2022. december 03., szombat

Moggit száműzték a foci világából

-

Örökre eltiltotta a futballtól Luciano Moggit, a 2006-os bundabotrány főszereplőjét az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fegyelmi bizottsága szerdai ülésén.


A Juventus akkori főigazgatója mellett ugyanilyen büntetésben részesült a torinói klub egy másik alkalmazottja, Antonio Giraudo, továbbá a szövetségben dolgozó Innocenzo Mazzini. Mindhárom érintettet 2006-ban öt évre tiltotta el a FIGC.

A bundabotrány miatt a Juventust 2006 nyarán a másodosztályba száműzték, mivel bebizonyosodott, hogy Moggi több játékvezetőt is befolyásolt annak érdekében, hogy a csapat számára kedvezően fújja a sípot. Ezenkívül abba is beleszólása volt, hogy mely bírók működjenek közre a torinói klub meccsein. A botrányban az AC Milan, a Lazio és a Fiorentina is érintett volt. A 2005-ös és 2006-os bajnoki címet is elvették a Juventustól, előbbit végül nem osztották ki, míg utóbbit az Internazionale kapta meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Meglátszik! Ez nem az NB1!Ha Magyarországon is ilyen szigorúan büntetnének talán lenne jövője, és visszanyerhetné régi formáját!Olaszországban nincs is annyi rendbontás. A csapatott azonnal megbüntetnék. Voltam már meccsen és átkutattak, de ha mindenkivel ezt csinálják hogyan kerülnek be pl. petárdák. Lehet hogy annak szólnak aki ott dolgozik. Beviszi és eldugja. Elmondja hova és ennyi! Szigorúbb ellenőrzés és büntetés kell! A sok bunda miatt nincs jövője a magyar focinak.

  2. Vagy inkább nem csak Moggit kéne elítélni, hanem mindenkit, akinek köze volt az olasz foci tönkretételéhez. Mert ugye remélem senki se hiszi azt, hogy csak Moggi volt a bűnös, és a Milanoi csapatok teljesen ártatlanok… Ezért nem értem, hogyha az egyiket elítélik, másik miért garázdálkodhat még mindig a klubbok élén? Ahogy Mogginak nincs semmi keresnivalója az olasz foci világában, úgy se Morattinak, se Berlunak, se Galianinak… De hát kell 1 bűnbak ugye mindig…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS