2022. december 05., hétfő

Tamás Krisztián a héten a Milan játékosa lehet

-

A nyugat.hu információi szerint az Illés Akadémia fiatal játékosa, Tamás Krisztián mától ismét a Milan vendége.  A lap úgy tudja, hogy a tehetséges magyar játékos Tóth Miklós ügyvezető társaságában ma Milánóba utazik, ahol orvosi vizsgálaton vesz részt. A lap szerint könnyen elképzelhető, hogy ezt követően Tamás Krisztián az AC Milan játékosa lesz, aláírja szerződését a lombard klubhoz.

A milannews.it legutóbb január közepén foglalkozott a tehetséges magyar fiatallal. Akkor a lap azt írta: “már csak egy hajszál választja el Krisztiánt attól, hogy az olasz sztárklub, az AC Milan játékosa legyen.”


A 16 éves, több poszton is bevethető magyar fiú tavaly júliusban, majd  decemberben volt próbajátékon az AC Milannál. Olaszországi szereplését követően a Haladás hivatalos honlapja Tóth Miklóst, a játékos menedzserét idézte: “Krisztiánt többen is figyelték az edzéseken, nem csak a két edző, hanem a Milan játékos megfigyelői is, pozitív véleménnyel voltak róla. Beszéltem Filippo Gallival, az utánpótlás igazgatóval, ő is elismerően szólt Krisztiánról” .

„A játékosok már a keresztnevemen szólítottak az edzéseken és úgy érzem, a teljesítményem sem volt rossz – kezdte nyilatkozatát a fiatal Tamás. – Az edzők biztattak és megdicsértek, bízom a további folytatásban. Nagy élmény volt, hogy az egyik nap abban a belvárosi étteremben ebédeltünk, ahol a Milan játékosai szoktak. Claudio Vigorelli menedzser bemutatott egyik játékosának, Abbiatinak, a Milan kapusának. Csütörtökön este részt vehettem a klub karácsonyi partiján, ahol a sztárok is ott voltak és, amit az elnök úr, Adriano Galliani nyitott meg” – mondta akkor a magyar játékos.

Úgy tűnik remek decemberi teljesítménye április végére beérik, és Tamás Krisztián személyében a Milan Primavera csapatában a következő szezonban már lesz magyar játékos is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS