2022. december 03., szombat

Ki lesz Mr. X?

-

A Nemzeti Sport folyamatosan figyeli  az olasz bajnokság pihenőidejében is a csapatokat. Az alábbi cikket változtatás nélkül közöljük, ott sem javítottunk, pontosítottunk, ahol más, több, pontosabb, frissebb  információval rendelkezünk.

 

A bajnoki címvédő Milan a Bajnokok Ligájában is vitézkedne, ennek érdekében megvették az elmúlt idényben kölcsönben náluk lévő Zlatan Ibrahimovicot a Barcelonától, és hasonlóképpen jártak el Kevin-Prince Boateng ügyében is. A védelem közepébe megszerezték a Romától Philippe Mexest, bal oldalára a Marseille-től Taye Taiwót. A Genoától érkezett a válogatott kapus, Marco Amelia és három nagyreményű fiatal: a támadó középpályás Stephan El Shaarawy és két középcsatár, Alberto Paloschi, valamint Gianmarco Zigoni. Utóbbiak aligha kapnak azonnal főszerepet, így természetesen további érkezők várhatók. A Santos karmestere, Ganso már régóta kacérkodik a Milannal („Nem kellenek a PSG olajmilliói, inkább Olaszországban játszana” – nyilatkozta a brazil ügynöke), de a fiorentinás Riccardo Montolivo neve is felvetődött, aki nem tudta meghosszabbítani 2012-ben lejáró szerződését klubjával. Érte a Milan állítólag tett már egy ajánlatot, amely hatmillió euróról és Antonio Cassano játékjogáról szólt, de a „lilák” tízmilliót szeretnének a nyughatatlan ék mellett.

Nem tudni, Montolivo mellett megvennék-e a brazilt is, de ha a Ganso-üzlet kútba esik, a palermói Javier Pastore megszerzése kerülhet előtérbe, bár érte 50 milliót kér klubja. A napolis Marek Hamsík megszerzéséről viszont letettek, ezt Adriano Galliani alelnök is elismerte, mondván, „esélytelen”, hogy 40 milliót fizessenek a középpályásért. Ugyanő viszont találkozott a Monaco dél-koreai támadójának, Pak Csu Jungnak ügynökével. A futballistáért nyolcmillió eurót kérnek a hercegségbeliek (a Lille-től, a PSG-től, a Rennes-től, a Liverpooltól és a Boltontól is), mi pedig tűzszünetet a Pak névre ugró nyelvérzékeny fórumozóktól.

Felvetődött még a Hannover 22 éves szűrőjének, Manuel Schmiedebachnak neve is, akire az Udinese, a Schalke, a HSV, a Werder és a Wolfsburg is felfigyelt, valamint újra felröppentek a hírek a bayernes Bastian Schweinsteiger megszerzéséről, akinek 35 millió euró körüli vételárát Mathieu Flamini átadásával enyhítenék a taljánok. Nem lehet tudni tehát egyelőre, ki lesz az a bizonyos „Mr. X”, tehát az az ismert, Galliani által beharangozott játékos, aki érkezik még a nyáron a Milan-középpályára. Ne feledjük el, a Kaká-ügy sincs még véglegesen lezárva a Milannál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

19 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Én nem hiszem,hogy a németre lenne bármi esélyünk… Jelenleg a német foci szinte mindenben előrébb jár az olasznál, most kapott csilliárdos szerződést, és kezd ikonná vállni a hazája topcsapatában… Nagyon meglepő lenne,ha hozzánk jönne. Szerintem egy ilyen helyzetben lévő játékos max a Barcába, Madridba, esetleg a Mu-ba menne!

  • Sajnos egyet kell, hogy értsek veled, de mi van abban az esetben, ha azért hosszabbított vele a Bayern, hogy jó pénzt kaphasson érte. (ez csak egy gondolat) Ha ott marad, akkor biztos, hogy ikon lesz a klubcsapatban és a válogatottban is.

   Az talán reményt adhat, hogy Vidal elég közel került ahhoz, hogy a Bayernhez szerződjön. Ő Schweini pótlására alkalmas lehet, ha megszokja a Bundesligát. Az sem mellékes, hogy a német klubbal elég jó kapcsolatot ápolunk. (Galliani mondta)

   De ki tudja?! Gondolta volna tavaly bárki is, hogy augusztus végén leesik nekünk Ibra és Robinho?

   Nekem az a furcsa, hogy mikor Bale neve felmerült, akkor pár napig mindenki ezen a sztorin lovagolt, de azóta nagy a kuss körülötte. Legutóbb azt hallhattuk, hogy a Barca vinné, de nem lesz pénz, ha megszerzik Fabrét, ami esélyes, ugyanis tegnap bejelentették, hogy a felek a 35 millió fontos ajánlattal már tárgyalóasztalhoz ülnek. A következő ötlet az volt, hogy jövő nyáron 50 milláért elvinnék, de Neymart is ugyanennyiért szeretné megvenni ugyanabban az évben. Ez ugye összesen 100 milla. Ezzel szerintem a Barca kicsit elkalkulálta magát, vagy jövőre megpróbálnak értékesíteni egy nagy nevet, ami fedezi az tervezett átigazolások egy részét.

   A Madrid akarta vinni télen, de meghiúsult, mert a Tottenham akkor még nem akarta elengedni. Itt meg is akadt a sztori.

   És ott van még a M.U., akik csak gondolkodtak. Utána pedig hírbe hozták Chelseavel és a Man. Cityvel is, de azon a fronton sem történt semmi.

   Én nem bánnám, ha őlenne Mr. X. !!!!

 2. Cassano-t akkor van értelme bevonni a Montolivo-üzletbe,ha érkezik még egy támadó középpályás (Pastore vagy Ganso).Akkor ugyanis csak epizódszerep jutna Cassano-nak ,aki nyilván játszani akar,nem a padon ülni.Viszont Montolivo hátravontabb szerepkörben játszik,tehát nyugodtan érkezhet elé még egy kreatív középpályás.
  Bale és Schweinsteiger érkezésének is örülnék, -eleinte bal oldali középpályást kerestünk- de a lényeg,hogy ötük (Pastore,Ganso,Montolivo,Bale és Schweini) közül kettő idejöjjön!!!Véleményem szerint ez viszont csak Cassano (és talán Flamini) távozásával oldható meg.

  Forza Milan!!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS