2022. szeptember 29., csütörtök

Thiago Silvát magasztalják a legendák

-

Thiago Silva, aki 2016-ig hosszabbította meg szerződését a Milannal, hamar a szurkolók kedvencévé vált , de a szakértőket is meggyőzte teljesítményével. A Milan Channelnek nyilatkozva négy legendás Milan játékos mondta el véleményét ez ügyben. 

MAURO TASSOTTI “Bizonyos dolgokat tekintve Franco Baresi és Thiago Silva hasonlítanak, például fizikálisan. Thiago sokkal jobb a levegőben, mint Franco volt, még ha nem is volt magas, de rendkívül sokat javított játékának ezen a pontján. Ebben az évben Thiagónak tökéletes szezonja volt, de Francónak számtalan fantasztikus idénnyel büszkélkedhet, nem 1 vagy 2, hanem 15-16, és azt gondolom, hogy jelenleg ez az egyetlen különbség köztük. Mindazonáltal Thiago mindig nagyon fontos játékos volt, aki már az elejétől kezdve bizonyította ezt. Én úgy érzem, hogy a legnagyobb előrelépést ebben a szezonban mutatta, mégpedig úgy, hogy már nemcsak magának tartozott felelősséggel, hanem az egész védelemnek. Nagyobb szerepet kapott a csapat problémáinak megoldásában és azt hiszem, ez tette jobb játékossá.”

FRANCO BARESI “Mindig nehéz összehasonlítani. Akárhogy is, azt gondolom, hogy Thiago egy fantasztikus játékos, egy kiváló védő, aki megmutatja, hogy mennyit ér. Kivételes adottságai vannak, azt hiszem a Milan hosszú távra megtalálta azt a játékost aki fényes jövő előtt áll. Az összehasonlítás a játék része, de én azt mondom, hogy neki mindig önmagának kell lennie, megmutatni a valódi értékét. Nagyon elegáns, kevés szabálytalanságot követ el, mert mindig ő éri el a labdát először, ez egy nagyon nagy erény. Ezek mellett nagyon gyors és technikás is, ezek elengedhetetlen követelményei egy védőnek. Az olasz bajnokság teszteli a legkeményebben a játékosokat de ő rögtön bizonyította, hogy kész a feladatra, kész a Milanra, kész a San Siróra. Ezzel a fajta folytonosságával, ami a játékára jellemző bizonyította nekem, hogy az elithez tartozik.”

PAOLO MALDINI“Thiago azt a magabiztosságot mutatja, amit egykor Franco Baresi. Valami oknál fogva ha Franco a félidőben vagy a meccs közben lejött a pályáról, mindenki nyugtalanná vált, és ugyanez történik most Thiagóval is, mivel óriási biztonságot ad a társainak a jelenléte. Fizikálisan jobb, mint Baresi, de Franco ha úgy vesszük egy “állat” volt. Technikai és taktikai szempontokat figyelembe véve, Baresi a no. 1, effelől nincs kétségem.”

FILIPPO INZAGHI“Thiago Silva a világ legjobb belső védője, hihetetlen mennyire jó. Csapattársként azt kívánom, hogy múlja felül Maldinit és Baresit. Jó úton jár, hogy megtegye, de önmagának kell lennie. Nincs kétségem, Thiago azon játékosok közé tartozik, aki 100 évente egyszer születnek.”

Silvát az acmilan.hu fórumozói megválasztották május hónap legjobbjának és nagy eséllyel pályázik az ‘Év játékosa’ díjra isEZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ez nagyon jó, már egyre több ember ismeri el Őt, ha így folytatja tényleg a világ legjobbja lesz a posztján. Thiago azt nyilatkozta, h nála szerinte Vidic sokkal jobb sztem, meg max Pique veszi fel vele a versenyt. Vidic játékát a BL döntőben simán megfocizta volna, a spanyolét sem lett vna nehéz, mert könnyen zavarba hozható Puyol nélkül. Szvsz nekünk Milanosoknak Ő a legjobb, de az egész világ még nem ismerte el, rem. már csak idők kérdése 😉

 2. Vidic szerintem egyáltalán nemjobb védő..max annyival jobb hogy 1évben 300pirosat és 500sárga lapot szed össze..:) Játék inteligenciában nincs perpill jobb belső védő Silvánál.
  D.Luiz lehet majd pár évmulva vele 1szinten de az is sok időt fog igénybe venni:)
  Ambrosinit elkellet volna küldeni és én egyböl Silvanak adnám a csapatkapitányi szalagot..lehet hogy nem játszott annyi mérközést mint pár öreg a csapatban de 1év alatt többet nyujtott mint pl:Ambrosini 4év alatt…
  Örülök hogy ien nagyszerü játékosunk van mint Silva igazi példakép mint Maldini!Mint pályán mint azon kivül rendkivül inteligens ember!
  Forza Milan

 3. hát én Pique-t nem tartom egyáltalán jó játékosnak….. egyedül Vidic aki (talán) megelőzi a mi Silvánkat……… (szerintem Vidic ha nem lett volna a Bl döntőn a manchester soraiban… kaptak volna vagy 6ot….) Akár hogy is… de Thiago Silva a világ egyik legjobbja a posztján…. ha mindenki olyan komolyan,alázattal és oda adással játszana a posztján a csapatban…..BL sorozatokat nyernénk!

 4. Szerintem nincs Silvánál jobb játékos a posztján. Senki nem érhet a nyomába. Nagyon technikás és jól fejel. Nekem a példaképem. Örülök hogy nálunk játszik, mert ha ellene kéne játszania a csapatnak akkor nem lenne könnyű dolgunk, de ez szerencsére nem így van. És ha nem is most, de a közeljövőben mindenki fejet hajt neki a tudásáért. Jövőre még jobb lesz.:) ( Bízom benne, hogy annyira, hogy meglehessen a BL trófea 😀 )
  Forza Thiago Silva.
  Best Player In The World 🙂

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS