2022. december 05., hétfő

Allegri komolyan veszi a Bolognát

-

Allegri egy nappal a Bologna meccs előtt válaszolt az újságírók kérdéseire Milanellóban.


MILAN-BOLOGNA

„Nincs rajtunk elviselhetetlenül nagy nyomás, csak nyugodtnak kell maradunk és a holnapi mérkőzésre kell koncentrálnunk. Nem szabad, hogy lazán kezeljük a találkozót. Ez egy fontos meccs a szezon hajrájában. Tudjuk, hogy a Bologna egy stílusos focit játszó csapat és jól szerepelnek, különösen, ha arra gondolunk milyen nehézségeik voltak a szezonban és hogy pontlevonással is sújtották őket. Idegenben jobbak mint hazai pályán. Könyörtelenül ki kell használnunk az adódó lehetőségeinket, fejben ott kell lennünk a pályán. Matematikailag még nem nyertük meg a bajnokságot ezért ugyanazt a komoly hozzáállást várom a játékosaimtól, mint az eddigi meccseken.”

A BAJNOKI CÍM

„Felesleges lenne tagadni, hogy ha az Inter nem nyer ma, akkor biztosan miénk a Scudetto. A mi dolgunk most azonban az, hogy begyűjtsük a három pontot vasárnap. Utána vár még ránk pár nehéz meccs, hiszen megyünk Rómába, jön a Cagliari és Udinében zárjuk a szezont. A Roma  és az Udinese elleni találkozó különösen keménynek ígérkezik, mert még komoly célokért küzdenek. A srácok nagyon sokat dolgoztak az idény során és megmutatták, mennyire szeretnék megnyerni a bajnokságot. Most már nem szabad kiengednünk, ilyen közel a célhoz. Számomra a bajnoki arany egy hosszú folyamat első állomása lenne, de ugyanakkor természetesen hatalmas eredménynek is tartanám, hiszen ez mindössze a harmadik évem a Serie A-ban. Büszkeséget is éreznénk, mert a Milan egy különleges klub.”

A KEZDŐCSAPAT

„Az egyetlen nyitott kérdés, hogy Ambrosini vagy Pirlo helyettesítse az eltiltott Van Bommelt középpályán.”

A CSAPAT

Egyik játékosomban sem csalódtam. Abate rengeteget fejlődött technikailag és mentálisan is. Abbiati kiváló formában védi végig a szezont. Mindenki hozzátett valamit az eddig elért eredményeinkhez, ennek is köszönhetjük az első helyünket.”

SEEDORF

„Látva, mit vitt véghez a karrierje során a pályán és azon kívül, úgy gondolom, hogy jó edző lehetne belőle. Azt persze nem tudom, hogy gondolkodik-e ezen, ezt tőle kell megkérdezni.”

IGAZOLÁSOK

„Először be kell fejeznünk a szezont, aztán lesz elég időnk az igazolásokról beszélgetni. Az biztos, hogy a tavaly nyári és a téli igazolásokkal Galliani és Berlusconi bebizonyította, hogy újra a legjobbak közé szeretnénk emelni a Milant.”

BARCELONA

„Nem hiszem, hogy a Milan annyira nagy hátrányban lenne hozzájuk képest. A Tottenham ellen kellett játszanunk a BL-ben egy olyan időszakban, amikor sok sérültünk volt. Taktikailag nem volt túl sok lehetőségünk.”

MOURINHO

„A Real Madrid-Barcelona egy nagyon felfokozott hangulatú találkozó volt. Nem szeretnék kívülről véleményt alkotni, de egy ilyen mérkőzésen könnyű hibát elkövetni.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Pirlo valószínű elmegy nyáron,akkor csinálja vele Allegri ugyan azt mint Ronival.ne játszassa!!!én szívből remélem,hogy elmegy,meg,hogy nem lesz holnap kezdő,mert nem bírom már nézni azt a tehetetlen bemelegítő mozgást nézni amit Pirló csinál azon a rohadt pályán!istenemre mondom a BL győzelem után teljesen leromlott,semmittelen lett a játéka!!sajnálom nagyon,mert nagyon szerettem a régi Pirlo játékát!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS