lehet védeni!Nyáron valószínűsíthető,h új csk után kell néznünk,mivel ő a mostani csk helyettes,sztem ünnepélyes körülmények között megkapja nyáron a karszalagot,m nagyon csodálkoznék,ha Ambro kapna akár 1hónap szerz hosszabbítást is…Azt meg tudjuk,h egy csk-i karszalag megtiszteltetés,és nem hiszem,h ő odébbállna,ill nem gyakori az sem,h csk-ok csak úgy elhagyják a csapatot!

  ŐSSZESSÉGÉBEN:Ennél többet ér Pato,és mint tudjuk mai focivilágban nincs olyan játékos,vagy olyan kifejezés,h érinthetetlen…Biztos van olyan összeg,amire én is azt mondanám,h vigyék,de ennyiért nem adnám el!Fiatal,lehet rá építeni,kreatív,helyzetkihasználása is pozitív,ill ha a statisztikáit vesszük nagyító alá,az is kecsegtető!Rossz formája bárkinek lehet,neki tudjuk,h tud ő focizni,és gólokat rúgni!

 26. Azt hiszem nem véletlenül kavar ilyen indulatokat a cikk és a feltevés.
  De én azt mondom, hogy nem érdemes ezen ennyit agyalni. Mi az, hogy 50 milliós ajánlat fog jönni? Vagy jött vagy nem. Ha nem, akkor senki nem mondja meg mekkora ajánlat lesz ez. Folytathatnám, de nem érdemes.
  Mi a csapatért szorítunk. Nem látunk bele a pénzügyekbe, akármennyire is azt hisszük. Pato egy olyan játékos, akiben rengeteg lehetőség van. Szerintem az a normális, ha az ilyeneket a csapatban szeretnénk látni, sőt mi még vagy 20 ilyet szeretnénk, nekünk nem az a feladatunk, hogy a pénzügyi realitások figyelembe vételével tegyük (amiről még egyszer mondom szinte semmit nem tudunk). Ha eladunk valakit, annak az árát nem biztos, hogy másik játékosra fordítjuk – ezt senki nem garantálja, de fordítva is igaz. Ha elköltünk két szezon alatt 90 misit, akkor melyikünk háborog azon, hogy miként lehet, hogy csak 40-ért adtunk el… 🙂

 27. Neymar egy noname?
  Lehet hogy nagyképű de hogy piszok jó játékos az biztos.
  Ha igy folytatja Neymar sokkal nagyobb játékos lesz Patonál,sajnos a Santos nem akar cserélni mert az nagyon jó üzlet lenne.Nézte valaki a legutóbbi Brazil Argentin meccset?
  Mit csinált ott Neymar 3 Argentinnal a sarokban.Na aki azt megcsinálja utánna azt nevezem én jó csatárnak.Pato úgysem megy sehova lefoglalja őt Barbara.

 28. Az NSO sportnaptárának aktuális cikkében Galliani 2007-es nyilatkozata olvasható:

  „Amikor Andrij Sevcsenkóval jöttem Párizsba a díj átvételére, előre megmondtam, hogy legközelebb Kaká miatt kell ideutaznom – csillogtatta jövőbelátó képességeit a klubvezető. – Most megjövendölöm, hogy még négy évet kell várni, és elérkezik Alexandre Pato ideje.”

 29. Szerintem sem lenne jó ötlet, ha eladnánk Patot télen, mivel Cassano sérült, Robinho úgy néz ki elhagyja a Milant, és ha még Pippo is a változás mellett dönt akkor ki lesz támadó? Főleg ha azt is számításba vesszük, hogy a kis fáraót nem nagyon veszik számításba Allegri mester. Szóval szerintem még nyárig mindenféleképpen meg kellene tartani őt, addig lehet hogy valamelyest az izomzata is fejlődne és egy jó tavaszi szezont produkálna és lehet hogy még többet is kínálnának érte.

 30. szaloky! Sajnálom, hogy ezt kell írnom, de mintha nem értetted volna meg, amit írtam. Nocerino papíron fél millió eurót ér. Ez tény. Amikor azt írtam, hogy x vagy y Pato előtt van a sorban vagy hogy Abate fontosabb láncszem, mint a Kacsa, akkor ezt nem a forintosított (“eurosított”) értékükre vonatkoztattam. Én sem vagyok hülye, tudom, hogy Patoért 10-szer többet adna bárki, mint pl. Abatéért. Mondom, nem az értékükre céloztam, hanem arra, hogy a csapat számára mennyire értékes az illető. És mit is látni? A Milan az első helyen áll a bajnokságban, ahová Pato nélkül verekedte előre magát, a Bajnokok Ligájában pedig igencsak megbízható teljesítménnyel rukkolt elő, simán továbbjutva a csoportból, pedig 6-ból 4 meccsen pályára sem lépett a brazil. Ezek is tények.

  Hogy a piac hülye? Nyilván nem, de el kell ismerni, vannak furcsaságai, torzulásai. Amikor olvastam a hírt, hogy Patoért mennyit kínál a Chelsea, egyértelműen sokallottam az összeget. A piac hülyeségéről… Hány olyan üzletet láttunk, amely nem jött be nálunk vagy más kluboknál? Hány olyan transzfer történt, amelynél a halomnyi összeg nem térült meg? Most ne a mezeladásokat meg a keleti pénzszerző túrákat és hasonlókat tekintsük, hanem az elvárt teljesítményt. Azt gondolom, pl. Kakának még bőven van mit törlesztenie a majdnem 70 milliós vételárhoz képest a Madridnál. Vagy ott van Fernando Torres esete. A Barca is már rengetegszer befürdött a hülye igazolásaival. Mi hányszor jártuk meg? Gilardino, Morfeo, José Mari, Redondo, Javi Moreno, Huntelaar, Oliveira, Donati stb. Erre a nyolc játékosra kb. 150 millió eurot adtunk ki, és ne legyenek illúzióink! Nem azért, mert hatalmas pénzszerzési lehetőséget láttunk volna bennük későbbi eladásukkor…

  Amivel az utolsó mondatodban jössz – “Tavaly hányadik volt a házi góllövőlistán a megbízhatatlan, de 50 milliót érő Pato?” -, egy tipikus érv szokott lenni a Patot istenítők felfogásában. Valószínűleg ugyanők szokták kiemelni Inzaghi Real Madridnak rúgott 2 gólját is… Kérdésedben a kulcsszó a TAVALY. Már megbocsáss, engem nem tud érdekelni, hogy Pato tavaly mit csinált. Az az idény lezárult, egy új idény elkezdődött. Ibrahimovic esetében sem érdekelne, hogy tavaly hány gólt lőtt, hány gólpasszt adott, ha most gyengén teljesítene. Természetesen figyelembe veszem, mit tettek le az asztalra, de hivatkozási alapként nem tudom elfogadni, hogy “bezzeg tavaly meg tavaly előtt…”. A Milannál szerencsére nem az van, mint a Real Madridnál, hogy elég 2-3 rosszul sikerült meccs, és máris lengetik a zsebkendőiket a “szurkolók”. azt gondolom, mi jóval toleránsabbak vagyunk mind a vezetőség, mind a szurkolók szintjén. De őszintén szólva nem csodálkoznék azon, ha Patoval kapcsolatban fogytán lenne a türelme a vezetőségnek. Annak idején Berlusconi vagy Galliani azt mondta, amikor Kaká megkapta az Aranylabdát, hogy Pato lesz pár év múlva a következő. Most annyira van az Aranylabdától, mint én egy Grammytől.

  • Tavaly ugyanannyi gólt lőtt, mint Ibra.. lényegesebben kevesebb meccs alatt.. Ezek után nem értem a 20/8 és 8/3-as érvedet.. Egyértelműen a szakmai stáb hibája, hogy 10 kiló izmot pakolt, a stílusát a könnyedségtől és eleganciából kapó brazilra.. a szervezete képes lehet ezt feldolgozni, de egy ideig még biztosan állítom, hogy szenvedni fog a sérülésektől.. ezt a szakmai stáb elrontotta, de én nem szeretném, ha egy másik klubnál megoldanák, és ők használnák ki a brazil hatalmas tehetségét.. az aranyladba pedig.. az utóbbi években ezt csak Kaká tudta úgy megkapni, hogy nem 30-40-50 gólokat rúgva jutott el odáig, hanem egy bl-győztes csapat vezéreként! A Seria A-ban nem olyan könnyű kitömni az ellenfeleket, mint a Real-Barca Ligában, és bevallhatjuk, hogy a Bl-től mi olyan messze álltunk az utóbbi években, “mint Te a Grammytől”. (Amúgy szerintem először nem értek veled egyet tisztelt Lansky.:))

   • Kicsit unom már ezt a példát, de akkor még egyszer. Adott két játékos. Mindketten 20 gólt lőnek. Az egyik csatár ezt a lehetséges 50 meccsből 45 meccsen, a másik pedig 25 meccsen éri el. Melyikük ér többet? Nos, nálam egyértelműen a rosszabb gólaránnyal rendelkező játékos. Az ok pedig egyszerű. Azzal a játékossal majdnem kétszer annyi meccsen lehetett számolni. Az a játékos potenciális veszélyt jelentett az ellenfél kapujára… És azt se feledjük el, hogy itt nem arról van szó, hogy amennyiben Pato 30 meccsen 15 gólt szerzett, akkor majd 40-en 20-at vagy 50-en 25-öt…

    Patoval kapcsolatban nem arról értekeztem, hogy béna, hogy tehetségtelen, hogy nem gólérzékeny. Tisztában vagyok azzal, hogy majdnem minden második meccsén betalált a Milanban. Csak az a gond, hogy 4 év alatt a 100 körüli meccs igen alacsony szám.

    • Lansky mintha a saját fejemból irná ide a gondolatokat. Nagyonis igaza van és tisztán lát, nem mint egyes Pato rajongók akik azal jonnek ide hogy mert azelót mien volt meg ijesmi..mit érek vagyis mit ér a milán aval peldául hogy valaki azelót nem tudom hány évig golkirály volt..nem az a fontos mi volt hanem az hogy mi van. Arról van szó hogy Pato biztosan nem ér 50millát, de a mai piac más, és ha adnak érte anyit akor oda is kel adni. Kaká meg érte a penzét az biztos, de Pato nem ér anyit. És az hogy Pato nem az a ember a milánnál aki biztonságot és biztos gyózelmet jelent milánnál, és it a gyózelem a fontos, és az éven amit megcsinált a milán azt egyáltalán nem Patonak koszonheti. Tiaztán kel látni és nem elvakulva. És ha más csapat ki is tudna hozni valami tobbet Patóbol akor meg hamarabb el kelene engedni, mert it nem tud vagy nem tudnak kihozni belóle tobbet, és ha így lenne akor az meg Patonak jobb lenne. Lehet hogy most Pató el megy, és fél szezon alat 20gólt vág majd a Chelseabe, és lehet hogy mi fogjuk fogni a fejunket hogy mit tettunk, de az is lehet ha ijen esetbe it maradt volna akor it meg csak 2gól tudot volna szerezni. Ezt nem lehet elóre megmondani, hanem csak az lehet meg mondani mi volt és mi van, és az ami volt az csak volt az nem lényeges. Az sem meg oldás hogy most it marad, játszatni fogják mert tavaly anyi gólt ér el, és semmi haszon nem lesz belóle, mi meg nem fogjuk nyerni a meccseket mert Pato mult éven anyi gólt ért el….

    • Értem mit mondasz, de szerintem a Milannak vannak olyan cserecsatárai akiknek meg kéne oldaniuk a hiányát.. és amikor egészséges, akkor jól jön az a minden 2. meccsen egy gól.. Az adott meccseken Pato, az idényt nézve pedig Ibra a hasznosabb.. ha nem lenne más klasszis csatárunk akkor így énis Ibrát választanám.. és legyen két megbízható minden 4. meccsén betaláló csatárunk.. de ez itt a Milan, ahol Robino,Cassano,Inzaghi vár a lehetőségre.

 31. 1-2 érdekes észrevételem nekem is van…nem tudom emlékeztek-e még a 2007/8 körüli Patora és stílusára…pihe könnyű volt és nagyon agilis,tökéletes társa egy befejező csatárnak,ő előkészített és szélről befelé nem tudta senki sem lereagálni…aztán a klub felrakott rá 10 kiló izmot(nem szoktam kritizálni a klubot,de ez oriási hiba volt) és mintha egy teljesen más játékost látnánk…sérülésekkel bajlódik és,ma már,sokan befejező csatárnak gondolják,mikor ez nem az igazi szerepe…Ő volt a sava-borsa az európai focinak,ma pedig ezt nem látjuk viszont,m teljesen kiölték belőle az igazi játékát…ez engem nagyon elszomorít,m az egyik kedvencem,megfosztottak minket a világ egyik legnagyobb tehetségének kibontakozásától…

 32. Pato nem hinnem hogy elmegy mert a elnok(Berlusconi) lanyaval jar.Ha elmegy biztos jon Tevez vagy masik csatar.Mert Cassano nem bisztos hogy ha felepul olyan bomba formaba fog focizi mint a szezon elejen.Pippo meg mar nagyon oreg.Robinho meg 1m is kihagya a kihagyhatatlant es nem is egyszer.Marad egy ibrank aki a nagy terhelestul le fog serulni.Adjuk el Robinhot es jon Tevez es akkor mar BL cimre esejesek leszunk.

 33. Én meg azt mondom, hogy ha ennyit ad érte valaki, akkor had vigyék. Minél előbb! Nem tudom mit látnak ebben az emberben, az tuti hogy nem lehet rá alapozni, mert vagy sérült, vagy náthás, vagy sz…r formában van. Az utóbbi 2 hónapban lőtt egy gyors gólt a Barcának, és ennyi.

  • Ez úgy hülyeség ahogy van! 😀
   1, Pato többet ér mint Tevez (kora és benne rejlő lehetőség miatt)
   2, Tevez Cassano helyett jönne és nem valaki más helyett mert akk ugyan úgy vagyunk.
   3, Tevez nem játszhat a BL-ben és kötve hiszem hogy egy BL-ben játszatható kiváló csatárunkat elcserélnénk Tevezre.

 34. nem azért miért akarjátok ennyire eladni
  A milan az álomcsapata minden sérülése után nagyobb-nagyobb motivációval lép vissza a pályára gyorsasága eszméletlen . És felhívnám a figyelmét mindenkinek még csak 22ÉVES . A focisták 27-30 éves korukban élik a fénykorukat pató addig nagyon erősítheti az izomzatát.!!! ÉS nem hiába kell fél Európának!!várni kell még vele , és tegyük hozzá ha jön tevez , Akkor vegyétek figyelembe Ibrának max már csak 2 éve van hogy ilyen jóó utánna Anzsi fizet egy vagyont érte és minden jóó . De Pato addigra Europa leghobb csatára lessz

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS