Lehet, hogy nem is kacsa Berlusconi álma?

65

Ahogy arról kedd este elsőként beszámoltunk az AC Milan tulajdonosa, Olaszország miniszterelnöke kijelentette, bármennyibe is kerül, Cristiano Ronaldót megszerzi a Real Madridtól. Silvio Berlusconi régóta nagy rajongója a portugál csatárnak.

“Akarom Cristiano Ronaldót. Régóta az álmom, hogy a csapatunkban szerepeljen. Egy olyan bajnokot akarok venni, aki igazi változásokat hoz” – mondta állítólag a csapat tulajdonosa. A hírt világgá kürtölő Gazzetta dello Sport meg is jegyezte:  Berlusconi már 2009-ben is komolyan gondolta a portugál aranylabdás Milánóba csábítását. Amikor a Manchester United a római Olimpiai Stadionban elbukta a Barcelona ellen a BL-döntőt (2-0), akkor Berlusconi már beszélt arról, hogy örömmel látná a portugált a csapatában.

Ronaldót a Real rekordáron, 80 millió fontért (kb. 24 milliárd forint) vásárolta meg 2009-ben a Manchester Unitedtől. Berlusconi ennél is többet hajlandó fizetni, a Milan elnökhelyettésének, Adriano Gallianinak állítólag szabad kezet adott: mindegy mennyiért, de szerződtesse Ronaldót.

Jose Mourinho, a Real Madrid edzőjéhez is eljutott a Milan főnökének terve. A kiváló portugál edző ugyanis kedd éjjel, a Spurs felett aratott 4-0-ás győzelem után erre az ügyre is kitért: “lehetetlen küldetésnek tartom, hogy bárki kivásárolja a szerződéséből Cristianót, de a futballban az üzlet diktál, úgyhogy nem zárhatom ki teljesen. Ám ha ő megy, én sem maradok tovább. Én is megyek, de nem a Milanba” – szögezte le Mourinho arra a felvetésre, hogy Silvio Berlusconi, a Milan elnöke minden követ megmozgat a portugál játékos szerződtetése érdekében.Spanyol és olasz lapok szerint elképzelhető, hogy a Madrid játékoscserét is kér, ha elengedik a portugált. A Milantól Ibrahimovic, Thiago Silva vagy Pato szerződtetése lehet kedvező alternatíva a Realnak.

65 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hagy jöjjön csak C.Ronaldó. Fantasztikus játékostudása van(ezt senki nem vitathatja),óriási segítség lenne a csapatnak. Ő jönne,Cassano meg mennyen ahova akar,én nemtartom őt klasszisnak,nemis nyújt a meccseinken akkora teljesítményt mint ahogy sztárolják őt,kárlenne megtartani,fölös pénzkidobás. – Ibra-Pato-Robinho-C.Ronaldó- micsoda támadósór lenne. Ésmég ottvan a jó “öreg” Inzaghi,aki személy szerint a kedvencem. Szó ami szó,C.Ronaldó KELL ebbe a csapatba,csak nyernénk vele.

    • Elhiszem, hogy jó lenne, mert a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa, de mérlegelni is kell. Ha netán kiadnánk érte tényleg azt a brutális kivásárlási árat+ még a fizetését is meg tudnánk adni, akkor elég valószínű, hogy ezzel be is zárul nekünk az átigazolási piac(kivéve 1-2 ingyen játékost). Sztem abból a pénzből jobban megérné: Ganso,Vertonghen,Montolivo,De Rossi és sztem ezen játékosok ára sem haladná meg a 100 millát, amennyibe minimum kerülne Ronaldo.