A Botafogo elnöke Milánóba érkezett Seedorfért

21

A Botafogo elnöke, Maurício Assumpção elnöke Olaszországba repült, hogy Clarence Seedorfot Rio de Janeiróba vigye. A Milan lejáró szerződésű holland középpályásért komoly ütközet zajlik a brazil piacon.

 A Botafogo az egyik legnagyobb klub Brazíliában, a négy nagy riói klub egyike (Flamengo, Fluminense, Vasco).  Az 1894-ben alapított klub nem akar lemaradni  riválisaitól és minél előbb szeretné nyélbe ütni az üzletet. Korábban a Flamengo és a Corinthians neve merült fel, mint olyan brazil csapatoké,  amelyek érdeklődnek Seedorf iránt. A Globoesporte jelentése szerint a tárgyalások  a játékossal és a  Milannal is hamarosan megkezdődnek.  A lap emlékeztet, hogy a Milan vezérkara is ezen a héten szeretne leülni a lejáró szerződésű játékosokkal, így Seedorffal is. 

21 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Épp ez a baj, csak a tavasz miatt.. ő is már 2-3 éve lassítja a középpályát és körülményes, miatta nincs legtöbbször kontra. Nem csak a tavaszt kellene nézni….Remélem visszamegy Hollandiába.

 1. szerintem bele kéne vonni valami üzletbe brazíliában, elhozunk vmi fiatal tehetséges srácot odaadjuk seedorfot és már kapnak pár millát és mindenki boldog 😀

 2. Ibrahimovic és Seedorf esete hasonló. A svéd szenzációs őszt produkált, de eléggé lagymatag lett a tavaszi teljesítménye. Seedorf viszont ősszel (meg az előző szezonban…) nem mozdított semmit, többször fütyülték, amikor beállt vagy lecserélték, azonban a tavasz talán legjobb teljesítményét nyújtotta Silvával együtt. Sokan arra hivatkozással akarják elküldeni Ibrahimovicot, hogy mennyire nem volt jó tavasszal – “elfeledve” azt az el nem hanyagolható körülményt, hogy nem lett volna sem scudetto, sem tüzijáték, sem Moonwalk sem Gattuso-féle Leo-gyalázás, ha nincs Ibra remeklése ősszel -, Seedorfot viszont a jó tavasza miatt tartanák meg. Sajnos Seedorfnál ezt csak fellángolásnak érzem (már erről írtam korábban is), szépen akart búcsúzni mindenkitől, legfőképpen a szurkolóktól. Meg lehetne tartani, de minek? Hogy egy év múlva ugyanazzal a problémával nézzünk szembe, amivel most, hogy nincs Boatengen meg Urbyn kívül “használható” középpályásunk, aki képes váratlant húzni?! Nekem Seedorf volt az egyik kedvencem (bár amikor az Ajaxban volt, rühelltem), mert az egyik legintelligensebb focistánk az utóbbi 15-20 évből, de azt hiszem, ezt a scudettot nem lehet überelni. Így is kicsit hollywoodiasra sikeredett a szombat este (Seedorf gólja, Allegri 50. győzelme az ellen a csapat ellen, amelynél kezdte stb.), remek finálé volt. “Adjuk oda” Clarence-et valamelyik brazil klubnak!

 3. épp…csak az a baj h ingyen igazolható…. ha most leszerződtetjük…félő h rajtunk marad :P….. én egyet értek Norbival…… SEe már öreg……. faterom csak togyogósnak hívja… tényleg…. eszméletlenül tudja fedezni a labdát… de h már elveszett a lendülete….az is biztos….

  • Azt nem lehet elvenni tőle hogy egy “clasic”, de azt hogy 40 évesen tőlünk vonuljon vissza, azt egy kicsit erősnek érzem. Szép dolgokat láthattunk tőle, nagyon sokat is köszönhetünk neki, köszönjük meg és engedjük el, mert nem hiszem hogy egy ilyen ember padozással akarna visszavonulni

 4. Csak nem a Milánban kell megvárna a 40-et, esetleg valhol a stábban… Nagyon sokat tett értünk, de szerintem mostmár búcsúzzúnk el tőle… 🙁

 5. Szerintem tisztességgel el kell engedni, főleg ha Brazíliából keresik, hátha még jó hatása is lesz:

 6. Némi rutin is jó lenne azért a jövő csapatában, nem csak 18-20 éves suhancok, mert így teljes egy csapat. Különben nemhogy BL-cím nem lesz, de a scudetto-t is elfelejthetjük.

 7. Ugyan már…. Seedorf mindig is stabil teljesitményt hozott. Igaz hogy látványtalant, és eredménytelent de stabilt, azt biztos. De mi volt az oka a játéka meddőségének? megmondom. Nem volt kivel összejátszania. Emlékezzünk csak vissza mikor még Kaká nálunk volt. Gyakran hasznosabbnak találtam Seedorf játékát Kakáénál. Az ősz, eléggé kegyetlen volt… na de kikkel is kellett együtt nyomnia a KP-n? Én tisztelem, Ambro-t, Pirlo-t, Gattuso-t meg mindenkit… szeretem őket, és én nagyon sajnálni fogom, ha bármelyikőjük is elmegy, de a helyzet az, hogy ők ott együt már nem tudnak maradandót alkotni, csak egy unalmas fáradt játékot. Aztán tavasszal mi történt Seedorffal? Senkinek panasza nem lehet rá. De ennek mi volt az oka? Hát higyjétek el, hogy nem az hogy beiratkozott a télen focisuliba, sikeresen levizsgázott aztán – szent habakukk – régi önmagát idézi! NEM! Az történt, hogy télen igazoltunk játékosokat, akikkel szuperül összetudott játszani. Van Bommel, Cassano és Robinho is. Velük tud játszani. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy nem Seedorf változott meg, hanem a környezetében posztoló játékosok cserélődtek ki. Merkelt is ide kell soroljam, mert amikor egyszerre voltak pályán, jól ment nekik is együtt a zsuga… és Emanuelson.
  A lényeg… Seedorf világklasszis játékos, ritka az ilyen Európában, mint ő, és a nyáron megújuló Milan-nak ő képezhetné a keménymagját. A rutinját, tapasztalatát adhatná át a fiataloknak. Ráadásul, rá hallgatnak is. Én a mai napig nem értem azt se, hogy miért Gattuso kapta meg a kapitányi karszalagot…. :-O Seedorf vagy Nesta kellett volna hogy megkapja szerintem. Gattuso nagy erőt tud adni a csapatnak, lelkes harcos hozzáállásával, de nem tud uralkodni magán, és nem képes képviselni a csapatot. nem példakép.
  na jó…. azért remélem Seedorf még marad egy kicsit….

 8. A jövő évi kezdő csapat koráról szólva kicsit erős volt az a “18-20 éves suhancok”. Főleg ha a kezdő brigádot nézzük majd. A rutint majd adja nekük Abbiati, Zambrotta, T.Silva, Nesta, Mexes, Ibra, Robi, Pippo, Pato na meg a San Siro népe. 🙂

 9. Szerintem elkéne engedni Seedorfot, elég erős nélküle is a középpályánk ..és olyan nagyon fiatalak semmiképp nemmondanám(bár tény, h a megszokott 30 év feletti átlag alatt lesz..reményeim szerint) ,See tényleg nagyon jól játszott az utóbbi időben, de énis úgygondolom, hogy ez csak egy szép búcsú volt..hogy jó szájízzel emlékezzünk az öregre.. :)Bár azt még hozzátenném, hogy még tavasszal is nagyon sokat passzolt hátra..

 10. Nagyon szép….ám megfontolatlan dolog ez a tartsunk itt minden öreget taktika…. lássuk be…Seedorf nagyon sokat tett értünk… ugyan úgy mint egykor rengeteg játékos…. ha mindenki ott vonulna vissza ahol karrierje csúcsán volt/van…. nem lenne átigazolási piac… 😀 és a másik ennél sokkal fontosabb…. Mi lenne így a sorsa? pad….pad …1-2 perc taktikai csere ként…. ő még egy Brazil csapathoz befér bőven… még egy kisebb olasz csapat is… és ha maradna akár kiszorítana valakit…. akkor 1 h nagyon nagy kaka lenne a csapat :S….2 h nem fogja már úgy bírni az első osztályt.. remek játékosnak mondható…mondhatni legenda lesz… már már az is… a legendák az emlékekben tovább élnek…. 🙂 köszönjük Seedorf…. vegetálni kérlek menj el valahova….. ugyan ez vonatkozik Ambro Pippo Gatta Pirlo

 11. Ha a vezetőség úgy érzi, hogy a javát szolgálhatja a csapatnak akkor megtartja.
  Amondó vagyok, hogy érdemes lenne megfontolni az egy éves kontaktust még vele, de fizetésének csökkentésével…
  Elismerem az érdemeit abban, hogy nagyon sokat tett hozzá a csapat játékához a tavaszi menetelésben, de előtte legalább annyi pontot vesztettünk rajta, mint amennyit nyertünk. A lejáró szerződésűek közül ha v. Bommel, Pippo és Nesta maradni akar, akkor a klub hosszabbítani fog velük. Én személy szerint Seenek és Ambrosininek is ajánlanék szerződést, és eltenném őket talonba. Seedorf szerintem még a padra odaférne, Ambrosini pedig mindig is jó volt cserének, ha erősíteni kellett a középpályán. Azonban vele már csak kerettagként számolnék, és csak akkor játszana, ha beférne a sérülések/eltiltások miatt…
  Pirlo már régóta fék a csapaton, Roma pedig ha jól tudom vissza akar vonulni, Janku pedig hazatér…

  • Mikor “veszítettünk pontot” miatta?
   Én úgy emlékszem, hogy a bukott meccsek túlnyomó része a botrányos helyzetkihasználásnak volt köszönhető.
   Seva és Pippó idejében, fele ennyi helyzetből bl-t nyertünk.

 12. Ha el szeretnék vinni braziliába, nyilván kell valamit cserébe adniuk, mivel sok jelentkező van érte.
  Ami tény, hogy Milan középpálya akkora átjáróház mint a huzat, legalábbis egy angol középcsapatnak (totenham) és a madridnak biztosan, főleg a 4-3-3-as variációval, ahol a két szélső védőnek kell felfutnia.

 13. Lehet, hogy lassabb, totyogósabb, mint fénykorában, de még mindig az egyik olyan játékosunk aki a középpálya bármelyik posztján bevethető.
  Szerintem van annyira intelligens, hogy ha vannak nála jobb formában lévő játékosok akkor elfogadja a kispadot.

  Azt sem tudom megérteni, hogy miért akarjátok minden átigazolási időszakban kicserélni a fél csapatot. Aki focizott már egy kicsit komolyabban az tudja, hogy minden játékos pályafutásában vannak hullámvölgyek. Ráadásul nem hiszem, hogy hitelesen tudnánk azonosulni a MILAN CSALÁD fogalommal ha minden egyes játékost elzavarnánk, ha a szezon egy részében gyengén szerepelne. Igen is szükség van az öregekre. Nem mi vagyunk az olasz Arsenal, hogy tele legyünk fiatal és tehetséges ígéretekkel. Nekünk elsősorban kész játékosok kellenek, és csak néhány tehetséges fiatal. Az elmúlt évtizedben minden BL meccs előtt elhangzott a szakértőktől, hogy a Milan játékosállománya túl öreg. Ki nem sz@rja le, az az öreg Milan játszott 3 BL döntőt.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet