Silva: Ganso tudja, hogy a Milan a legjobb választás!

22

Thiago Silva a legbiztosabb pontja a Milan védelmének és most hűségesküt tett a klubnak, elmondta olyan ikonja szeretne lenni a Rossonerinek mint Paolo Maldini – idézi az olasz-foci.hu.


A brazil válogatott játékos már az első San Siroban töltött szezonjában lenyűgözte a Milan szurkolóit és idén is nagy szerepet vállalt abban, hogy a Milan négy fordulóval a bajnokság vége előtt a tabella élén áll. „Igaz, már sokkal nyugodtabban játszom akkor is, ha hiányzik mellőlem Alessandro Nesta, miután a tavalyi évhez képest már sokkal több önbizalmam van” – mondta Silva a  Gazzetta dello Sportnak. „Nesta kivételes tehetségű játékos és sokat beszél velem a pályán. Még emlékszem az első barátságos meccsemre a Varese ellen, folyamatosan tanácsokkal látott el és megmondta mit csináljak. Akkoriban sokat bosszankodtam emiatt és mondtam is neki, hogy megfáj tőle a fejem, de már hozzászoktam ezekhez.”
Thiago Silvát már több alkalommal is kapcsolatba hozták más nagy klubokkal, többek között a Real Madriddal is, de ellenáll a pénz csábításának. „Tetszik az ötlet, hogy egyszer a klub szimbólumává válhatok. Nagyon örülnék, ha csak fele annyira sikeres pályafutásom lenne, mint Maldininek, ugyanis szeretnék a nyomdokaiba lépni. Nem középpályásként kezdtem, de most szívesen játszom ott, ha a csapatnak erre van szüksége. Vicces lesz, olykor-olykor majd csatárként is játszani és gólt lőni.”
A brazil válogatott játékos ezután beszélt csapattársairól és honfitársáról Paulo Henrique Gansoról. „Zlatan Ibrahimovic győztes mentalitást hozott a csapatba. Az első meccse óta azt mondja, hogy mindent meg tudunk nyerni. Szóval, ha megnyerjük a Scudettot, az elsősorban neki köszönhető. Néhány napja beszéltem Gansóval és kértem, hogy csatlakozzon a Milanhoz, de ő is tökéletesen tudja, hogy ez a legjobb választás. Jelenleg Ganso és Neymar a legjobbak a brazilok közül. Kaká gyors és robbanékony, míg Ganso jobb a labdatartásban. Ő lehet az új Zinedine Zidane.”
22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ha tudja, kit kell választani, nekem mindegy, mikor, de a következő szezon első meccsén a pályán akarom látni!

 2. Ebben a nyilatkozatban nem Gansoval kéne foglalkozni hanem azzal hogy T.Silva aki jelenleg a világelgjobb belsővédője hűséget tett nekünk!Ez millioszor fontosabb mint hogy Ganso hova is igazol..
  Remélem még Silvába van 10-12 jo év!Nagy jővő áll még elötte sok mindent megnyerhet nálunk!Gansonak is örülök de ez még a jővőzenéje…

  • Köszönöm,így nem nekem kell legépelnem. Ha nincs Silva, nem vagyok benne biztos,hogy ilyen sikeres lett volna az idényünk. Ez az ember egy csoda, semmi pénzért és egyik nagy sztárért sem cserélném el. Ha egy kívánságom lehetne,az az lenne,hogy Milan mezbe vonuljon majd vissza akár 10-12 év múlva.

 3. Kaká is hűségesküt tett…aztán egy héttel később lelépett madridba….azóta se láttuk…. 😀 😀 😀

 4. Ő a Milanért tette és nem magáért…1igazi játékos az ien…Csapat volt neki az első és nem az ő pályafutása…

 5. Egy kis kronológia
  2009. április 6-án a Marca beszámol arról, hogy Kaká a Realhoz igazol. Megnevezi az árat is. Perez is nyilatkozza ekkor, hogy az ügyet lezárták. Ez nyilván csak úgy volt lehetséges, ha a Milan is és Kaká is tudott a vásárlási szándékról.
  2009. április 8-9. —> Egy Kaká-nyilatkozat: “Az elmúlt napokban annyian megszólaltak ebben az ügyben, most én beszélek. Senki sem keresett meg a Real Madridtól, nem vettem fel a kapcsolatot senkivel. Különben is, magamban már rég tisztáztam, hogy a Milanban akarok maradni.”
  2009 júniusának első napjai —> Kaka hetekkel később is olyanokat mond, hogy marad, meghozta a döntését, ugyanakkor hagy egy kiskaput. Azt mondja, akkor megy el, ha eladja a klub.
  2009. június 2. —> “Utoljára mondom: nem szeretnék távozni! Üzenem az AC Milan milliós szurkolótáborának, meghoztam a döntésemet, amely végleges. Maradok, és ezzel lezártam az ügyet.”
  Kaká száját azonban elhagyta az alábbi mondat is: ”Amikor eljöttem Milánóból, úgy gondoltam, oda megyek vissza. De a Real nemcsak gazdasági választás, tetszik a klub. Legendás egyesület, amikor felmerült a lehetőség, hogy oda mehetek, azonnal elfogadtam.” És mire is hivatkozik? “A Milanban szerettem volna maradni, de a gazdasági válság sok klubot érint, így a Milant is. Beszéltem a vezetőkkel, és arra jutottunk, mindenki számára az a legjobb, ha eladnak engem.”
  Ez még eddig rendben is lenne. De ami miatt itt sokan lehazugozzák a brazilt, annak a következő az oka (idézek egy cikkből): “Kaká elismerte (2009. június 9-én – Lansky), az üzlet már régen lezárult, de várt, hogy a sajtó elé álljon, amíg a két klub hivatalosan is bejelenti a klubváltást.”

  Nos, ezekből mindenki szépen rakja össze a képet.
  Én úgy gondolom, hogy “az üzlet már régen lezárult” félmondat és a csak egy héttel (!) korábbi nyilatkozat (“Üzenem az AC Milan milliós szurkolótáborának, meghoztam a döntésemet, amely végleges. Maradok, és ezzel lezártam az ügyet.”) azt jelenti, hogy Kaká szépen átvágta a Milan szurkolóit. Ennyit a vallásosságáról meg “Jézushoz tartozom” című pólómutatványáról. Az is benne van a Tízparancsolatban, hogy “Ne hazudj!”

  • Köszi Lansky, hogy összefoglaltad. Én is csakis az utolsó nyilatkozata miatt haragszom rá, amikor azt nyilatkozta a reptéren az ujságiróknak és üzente a szurkolóknak, hogy örökké a Milanban akar maradni, és mindent meg akar nyerni a Milannal….stb… aztán egy héttel később a lapokban már hivatalos bejelentésként jelent meg a hír, miszerint a Real Madridhoz igazolt.
   Azóta én már nem hiszek egyetlen játékosnak se, aki azt nyilatkozza, hogy ő sosem hagyja el a csapatot, meg hogy mindent meg akar nyerni ezzel a csapattal, és hogy ikonná akar válni stb……
   MALDINI csak egy volt. Egy és megismételhetetlen.

   • Számomra ezekből az összeválogatott eseményekből sem következik, hogy Kaká megszegte volna a Tízparancsolat általad említett pontját. Amiről Te írsz, az egy tendenciózusan összeválogatott “idézethalmaz”. Lehet így nézni, lehet máshogy, de a színfalak mögé egyikünk se lát be. Én biztos vagyok abban, hogy Kaká döntésében jelentős szerepet játszott a Milan nyomása: vagyis rábeszélték a váltásra.

    Azt pedig kimondottan ízléstelennek tartom, hogy bárki más vallásosságát kritizálja, arra megjegyzést tegyen!

 6. Igazad van Lansky
  De ezt nemtudjuk tényleg hogy mitörtént a háttérbe.Én csak köszönettel tartozom Kakának azért mert kihuzta a csapatot a szarbol.Ha nem lett vna tartozásunk itt lenne még köztünk de mind1 ez lerágott csont.
  Silvának én akkoris hiszek mert ügye szeretet csapatomba van és bizom a szavában!
  Forza Milan

 7. Szerintem ez nyilvánvaló. Itt 67 millió euroról volt szó. Manapság egy autó eladása is legalább egy hétbe telik, mire mindent elintézel… És abban is biztos lehet mindenki, hogy ez a szerződés nem egy fél délután alatt készült…

 8. szerintem nagy blama volt a Kakás sztori belátták h télen kellett voona eladni a citynek és kcsivel több millioért odaadták a madridnak nem az h ki mit szeretne és hol pénzről szól az egész

 9. Szerintem az Lucas.
  A Kaká ügyhöz csak annyit,hogy véleményem szerint az adóság szöveg csak vakítás.Berlu simán kifizet ekkora összeget.Ricky a kedvence volt nem hiszem,hogy muszájból eladta volna.A Madrid minden játékosnak vonzó,ő is mondta,hogy csak oda menne.Jött a lehetőség és kihasználta.Már biztos bánja,mint anno Sheva.Én sosem fogom megérteni azt,ha valahol jól érzem magam,a csúcsra értem és királyként élek,akkor miért kell mindezt feladni egy bizonytalan jövőért.Inkább keresnék istenként évi 6 millát,mint senkiként 8-at.Remélem Silva komolyan gondolja.

 10. teljesen egyetértek szalokyval hihetetlen visszataszitó hogy más vallásosságát megkérdőjelezzed!Ha már ennyire erölteted a témát akkor az vesse Kakára az első követ aki még nem hazudott!Őt is meg kell érteni nekem se volt szimpatikus az egész helyzet de ne becsméreljed őt egy interjú miatt!!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet