Serie A 14. forduló:

Genoa-Milan 0-2 (0-0)

Játékvezető: CeliGólok: Ibrahimovic (56. – 11-esből), Nocerino (79.)

Sárga lap: Granqvist (31.), Moretti (44.), Kaladze  (48.), Veloso (87.); illetve Ambrosini (13.), Antonini (33.), Roma (89.)

Piros lap: Kaladze (55. – második sárga)

GENOA (3-5-2): Frey; Granqvist, Dainelli, Kaladze; Mesto, Veloso, Constant (Merkel 69.), Rossi, Moretti; Pratto (Jorquera 87.), Jankovic (Ze Eduardo 77.)

MILAN (4-3-1-2): Amelia; Abate, Yepes, Thiago Silva, Antonini; Aquilani, Ambrosini (Seedorf 69.), Nocerino; Boateng; Ibrahimovic, Robinho (El Shaarawy 87.)

A mérkőzés statisztikái

goal

gazzetta

espn

lineups

A mérkőzés összefoglalója

A 14. forduló mérkőzései

[matches league_id=1 season=2011-12 match_day=14]

<<< 13. forduló15. forduló >>>

34 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Grat a csapatnak a győzelemért!! 😀
  Lenne egy észrevételem : ez az edzőnk nem lát a saját szemétől, vagy tényleg ennyire nem ért a cserékhez?!
  Mondjuk már ott nem értem, minek játszatja ezt a Robinhot?!
  Remélem leigazoljuk Tevezt, és akkor tényleg mehet innen a brazil. 🙂

  • Te biztos jobban értesz a cserékhez, ezért nem te vagy az edző… Megint nyertünk, megint nem kaptunk gólt (immár negyedik meccse a bajnokságban), már most majdnem megrúgtuk a tavalyi góljaink felét, minimum másodikok vagyunk a forduló után. Mi kell még?

   • Igaza van 2-0 ra vezetünk az ellenfél tíz emberrel játszik és az a szegény fiú nem érdemel legalább tíz percet,hát hogy tudjuk meg mit tud ha 3 percet játszik és kétszer ér a labdához ne haragudj,de én sem értem Allegrit.
    Küllőmben szépen játszottunk megérdemeltük a győzelmet !

   • Látom, egyre több Milan edző jelölt lesz…legalább megvannak Allegri utódjai…a nagy csere szakértők…:)

 2. Pedig annyira egyértelmű,miért hagyja a pályán Robinhot. Nyilvánvaló, hogy a brazilnak nem a lábában, hanem a fejében van a probléma. Minden ilyen kudarc tovább rombolja az önbizalmát. Nagyon nagy szüksége lenne egy gólra. Egy ilyen mérkőzés,ahol ember előnyben játszik a csapat és kettővel megyünk, tökéletes. Persze a fáraót is jó lenne sokat a pályán látni,de minden nem megy egyszerre.

 3. Nocerino az évtized vétele volt!.. 500ezerért… vajon mivel fenyegette meg a kopasz a csapatát? 😀

 4. Hat ez a Robinho egy senki megint 1 m-rol hagyta ki a kihagyhatatlant….De m1 mert Ibra-ek elinteztek 😀 Forza Milan .. 😀

 5. A csapat nem ment úgy, mint az elmúlt pár meccsen, de mindig nem lehet olyan jó sem. A lényeg, hogy meglett a 3 pont, és már sorozatban a negyedik meccsen nem kaptunk gólt. FORZA MILAN! 🙂

 6. Hát nem volt egyszerű meccs! a Genova nagyon jól védekezett, és amikor ilyen sokan vannak hátul nehezebb a szép támadásokat felépíteni! Robinhot meg eddig védtem, hogy nem kell egyből elküldeni, igazolni a helyére, de megint kihagyta a kihagyhatatlant. 🙁 Előbb utóbb megfogja bosszulni, hogy ilyen helyzeteket nem tud berúgni, és nehogy mondjuk ilyen miatt essünk ki a bl-ből! Amúgy az ami nekem nagyon szúrta a szememet, hogy a meccs végén kb 2-3 percet hátul passzolgattunk és 88ik percbe állította be a Shaarawyt Allegri..ha már csak 4-5 percet kapott legalább próbálják megjátszani vagy valami, hogy szegény gyereknek legyen már 1kis élménye! Ez az én véleményem! Forza Milan <3 🙂

  • “szegény gyereknek legyen már 1kis élménye” Nem elég élmény az, hogy pályára léphet a világ egyik legpatinásabb klubjában és együtt öltözhet a világ legjobbjaival? Ha meg még több élményt akar, akkor menjen el kvázni. A fizetéséből futja rá.

 7. Nocerino ma több gólt is szerezhetett volna, de nem jött össze neki csak egy. Robinho meg már nem tudok mit hozzáfűzni megint mit hagyott ki, valami nincs rendben nála, hogy folyamatosan kihagyja a ziccereit. Védelem voltak hajmeresztő dolgok nem is egyszer, mikor fogtam már a fejem, hogy ezek mi a fenét csinálnak, bepasszolják középre a labdát, de szerencsénkre nem kaptunk gólt. Egy lest is elnézett a partjelző náluk még az első félidőben. Juventusra továbbra is ragadunk.

 8. Elég nyögvenyelős győzelem volt de meglett és kb ennyi.
  Antonini-t megint csak az nem kerülte meg aki nem akarta.
  Allegri meg nem tud belenyúlni a meccsbe.
  Látja hogy Robinho-nak nem ment egész meccs alatt erre a legvégére behozta El Shaarawy-t aki ha jól számoltam kétszer ért összesen labdához.
  Így aztán van is esélye bizonyítani…

  • Kedves Mihály!
   Ha visszamennél néhány hozzászólást és elolvasnád, megkapnád a tökéletes választ a kérdésedre, amit már más is feltett. Segítek 33 hozzászólásáról van szó! Ha ezután sem érted, akkor sajnálom. Ez minden önjelölt edzőre vonatkozik! Leszokhatnátok már erről a folyamatos pocskondiázásról! Allegri jó edző, ez egy jó csapat, jó játékosokkal egytől egyig, reméljük még jobb is lesz és kész! Amúgy minek nyúlkáljon a meccsbe, ha egyértelmű a meccs végkimenetele.

   • Éppen azért, mert egyértelmű a meccs kimenetele, Ilyenkor kell a kevesebbet játszó játékosokat játszatni, mert ők akarnak, hajtanak hogy bekerüljenek a kezdőbe és még jobb eredmény is születhetne és a kulcsjátékosok pihenhetnének és nem veszélyeztetné őket semmi sem, hogy megsérüljenek. De 5 perc alatt csodát nem lehet várni. És ha valaki megsérül a kiegészítő emberke tökéletesen tudja őt pótolni. Allegri jó edző, de ha csak jó játékosaink lennének nem itt tartanánk ahol, középmezőnyben vannak jó játékosok. De a Juventusnál is ez a helyzet ott sem képes cserélni az edző.

 9. jó lenne,ha mindenki észrevenné,h az 1. a csapat…és nem az egyének…amikor El Sharaawy beállt,azt kellett játszani,amit a csapat játszott…nem gondolja senki ugye,h azért,m beállt vki,fel kéne borítani az egészet? bírom a Fáraót,de nem ő a kiindulási alap,a helyében örülnék minden egyes percnek,m Itáliában nem divat a fiatalokat játszatni…

  • Éppen ezért tart ott az olasz foci ahol, olasz válogatottban is ez a baj. Mivel az olaszok nem akarnak milliárdokat ölni egy játékosba ezért csak okosan vesznek, de ezért kellene a fiatalokra építkezni, olcsók, és drágán lehet őket eladni.

 10. hát ez besz*rás már bocsánat ha nem sérült akkor beteg. Sajnos csak a 60. perc környékétől tudtam nézni a meccset azért voltak meleg pillanatok a kapunk előtt de abból a fél órából kiindulva amit láttam magabiztos győzelem volt. Az összefoglalót néztem utána és amikor láttam hogy Robinho honnan hagyta ki hát sírhatnékom volt…ez már tényleg vicc akármelyik megye 3mas játékos ott lett volna az berúgja…:D

 11. Hát igen Robinho megint megmutatta, hogy mekkora világklasszis, amikor Aquilani kiharcolta neki a helyzetet. Egy Robinhonak az ilyeneket csukott szemmel kellene berugdosnia, ennek ellenére sorra hagyja ki a helyzeteket 4-5 méterről.

 12. Én olasz TV-n néztem a meccset, az ottani szakkommentátorok is végig a rotáció hiányát emelték ki. Nem csak a fáraó esetében, Taiwo-t ugyan így megemlíthetnénk. Szerintem Allegri okosan állítja össze a csapatot. De túl óvatos, ill. a meccsekbe nem mer belenyúlni. Még mindig szoknia kell a légkört, ahonnan jött sokkal gyengébb kerettel dolgozott. Ahol jó ha 4-5 megbízható játékos volt (kihagyhatatlanok). Utólag igaza volt,h biztonságra építette ezt a meccset is. Most sem kaptunk gólt! Bár a védelemben voltak bizonytalanságok szép számmal. Mexes sosem lép már pályára?

 13. Valaki segítene!Kíváncsi voltam hogy kaphatott Roma sárgát?De nem látom hogy pályán lett volna, még csereként sem.Reklamálásért a padról?Előre is köszi a választ.

 14. Allegri szerintem jogosan késlelteti a cseréket. Az elmúlt években, Allegri előtt több olyan meccs volt, ahol már vezettünk, akár több góllal is, de végül csak az x-nek örülhettünk!
  Erre példa egy Napoli elleni meccs, mikor az első 10-15 perc alkalmával 2-0 volt nekünk, az utolsó pár percben Galliani elindult a kijárat felé, és mire leért, mondták neki, hogy 2-2- lett!
  Az a probléma, hogy a kezdő 11 sem profi csapat, vannak gyenge pontok, és hogyha valaki sérült, eltiltott, vagy csak pihen, mert minden meccsen játszania kell 60-80 percet kifárad, ezért már a kevésbé jó játékosokat kell betenni, ami mindig rizikós. Tegnapi meccsen vezettünk 1-0-ra kb 25 percig. Mi lett volna, ha mondjuk lecseréli a minőségi játékosokat, és gyengébbeket hoz be, aki meccs hiánnyal küszködik, stb, és egyenlít a Genova? Akkor már ezekre a gyengébb, ill a pályán levő már nagyon fáradt játékosokra hárul minden, és akkor a fejekben sem tiszta minden, még ki is kaphatunk!
  Szóval Allegri jogosan fél a cserékkel… Az a legnagyobb probléma, hogy gyenge a keret. Van 10-12 játékos aki klasszis, és sajnos rendre a kezdőben kell lennie, mert nélkülük nem sokra megyünk… A cserékkel, a hiányzásokkal nő a gyengébb játékosok száma, így egyből nehezebb a helyzetünk… A fáradt játékosok gyengébben teljesítenek, nő a sérülés veszélye, stb stb…

  Allegriről, és a keretről ennyit..

  A meccs jó volt, sajnos csak az első félidőt nézhettem meg, voltak jó lehetőségeink, az 1-2 saját hibából származó genovai helyzettől eltekintve uraltuk a játékrészt. Robikának szerintem nem csatárt kéne játszania, mert a befejezéssel rendre akadnak gondjai, ha a 2. gólunknál ő lett volna Nocerino helyén, szerintem azt is fölédurrantotta volna…
  Ezektől a helyzetkihasználásoktól eltekintve szerintem Robika hasznos tagja a keretnek, de nem mint csatár.. Szerintem kp-nak sokkal jobb lenne. Ha feltétlenül csatárnak kell alkalmazni, akkor szerintem csak cserének alkalmazzuk, mert a már fáradt társakat a lendületével jól tudja ösztönözni, és újra gyors ritmust visz a játékba, ezt már megfigyeltem több meccsen amikor csere volt…

  🙂

 15. Sajnos nem láttam a meccset csak az összefoglalót. Ez ugye soha nem türközi a valóságot, de volt pár több, mint meglepő dolog, ami szembetűnt.

  Először is, hogy Nocerino volt az, aki a legtöbbször került helyzetbe. Nem csak gólokat rúg, de annyit hajt a csapatért, hogy az elképesztő.
  Aztán az tetszett, hogy Kaladze pajtásunk továbbra is Milan-fan maradt, köszönet érte! 🙂
  Nehéz elmenni Robikánk kihagyott ziccere mellett. Eddig én is védtem őt, de kezd olyan formában játszani, hogy már egy gól sem segítene a lelki állapotán. Valóban nem csatárt kellene játszania, de a jelenlegi keretünk nem alkalmas olyan taktikai variációra, ahol klasszikus szélsőt tudna lenni…

  A védelmünk kihagyásai szintén említésre méltóak. Amíg Ambro eladott labdája a 16osnál már nem meglepő sajna, addig T.Silva hajmeresztően rossz passzát nagyon rossz volt látni. Én azt mondom, hogy dekoncentráció és érdemes lenne pihentetni néha, hogy amikor pályán van, akkor tudja hozni a világklasszis teljesítményt. De mondjuk azt is megértem, hogy egy egészséges Silva-t melyik edző ültetne le szívesen a padra.

  De gratulálok a csapatnak a 3 ponthoz, most ez volt a legfontosabb!

 16. A keret alkalmas lenne, hogy klasszikus szélsőt játszassunk Robinhoval, csak Allegri nem alkalmas rá. Neki van egy kitalált rendszere és ezen egy edző nem igen szeret változtatni. Lásd Ancelotti… Addig erőltette a rombuszt, míg szinte belebukott… Ha Robinhot vennén jobb szélsőnek, akkor bal szélre ott lenne Urby vagy akár Taiwo is, de sajnos egyikük se nyerte el a mester kegyeit, pedig mindkettő igen tehetséges játékos… Ráadásul, ha így játszanánk, az azt jelentené, hogy a beadásokban nem jeleskedő Abate és konkrétan a támadásban nem jeleskedő balhátvéd (legtöbbször Antonini), többet foglalkozhatna a védekezéssel. A középpálya közepén a Boateng-Nocerino páros szerintem jó lenne előre-hátra játékban is, elől pedig Pato játszhatna vérbeli befejező csatárt (és nem árnyékéket Ibra mögött) Ibrával. De ez az ami sosem fog megtörténni nálunk 😀

  Egy nagy pozitívum végre: Seedorf lecserélésével Silva lett a csk. Ez jóóó 😀

  • Robinho nem lenne kezdő, ha Pato egészséges lenne 😛
   Tökéletes rotáció lenne… Pato nem képes csereként beszállva jól teljesíteni, Robinho pedig épp így a legjobb..

  • Én még nem mernék olyan következtetést levonni, hogy Allegri is imádja a saját taktikáját és nem lenne hajlandó rajta változtatni.
   De nem csak a hasonló balszélső hiánya (Urby-ban sajnos többet látnak a drukkerek, mint amit valóban tud, Taiwo, meg inkább futó bekk), sokkal inkább a középső középpályások nem megfelelőek. 2 tipikus, megbízható vkp kell hozzá és egy olyan valaki, akinél mindig jó helyen a labda. Most sajnos nincsenek ezek meg. Az univerzális középpályások véleményem szerint nem lennének elegek hozzá.

   De azt hiszem nem mostanában fogjuk megtudni melyikünknek lett igaza… 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet