Marek Jankulovski búcsúzik a Milantól

12

Marek Jankulovski utolsó szavai Milan játékosként:

Köszönöm mindenkinek!A Milan 34 éves védője búcsút int a Milannak. A Palermo ellen kezdőként szerepet kapott, ám a Milan elvesztette azt a találkozót, de ez sem zökkentette ki Allegrit és a csapatot, hogy később bajnoki címet ünnepelhessenek. Jankulovski sajnálatos módon megsérült azon a mérkőzésen, de mint mondja, ez a sérülése sem tudja feledtetni a Napoli és a Juventus elleni remek teljesítményét.

A cseh balhátvéd, aki visszatér Ostravába sok mindent megélt a Milannál: 2005-től 2011-ig szolgálta a klubot, ezalatt 158-szor húzhatta magára a piros-fekete mezt és 6 gólt szerzett (az egyiket a 2007-es Európai Szuperkupa döntőben a Sevilla ellen). 1 Klub Világbajnokság, 1 Bajnokok Ligája, 1 Olasz Bajnoki cím és 1 Európai Szuperkupa elhódításához segítette szeretett klubunkat.

Most következzenek a játékos szavai, amelyeket a Milan Channelnek mondott el:

“Bő keretünk volt idén, 31 játékos van itt, de csak 11 futhat ki a pályára. Nehéz mindenkinek játszania, így elkerülhetetlen volt, hogy valaki kimarad, de a legfontosabb dolog az volt, hogy mindenki számított, legyen az kezdő, csere vagy éppenséggel az aki a lelátóról figyel. A mi dolgunk csak annyi volt, hogy a héten a legjobban edzünk és ez alapján az edző hétvégén meghozza a döntést. Akik kimaradtak azok a lelátóról szurkoltak a csapatnak.
A szezon augusztus végén kezdődött, de én februárig nem játszottam. Már majdnem feladtam a reményt, amikor lehetőséget kaptam a Napoli ellen. Jól is ment a játék, olyan érzés volt mintha akkor játszottam volna az első meccsemet a Milanban, bár már 6 éve vagyok itt. Olyan boldog voltam, mint egy kisgyerek!”

Ezután a Milannál megélt gyönyörű pillanatokról mesélt:

“Az első gondolatom, amikor felhúzhattam a Milan mezét az volt, hogy valóra vált az álmom, a világ legjobb csapatában játszhatok. Természetesen az athéni döntőt soha nem fogom elfelejteni, ahogy a Szuperkupa döntőt sem, ahol sikerült betalálnom. Számomra a Milanban játszani egy valóra vált álom. Csehországból Olaszországba szerződni egy nagy dolog, nem mindenkinek adatik meg ez a lehetőség. Én 11 évet töltöttem itt, abból 6-t a Milannál rengeteg meccset játszva és rengeteg győzelemnek a részeseként. A kezdet nem volt könnyű, de aztán minden csodásra fordult. A 4 év Ancelottival remek volt. Fantasztikus csapat volt az, tele különleges játékosokkal. Gondolok itt Maldinire, Costacurtára, Rui Costára, Kakára és Stamra. Egy álom vált valóra, hogy ilyen játékosok mellett játszhattam, és akkor még nem is említettem Ronaldinhót, Ronaldot, Patót és Robinhót. Megtiszteltetés az ő csapattársuknak lenni.  Olaszország és a Milan a második otthonom de a dolgok a végéhez közelednek. Szerencsére az emlékek örökre megmaradnak azáltal amit véghez vittem és rájöttem, hogy mindezt csak a Milannál tudtam megvalósítani.”

Végül Jankulovski a futball utáni életéről is beszélt:

“Nem tudom, bár edzői karrierbe biztos nem kezdek, de nem lenne kifogásom egy sportigazgatói vagy egy olyan játékosügynöki munka ellen ahol fiatal srácokkal dolgozhatok. Úgy érzem rengeteg tapasztalatom van, amivel a cseh futballt segíteni tudom. Köszönök mindent még egyszer mindenkinek, a vezetőségnek, a klubnak, akik megengedték, hogy itt fejezzem be a felépülésemet, még ha a szerződésem le is jár közben. Újra megmutatták, hogy milyen nagyszerű ez a klub!”

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Grazie Janku !!!Ez nagyon szimpatikus és szép nyilatkozat volt ! 🙂 Ha már nem veszünk balbekk posztra cserének senkit és még Vila is kölcsönbe ment így jobban eltudtam volna nézni Jankut cserének mind Antoninit ,de remélem majd rám cáfol . 😀

  2. Ancelotti keze alatt jó balszélső volt,szerettem a játékát. Sajnos nagyon sérülékeny volt,kicsit az idő is eljárt felette,és később visszaesett… Leonardo edzősködése alatt már előre fogtam a fejem ha a csapatban volt,nem egy gólt kaptunk róla. Illetve itt a végén már nem volt túl korrekt a részéről,hogy nem működött közre a klubbal az eladásában,mert nem akart lemondani a magas fizetéséről,szívesen ücsörgött a tartalékok között…

    Ettől függetlenül tényleg respect neki,a Sevilla elleni gólját sosem felejtem el.

  3. Emlékszem,amikor az Udinese-ben játszott mennyire szurkoltam,hogy Galliani menjen rá, és hogy örültem,amikor leigazoltuk! És nem csalódtam! Mille grazie Janku!

  4. Jankulovskinak elég sok hibája volt Milánói karrierje során. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a fontos mérkőzéseken mindig lehetett rá számítani és neki is nagy szerepe volt a sikerekben. Remélem a későbbi karrierje során is megtalálja a jó játékát, és kupákat nyerhet.

    Köszönjük Marek!

  5. Szép volt, Janku! A 6 év is és a nyilatkozat is. Na, miatta speciel kicsit szomorú vagyok, de azért örülök is, hogy boldog éveket töltött el nálunk. Megérdemli a tiszteletet. Sok sikert kívánok neki a jövőben! Grazie, Marek!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet