A Milan Danilót választaná

11

A Milan vezetése eldöntötte, hogy kit választana abban az esetben, ha az olasz labdarúgó szövetésg (FIGC) az idén nyártól két nem uniós játékos leigazolását engedélyezné. Sokáig úgy tűnt, hogy Paulo Henrique Ganso lesz a befutó, ám a sportmediaset.it szerint végül a piros-feketék választása a két évvel fiatalabb, és jóval olcsóbban megszerezhető Danilo Luis da Silvára esett.

A fiatal brazil tehetség a szezon elején még jobbhátvédként szerepelt, de később egy sorral feljebb került, és ott remek teljesítményt nyújtott. Danilo rendkívül sokoldalú játékos, és mindkét lábával jól bánik a labdával, így egyaránt bevethető a pálya jobb, illetve bal oldalán.

Danilo iránt nagy a kereslet, és a Benfica már meg is tette az ajánlatát (amit a Santos vezetősége visszautasított – a szerk.), valamint a Juventus is szívesen látná soraiban.A 19 esztendős játékos nem rendelkezik uniós útlevéllel, valamint játékjogának 37,5%-át a Santos, 37,5%-át egy ügynökség (DIS), és a fennmaradó részt pedig előző klubja, az América (MG) birtokolja.

A Santosnál ragaszkodnak a játékoshoz, és a klub elnöke szerint Danilo idén nyáron nem fog távozni, de a játékos már nem ilyen biztos a maradásában.

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. jobb mint Ganso. Egyedüli negativum vele szemben, hogy még valóban nagyon fiatal és nincs akkora tapasztalata, mint Gansonak. na de szerintem a képességei megvannak, és egy ilyen klubban mint a Milan rengeteget fejlődhet. Örülnék ha leigazolnánk…. habár ezt se tartom valószínűbbnek, mint a ganso körüli herce-hurcát….

  2. Valószínűleg Ganso jobb, de ő 2 évvel fiatalabb…
    Én Gansot preferálom, de Danilo nem volt sérült a szezonban, ellentétben vele.
    Úgy gondolom, hogy jöjjön, ha játszani fog, ha nem akkor felesleges lenne, mindenesetre unom már ezt a huzavonát a Santossal…
    Ha ők nem adnak nekünk jó játékosokat, akkor majd fog más klasszis Brazil csapat, a kapcsolatok megvannak, csak lépni kell az ügyben…