2022. szeptember 25., vasárnap

Tíz játékos, akiről álmodozhatunk

-

Érdekes összeállítás jelent meg a bleacherreport.com oldalon. A népszerű portál azokat a játékosokat gyűjtötte össze, akiknek van esélye arra, hogy az olasz bajnokcsapat mezében fussanak ki a pályára 2012 tavaszán, vagy nyarán. Természetesen az teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a tízes lista valamennyi szereplője nem lesz a Milan játékosa, ugyanakkor az könnyen elképzelhető, hogy a listán ott szerepel azoknak a játékosoknak a neve,  akikkel Gallianiék már tárgyalnak.

10.Maxi López

Maxi López is akkor “került képbe” a Milan vezetőinél, amikor kiderült: Antonio Cassano műtétje után a tavasszal nem léphet pályára. Akkoriban 3 játékost írtak a lapok a helyettesítésre: a román Mutu, az olasz válogatott Fabio Quagliarella és az argentin Maxi López neve került előtérbe. Mára már csak a Catania 27 éves csatára maradt.

Szakértők szerint López érdekes játékos, nem véletlenül játszott egykor a Barcelonában is. A Milan vezetői számára a legideálisabb az argentin-olasz kettős állampolgárságú játékos kölcsönvétele lenne, hiszen ez esetben alacsony kockázattal juthatna fél éves próbaidőre egy, a Serie A-t már ismerő csatárhoz.  Viszonylag alacsony bére és a nyári “visszairányítás lehetősége” is Maxi López mellett szólhat. A játékos árát 7-8 millió euróra becsülik.

9. Nicolas Anelka

A francia válogatott csatár helyzete a Chelsea-ben szinte reménytelenné vált, hogy Andre Villas Boas lett a csapat edzője. Anelkának 2012 nyarán lejár a szerződése, így a télen, akár olcsón elhozható lenne. A lap emlékeztet: Anelka minőségi játékos, aki tapasztalatával, taktikai érettségével, erejével hasznára lehetne a tavaszi szezonban a Milannak. Ötmillió eurónál kevesebbe kerül, ezért vélhetően másfél évre lehetne megszerezni a 69-szeres francia válogatott támadót.  A transzfer ellen szól, hogy a korábbi angol gólkirály Anelka 2012 tavaszán nem játszhat a BL-ben, hiszen a csapatában már pályára lépett ebben a kiírásban.

8. Didier Drogba

Anelka csapattársa is megfelelő ember lehet Cassano pótlására. A 78-as születésű elefántcsontparti támadóra is igaz, ami a francia klubtárására: amennyiben a télen érkezik, nem játszhat a Milan csapatában a BL tavaszi sorozatában. A játékosról ügynöke azt mondta a napokban, hogy megkapták, de el is utasították a Milan ajánlatát, amely a kölcsönszerződésre vonatkozott. Drogbáék olyan klubot keresnek a támadó számára, ahol a folyamatos játéklehetőség és a magas, kiemelt fizetés “kéz a kézben jár”. Valószínútlen, hogy a Milannál a kettő közül bármelyiket is megadnák a jövőre már 34 éves játékosnak.

7. Rodrigo Palacio

A Genoa argentin csatárát az elmúlt napokban hozták össze a Milannal. Az 1982-es  születésű játékos a jelenlegi Genoa talán legjobb játékosa, a mostani szezonban már 7 gólnál tart.  A csatár mellett szól, hogy a Milan és a Genoa előszeretettel bizniszelnek, s könnyen elképzelhető, hogy egy El Shaarawy-Palacio csere (avagy részleges csere) mindkét fél számára hasznos lehetne. A kis Fáraó egyelőre nem tudta beverekedni magát a bajnokcsapatba, s a csere révén tavasszal folyamatos Serie A-s szereplési lehetőséghez jutna, míg a Milan Palacio személyében egy tapasztalt, hasznos cserejátékoshoz jutna. Alberto Malesani gyakran hasonló szerkezetben játszatja támadó alakzatát, így Palacio könnyen beépíthető lenne a tavaszi Milanba. Palacio tökéletes helyettese lehetne Alexandre Patónak, ha pihen vagy sérült a brazil sztár. Palacio ára 10 millió euró körül van, a Milan nyilván minden eszközzel és módon igyekezne csökkenteni ezt az összeget.

6. Alvaro Negredo

A Sevilla 26 éves spanyol válogatott játékosának érkezését a lap “nagy beruházásként” említi. Negredo fizikai ereje, gyorsasága, taktikai tapasztalata még évekig nagy segítségére lehetne az olasz bajnokcsapatnak.  A lap 15 és 20 millió euró közötti összegre taksálja az árát (a Realtól 15 millióért érkezett a Sevillához 2009 augusztusában).

5. Cristian Eriksen

Az Ajax 19 éves  üdvöskéje az első a listán, aki nem klasszikus csatárposzton játszik. A tinédzser a közelmúltban elutasította a Chelsea ajánlatát, de ez maximum csak annyit jelent a Milan számára, hogy nem teljesen hiábavaló a vágyakozás a fiatal dán után. A Milan már régóta keresi az ideális trequartistát, de a szakértők nincsenek arról teljesen meggyőződve, hogy Eriksen vajon beválna-e abban a szerepkörben. Sokan inkább Robinho utódját látják a nagyon ügyes játékosban, aki inkább csatár, mint fantasista. A Milannak mélyen a zsebébe kéne nyúlnia, ha tényleg Kaká utódját látja a tinédzserben. Ahogy a lap fogalmaz: a holland klub kétszer is meggondolja, hogy 15 millió euróért szóba áll-e a kérőkkel.

4. Shinji Kagawa

A Borussia Dortmund 22 éves, japán válogatott középpályása nagyjából abban a szerepkörben játszik, mint a fiatal dán. Ugyanakkor hozzá képest gólérzékenyebb és egy, a hollandnál jobb bajnokságban már bizonyított, így talán kevésbé lutri lenne a megszerzése. Kagawa a szezonban eddig 20 tétmérkőzést játszott és 5 gólt szerzett. A játékos iránt egész Európa érdeklődik, ára nagyjából Eriksenével vetélkedik. Kétségtelen tény ugyanakkor, hogy a kiadott eurómilliók előbb megtérülnek a japán játékos esetében, hiszen Kagawán keresztül a vevő hatalmas népszerűségre és piacra tehet szert a szigetországban.

3. Rafael Van Der Vaart

A Tottenham holland válogatott játékosát már a nyáron is a Milan lehetséges célpontjai között emlegették.  A 28 éves középpályás csapata jelenleg fantasztikusan szerepel a Premierligában, így a téli érkezése szinte kizárt. A lap megjegyzi: a holland játékos meglehetősen szeszélyes, teljesítménye ingadozó, ugyanakkor hatalmas erősítést jelenthetne a Milannak, mivel szinte azonnal beépíthető lenne a csapatba, sőt a BL_ben is számíthatna rá Allegri. A játékos árát 20 millió fontra becsülik, ennyiért fiatalabb és olcsóbb lehetőségek is állnak Gallianiék rendelkezésére.

2. Sandro

A 22 éves brazil (de portugál útlevéllel is rendelkező) játékos egy csapatban játszik Van Der Vaarttal, vagyis a Spurs idei menetelésében egy másik kulcsfigura, bár tavalyhoz képest sokkal kevesebbet játszik a csapatban  Sandro inkább a védekezésben veszi ki részét, ideális utódja lehetne Van Bommelnek, vagy Ambrosininek. A Milan vezetői a tavalyi szezonban a Spurs elleni meccseken megbizonyosodhattak a fiatal brazil képességeiről. Sandro nagy előnye, hogy azonnal bevethető akár a BL-ben is, ráadásul hosszabb távon is számítani lehetne rá – már csak kora miatt is. Mivel a londoni klub 14 millió fontért vásárolta, nagyjából 20 millió font körüli összegért el lehet hozni a fiút. “Ha ő is lépni akar” – teszi hozzá a cikk írója.

1.  Carlos Tevez

Az elmúlt napokban ezen az oldalon is rengeteget foglalkoztunk az argentin szupersztár helyzetével. Tudjuk, hogy ügynöke Milánóban tárgyalt, mint ahogy az is kiszivárgott már, hogy a Milan orvosai, trénerei külön edzésprogramot dolgoztak ki a jelenleg edzéshiánnyal és túlsúllyal küzdő csatárnak. A híradásokból úgy tűnik, hogy a megoldás kulcsa jelenleg a Manchester City vezetőinek kezében van. A Milan szeretné kölcsönvenni a játékost egy opcióval. A lap 20-25 millió fontra becsüli Tevez árát, a City ennél lényegesen többet kér.

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Érdekes névsor és többük esetében inkább rémálomnak tekinthető még a feltételezés is.
  A honlap szerkesztői meglehetősen mellényúltak mikor ezeket a neveket szedték össze.

  Anelka, Drogba, Palacio, Negredo – szerintem teljesen esélytelen a szerződtetésük.
  VDV, Sandro, Kagawa – jók, de ha tényleg pénzt költünk, nem őket fogjuk venni
  Tevez, Eriksen – előbbire jó esély van, és utóbbit is elképzelhetőnek tartom

  De hol van mondjuk Monti? Vagy fél éve megy a cikkezés róla, és talán a legbiztosabb érkező a nyáron, mégsincs itt.Hol vannak a brazil srácok? Tudjuk, hogy szívesen jönnek hozzánk, jóval reálisabb, mint egy 28 éves PL dobogós alapember vagy 25-30 milláért.

  Elég nagy összegben mernék fogadni, hogy a fenti tízesből 2-nél többen soha nem fognak nálunk játszani.

 2. Hát igen, elég erdekes névsor, és szerintem is max 2-3 fog érkezni a Milanba, de tobb nem. Anelkát szivesen látnám és nemis lenne ojan nagy az ára. Szivesebben látnám mint peldául Tevezt vagy Maxi Lopezt. És Eriksen-nel megint nehogy az legyen a baj hogy túl fiatal, és it a fiatalok szinte semmi esélyt nem kapnak sajnos.

 3. Én Ericsent szívesen látnám, talán minimális esély van is megszerezni, mivel erős a holland vonal a Milannál. Talán van ráhatás… Talán kora és tehetségemiatt még Nedredo-ért áldoznék komolyabb összeget, de tény: Spanyol Olaszországban még nem élt meg! Öreg, vagy komoly csapatban mégnem bizonyított játékost ne hozzanak.
  Montolivo,Banega akikkel versenyképes középpályát tudnánk csinálni. 2000-esévekben meghatározója volt Európa fociának a Milan kp: Seedorf/Ambro-Pirlo-Gatta előttük Kaka! Padon olyan játékosokkal, mint Serginho. + szélső védőink sokkal hatékonyabbak voltak. Szerintem most jó esélyünk van hasonló szekciót összehozni. Remélem a kopasz ezen dolgozik folyamatosan. Tevez érkezésével a középpályánknak vége. Ebben biztos vagyok. Minden pénzt elvinne ő maga + a transzfer.

 4. Sandrot és Kagawat szerintem jó lenne elhozni, a brazil gyerek elég jól üzemel vkp poszton és mint tudjuk ilyenre legkésőbb nyáron áldozni kell. A Spurs- ben nem sokat játszik itt viszont alapember lehetne mert Gattuso nem tudjuk milyen állapotban tér vissza, Ambrot ismerjük és egyikük sem fiatal. A japán gyerek nagyon ügyes, szerintem ő megtéritené az árát, ha meg elhozzuk Hondát a CSKA – ból egész Japán Milan szurkoló lesz 🙂 . jose82 !!!! Eriksen lehet hogy Hollandiában játszik, viszont dán nemzetiségü és szerintem az ő megvásárlása túl kockázatos. Nem lenne jó kiadni 20- 25 millió eurót csak azért hogy utána kölcsönadjuk a Genoának. VDV szerintem nem jönne el a Spurs- ból, legalábbis amig a húzóemberek ( Bale, Modric ) is ott vannak biztos nem. A csatárokról annyit hogy Drogba idős, Anelka a jó ég tudja mikor játszott utoljára és már ő sem fiatal, Maxi Lopezt és Palaciot nem sokat láttam játszani, Negredo talán jó megoldás lenne és gazdaságos is. Végül pedig Tevezről annyit hogy biztosan jó játékos de az áránál és a fizetésénél csak az arca nagyobb. Nem is örülnék neki túlzottan de nem is bántaná a szememet Milan mezben. Valahogy úgy vagyok vele, mint Ibrával az átigazolása előtt, adjunk neki esélyt hogy bizonyithassa van itt keresnivalója. Kölcsönvenni év végéig, megvásárlási opcióval lenne a legjobb húzás az ő esetében.

 5. black! Nomen est omen… Eléggé sötéten látod a helyzetet. 🙂
  Ez a 10 né most olyan, mint bikának a (vörös) posztó. Mindenki elkölthet gondolatban euromilliókat, kombinálhat, hogy kit, kiket, mennyiért venne meg. Már az nagy dolog, hogy a tíz jelöltből csak ketten harminc év felettiek, ráadásul éppen azok, akik nem valószínű, hogy jönnek. 4 középpályás és 6 csatár van a listán. A középpályások közül szinte bármelyikük erősítést jelentene. Itt az én sorrendem Eriksen, Sandro, Kagawa, Van der Vaart lenne. A csatárok között nem véletlenül került az első helyre Tevez. Vele fognánk a legnagyobbat. A többiek között Negredo, Lopez, Palacio, Anelka, Drogba sorrendet állítottam fel. Ha két ember érkezik, akkor biztosan 1-1 jön mindkét csapatrészbe. A középpálya erősítését nem hagyhatjuk teljes egészében nyárra. Ha lemaradnánk Tevezről, de két középpályás érkezne a fenti négyből, akkor is elégedett lennék. Ahogyan Nyilasi Tibor szokta sokatmondóan megjegyezni: “Majd meglátjuk, mi lesz…” 🙂

 6. Hmm érdekes kis lista. A premier league-ben négybe ígyekvő csaptokból jelen állás szerint nehéz lenne bárkit is elhozni, így VdV és Sandro sajnos kizárva. Amálka csak csere lehetne Zlatan mögött, ráadásul dél európában már mondhatni megégett. Drogba??? nem hiszek a kérdésben mert anno még Marseille játékosként tárgyaltak vele a kopaszok és akkor is nemet mondott. Maxi Lopez az örök reménység sztem, és a Cataniában sem biztos a helye az utóbbi időben… 5/0

  Negredo érdekes lenne, de ugye emlékszünk javi Moreno-ra és José Mari-ra??? Nem emlékszünk??? nincs min csodálkozni. Kb. ebbe a kategóriába sorolom Palació-t is. Eriksen ha érkezik is, max nyáron fog. 8/0
  Kagawa gyors meg ügyes meg aranyos, de nem álmaink ne továbbja sztem.
  9/0

  De Ktk-ban mindenkép erősítést várok, Gansoról mély csend van, de szerintem két héten belül, felszállhat a fehér füst. Vége lesz a klub vb-nek… Robinho csere észszerű megoldás lenne, a mai meccsn bemutatott, nem első üres kapus ziccer rontás után, nálam leírta magát végleg. Ha karneválra meg tengerpartra vágyik, menjen!

  Tevez gyaníthatóan egy 3 éves otp részletre fog érkezni, és az itt fanyalgok meg fogják látni, lehet Karcsika nem szimpatikus gyerek,: de ziccerben beveri 10/8x ha kell. én abszolút örömmel fogadom érkezését. 10/1

  Montolivo megvárta hogy minimális áron érkezhessen, így én kb 95%-ra veszem az érkezését. Ami elgondolkodtató hogy Antonini játszik balbekket, illetve hogy 4/2 középhátvédünk van szokás szerint. Remélem a kis Rodrigo Ely hamarosan szerephez juthat a nagycsapatnál.

  összegezve én Montolivo, Tevez és Ganso érkezését várom, és egy meglepetés bekket is elfogadnék…

 7. Szerintem Palacio, Maxi Lopez könnyen összejöhet. Ismerik az olasz bajnokságot. Fél évre jó és olcsó megoldások lennének. Viszont, ha igazak a hirek, miszerint Robinho távozni fog, akkor kell egy támadó játékos a helyére, akire hosszabb távon is számithatunk. Ha igazak a hirek, és egyre közelebb kerülünk Tévez megszerzéséhez, akkor ne csak fél évre tervezzünk vele. Szerintem érdemes lenne megszerezni évekre. Remek csatár. A középpályára jöhetne Sandro, Eriksen és Montolivo, aki nincs ezen a listan, de én várom Őt.

 8. Nekünk elsősorban kp-ok kellenek:Kaká,Montolívo,Eriksen,Casemiro stb.de nyilván egy kedvező árért cserébe vagy kölcsönbe jöhet Tevez esetleg Anelka!Drogba biztos nem jön,mert lenyilatkozta a menedzsere,h neki ezekután csak a pénz számít,így hozzánk jönni nincs esélye.Maxi Lopez sztem nem ide való!Negredo pedig ennyiért nagyon nagy lutri lenne és a vezetőség sem fizetné ki ezt az árat soha,főleg úgy,h sohasem játszott még a calcióban!Vele is könnyen úgy járnánk mint anno Ricardo Oliveirával!

 9. Nem is értem, hogy ilyen nevek mint Drogba, Anelka mit keresnek ezen a listán…Távol-Keletre jók lesznek biztos de nem a Milan-ba.
  Aki erősítés lenne nekünk az Tevez, ő tudná pótolni legjobban FanAntoniot véleményem szerint.
  KTK sem ártana a csapatnak egy igazi mozgató, mondjuk Ganso!!
  4-5 játékos kell, három jöjjön most télen, 2 pedig nyáron!! 🙂
  Szívem szerint örülnék Tevez-nek, Ganso-nak, Eriksen-nek, Montolivo-nak….
  És még egy középhátvéd kéne Mateo Musacchio, Mamadou Sakho, Adil Rami hármasból kéne valaki!!! 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS