Zsebben a scudetto?

34

Matematikailag még egy pontra legalább szüksége van a Milannak a bajnoki címhez, de lehet, hogy 3 vereséggel is bajnok lenne Allegri csapata. A Milant már csak az Inter előzheti meg, és csak akkor, ha mind a három hátralévő meccsüket megnyerik, Silváék pedig mind a hármat elveszítik. Erre a minimálisnál is kevesebb az esély, hiszen az Inter még Nápolyban is vendégszerepel.

A Milan remek áprilist tudhat maga mögött. A hónap elején Pato duplázásával és Cassano büntetőből elért góljával 3-0-ra verte az Intert és nem engedte át a 11. forduló óta megszerzett első helyet a címvédőnek.  Nyolc nap múlva a csapat Firenzében nyert 2-1-re (Seedorf és Pato volt eredményes), majd odahaza a Sampdoria volt a következő “áldozat”, a 3-0-ra megnyert találkozón Seedorf, Cassano és Robinho volt eredményes.  Időrendben ezt a mérkőzést a Palermo elleni kupaelődöntő első ütközete követte (2-2), majd jött a bresciai 1-0 (Robinho góljával).  Bár a Bologna legyőzése (1-0)  már májusra esett, ezzel együtt elmondhatjuk: Allegri tréneri korszakának legszebb hónapja volt az elmúlt 30 nap.

Mióta Allegri a Milan vezetőedzője a Milannak még nem sikerült a bajnokságban ötmeccses győzelmi sorozatot produkálni.  (Jellemző és megnyugtató adat legnagyobb ellenfeleink formáját illetően, hogy az Inter és a Napoli is az utolsó 5 mérkőzése közül csak 3-t tudott megnyerni. Jelenleg nincs a Serie A-ban a Milanon kívül olyan csapat, amelyik  az utolsó 5 meccséből legalább négyet megnyert volna a bajnokságban.)  Allegrinek volt már ötmeccses győzelmi sorozata – még novemberben. Akkor sorrendben négyszer nyert a csapat a bajnokságban (Bari, Palermo, Inter, Fiorentina) és sikerült győzni az AJ Auxerre otthonában egy Bajnokok Ligája csoportmeccsen is.

A Milanra május hónapban még 3 bajnoki mérkőzés vár. A bajnoki cím matematikai bebiztosításához 1 pontra van szüksége a csapatnak. Május 7-én a Roma ellen este 3/4 9-kor az Olimpiai Stadionban lép pályára a Milan. A Roma jelenleg a tabella 6. helyén áll és még van esélye, hogy elérje a BL-selejtezőt jelentő 4. helyet.  Pontosan egy héttel később a San Siróban, a Cagliari ellen játssza a Milan a szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzését. Ez a találkozó is este 3/4 9-kor kezdődik. A bajnoki szezon zárása a Milan számára Udinében lesz, a május 22-i találkozó is esti meccs lesz (3/4 9).

A római kirándulás után a Milan még Palermóba is elutazik, hogy a kupában lejátssza a visszavágót. A csapat 2-2-ről indítja az elődöntőt, míg a másik ágon az Inter 1-0-s előnnyel várja a Roma csapatát.


34 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Már csak az a kérdés h lesz-e duplázás.. Palermóban is simán tudunk nyerni szerintem.. és akkor már “csak” egy döntő

 2. A scudetto sztem már megvan és tényleg jó lenne duplázni!! Csak 1 góllal kell verni a Palermot ami nem egy lehetetlen küldetés. Remélem már Rómában ünnepelhetünk , de van egy olyan rossz érzésem , hogy majd csak a köv fordulóban a Cagliari ellen lessz 100% a scudetto , de ne legyen igazam!

 3. Van pár hiba (megint) a cikkben, 1. az hogy Silváék, nem pedig Silvék.
  A következő ami nem formai, hanem tartalmi;
  A Roma jelenleg a tabella 6. helyén áll és még van esélye, hogy elérje a BL-selejtezőt jelentő 4. helyet.

  Idén megváltoztatták (sajnos), hogy az olasz bajnokság csak 3 csapatot, míg a német 4 csapatot küld a BL-be, így nekünk az első 2 csapat megy a főtáblára, a 3. selejtezőt játszik, míg a német bajnokság első 3 csapata főtáblás, a 4. selejtezőt játszik. A Rómának így az EL-ért kell(ene) küzdenie, mivel az első 3 helyért az első 4 csapat “harcol” még. A Róma legjobb esetben 4. legrosszabb esetben pedig 8. lesz.

   • Én mindenhol úgy hallottam, hogy már a következő BL szezonba így lesz. Tv-be, újságba, mindenhol… Ha tényleg így van, ahogy Te írtad, akkor elnézést.

    • De várjál… http://www.mno.hu/portal/770838
     “Aligha véletlen, hogy az UEFA is leminősítette az olasz futballt, a BL következő kiírásában a Serie A-ból már csak három klub indulhat. S majd ismét négy német… ”
     A következő kiírás az a 2011/2012-es lesz, szóval nekem van igazam… 🙂

  • Hagyad már békén a szerkesztőtt.Az a lényeg hogy a Milan megnyeri a scudetott.
   (És lehet hogy a Olasz kupát is.)

 4. Formai hibák a cikkben? Kicsit bővebben kifejthetnéd, örömmel tanulnék. Én helyesírási hibát találtam, ami inkább elütés csak.

  A Silva név leírásában igazad van. Már javítottuk is, köszönöm.

  A másik ügyben az Andrew által leírtak és a cikkben szereplő állítások a helyesek. Vagyis a 2012-13-as kiírásban fordul meg az olasz és a német csapatok aránya a Bajnokok Ligájában, tehát jövőre még 4 olasz csapat indulhat. Érdemes nemzetközi szakforrást használni az ilyen kérdések pontos megismerésére és nem a magyar politikai napisajtóból meríteni.

  http://www.fifa.com/worldfootball/clubfootball/news/newsid=1389209.html

  (Novák Miki barátom általad belinkelt írása ezt a részt tekintve pontatlan, a “következő kiírás” kitétel a 2012/13-as sorozatra vonatkozik. A cikknek sokkal nagyobb hiányossága, hogy összemossa a BL-szereplést az EL-szerepléssel, holott a BL-ben még mindig az olasz klubok vezetnek és az összesítés alapján nem áll az olasz klubok visszaesése. No, de ez nem ennek a beszélgetésnek a témája!)

  • Igen, arra az egyre gondoltam, de rendszeresen vannak ilyenek, de hát ugye senki sem tökéletes.
   Akkor én (is) rosszul tudtam… Még egyszer elnézést. 🙂

  • Üdv! A lényeg h bajnokok legyünk!!!

   Formai hibák a cikkben? Kicsit bővebben kifejthetnéd, örömmel tanulnék. Én helyesírási hibát találtam, ami inkább elütés csak.

   Magyartalan mondatok garmada jellemző az írásra, így kedves Szalóky barátunk, van is mit még tanulni. :)))) Elég ha csak a cikk utolsó mondatát ízlelgeted!

   Ettől függetlenül köszönjük a szerkesztők munkáját!!!!

   Forza Milan!!!!

 5. Nos igen, érdekes ez a döntés… az, hogy az elmúlt 1-2 évben nem jött ki a lépés az olasz csapatoknak az…
  Általában mi sokkal nehezebb ellenfeleket kapunk mint a németek… nekik ezért is könnyebb dolguk van…

 6. Krisz, ha rendszeresen vannak hibák az oldalon, akkor több dolgot tehetsz. A szimpatikusabb, ha felhívod a szerző figyelmét (jelen esetben az enyémet), hogy ilyen, vagy olyan hibát találtál az írásban. Ezt megteheted nyilvánosan, mint ennél a reakciódnál, vagy megteheted magánlevélben, nem a nyilvánosság előtt. Bármelyiket is választod, köszönet jár érte.
  Természetesen szó nélkül is hagyhatod, ahogy sokan mások teszik. Ez nem jelenti azt, hogy az írások hibátlanok, sem azt, hogy Ti nem veszítek észre, inkább csak annyit, hogy a szerkesztőkre bízzátok a javításokat. Hál’ Istennek többen vagyunk, odafigyelünk egymás munkáira! Ugyanakkor érdemes szem előtt tartanod, hogy ezeket a cikkeket a szerzők szabadidejükben, fizetség nélkül, csak és kizárólag a csapat és a szurkolótábor iránti elkötelezettségből teszik.

  • Köszönjük szépen az oldalt és annak szerkesztését(karbantartását)!!Szerintem inkább örülni kéne neki hogy tudunk mit olvasni kedvenc csapatunkról, nem a hibákat kéne nézni.Én személy szerint kimondottan örülök hogy van egy ilyen oldal és nem kell az nso-t nézni azért hogy 2hetente olvassak 3-4 sort a Milan-ról!

  • Ha már a helyesírásnál tartunk, akkor csak halkan jegyzem meg, hogy a hol kérdésre -ban, -ben, a hová kérdésre a -ba, -be rag kerül! (pl. nem újságba, tv-be, magánlevélbe, hanem újságban, tv-ben, magánlevélben! 🙂
   De ne vedd Magadra, csak egy apró észrevétel és nem csak Nálad fordul elő! 🙂
   Amúgy meg tényleg hatalmas köszönet az oldalért a szerkesztőknek, üzemeltetőknek!

 7. hát ha a catania ellen kikapunk akkor megeszem a kalapom!de szerintem már megvan a scudetto én ráfeküdnék a coppa italyara hogy duplázzunk!! 😀 😀

 8. Biztos vagyok benne, hogy a Catania ellen nem kapunk ki, mert velük nem is játszunk már :), sztem a Cagliari-ra gondoltál

 9. Inter győzelme egyáltalán nem biztos a jelen formájukat tekintve. A Fio 4-et rúgott az Udinésének ez biztató lehet nekik. Tehát az inter X esetén bármit játszhatunk. De csapjuk agyon a Romát. Tartok egy pont leadástól a Mexes üzlet kapcsán….

 10. Érdekes, hogy szinte senki sem kalkulál azzal, hogy az Inter kikap a Napolitól… Pedig a Napoli nagyon meg akarja majd verni az Intert, amelynek semmiféle motivációja nincs (nem lesz). Az éppen regnáló BL-győztest meg mindig szép dolog megverni… Szép lenne egy 10 pontos előny a végén. Bár az Udinese ellen szerintem Berettával, Romával, Merkellel, Strasserrel meg Oddoval kezdünk, úgyhogy nem biztos, hogy több pontunk lesz a bajnokság zárásakor, mint a 37. forduló után… 🙂

 11. Szerintem meg 3 vereseggel is jo eselyeink lennenek:)…de Isten orizz,remelem es biztos ti is,hogy mar szombaton bajnokok leszunk!!!

 12. Az Inter csak akkor lehet bajnok ha megnyeri a hátralévő 3 meccsét és a Milan 3x-or kikap. Az Internek még ott vannak a Violák és a Napoli. A Milan megy még Rómába és Undinébe és otthon fogadja a Cagliarit. Milan otthoni mérlege 18 mérkőzés 12-4-2 gólkülönbség 38-11. Cagliari idegenben 18 mérkőzés 4-6-8 gólkülönbség 16-24. A Rómának meg nyerni kell a meccseit, ha a BL-ben akar indulni, akkor támadnia kell otthon a Milan ellen, egy döntetlen esetén meg bajnok a Milan.(Milan idegenbeli mérlege: 17 mérkőzés: 11-4-2 gólkülönbség 23-12.)

 13. Jó lenne,ha az Olasz kupát is megnyernénk akkor duplázhatnánk.Meg kell nyerni mindkettőt.Szóval Forza Milan!:)

 14. “Tv-be, újságba, magánlevélbe” – Ebben vajon hány hiba van? Akinek a magyar nyelvtudása hiányos, azoknak egy sem! Ilyenek sajnos közöttünk is sokan vannak
  és többek között engem is, – rövidesen vissza is támadnak!
  Addig is nem árt, ha “krisz…” barátunk a beszólás helyett, megtanul helyesen írni!
  Tehát: Tv-ben, újságban, magánlevélben … és így tovább! Szép a magyar nyelv, de
  meg kell tanulni rendesen, ahogy erre “tommmekkk” is figyelmeztetett.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet