2022. december 03., szombat

Vajon elég lesz a Milan előnye?

-

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt a Milan a derbin aratott nagyszerű győzelmével stabilizálta vezető helyét a bajnoki tabellán. Az alábbi összeállításunkban a legnagyobb riválisaink hajrábeli meccseit vetjük össze.

A bajnoki tabella élmezőnye jelenleg így néz ki:

1. Milan 65 pont

2. Napoli 62 pont

3. Inter 60 pont

4. Udinese 56 pont

5. Lazio 54 pont

A bajnokságból még hét forduló van hátra.

A Milan hátralévő mérkőzései: Fiorentina (i), Sampdoria (o),  Brescia (i), Bologna (o),  Roma (i), Cagliari (o), Udinese (i).

A Napoli hátralévő mérkőzései: Bologna (i), Udinese (o), Palermo (i), Genoa (o), Lecce (i), Inter (o), Juventus (i).

Az Inter hátralévő mérkőzései:  Chievo (o), Parma (i), Lazio (o), Cesena (i), Fiorentina (o), Napoli (i), Catania (o).

A táblázatból jól látszik, hogy a Milan és a Napoli még négyszer megy idegenbe és háromszor játszik otthon, addig az Internél éppen fordított a helyzet, még négy hazai találkozója van.

Amennyiben a hátralévő ellenfeleket csak úgy súlyozzuk, hogy kinek hol áll a tabellán az ellenfele, akkor az Inter helyzete valamivel  könnyebbnek (77) tűnik a Milanénál (74), míg a Napoli sorsolása kimondottan nehéznek ígérkezik (62).

Ha azt nézzük, hogy az ősszel ezek ellen a csapatok ellen, hogyan szerepeltek a bajnokesélyesek, akkor azt látjuk, hogy a Milan 14, a Napoli és az Inter 15-15 pontot szerzett az utolsó 7 ellenfél ellen.

Amennyiben azt nézzük, hogy a bajnokesélyesekre hány TOP-csapat (Milan, Inter, Napoli, Udinese, Lazio, Juve, Roma), hány  rangadó vár, akkor az Interre és a Milanra 2,  míg a Napolira legalább 3 nagy ellenfelet számolhatunk.  Ha ehhez hozzávesszük, hogy kinek hány kiesés ellen menekülő csapattal kell játszania (Brescia, Cesena, Lecce, Parma, Samp, Catania), akkor a a Napolira már csak egy, a Milanra még 2 “menekülő” vár, az Interre viszont 3.

A Milanra a bajnoki találkozókon kívül még legalább 2 hazai kupamérkőzés vár (Palermo), az Interre még legalább 2-2 hazai és nemzetközi kupamérkőzés vár (Roma és Schalke). A Napoli már csak a bajnokságban érdekelt.

Mindent összevetve a cikk címében lévő kérdés kapcsán a Milan szurkolói joggal lehetnek optimisták. A Rossoneri sorsolása nem nehezebb közvetlen vetélytársainál és 3, illetve 5 pontos előnye a papírforma szerint elég kell legyen a scudettóhoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Látom a múltkor betett ellenfelek helyezése alapján készített táblázatom másnak is ötletet adott. Bár ha jól számoltam a Napoli-é 60.
  Bologna 9
  Udinese 4
  Palermo 8
  Genoa 12
  Lecce 17
  Inter 3
  Juventus 7

  Amit szerintem még ki kellene emelni, hogy az Udinese esetében jó esély van rá, hogy az utolsó forduló tét nélküli lesz számukra. Akkor pedig tudjuk, hogy viselkednek az olasz csapatok a bajnokság végén. Lsd. mikor Brocchi volt a sztár az utolsó fordulóban. 🙂

  A Sampnak annyira sztem nem kell ellenünk a pont, mivel hétvégén a Leccét fogadják, ha ott győznek, messzire kerülnek a kiesési helyektől.

  A másik kiesés ellen fenyegetett csapat a Brescia, akikhez idegenben látogatunk. Nekik nem lesz elég az 1 pont sem, így ki fognak nyílni, ott nem lesz gond.

  A Napoli útja a legnehezebb, ha így is bajnokok lesznek, le a kalappal előttük.

  Persze ez csak az én véleményem.

  • 1. Bár nem Te adtad az ötletet, de ez a lényegen mit sem változtat. Játék a számokkal, okoskodás ez csupán….
   2. A Bologna jelenleg 40 ponttal a 11. helyen áll, tehát a Napoli esetében az én általam használt 62-es szám a jó. Köszönöm a segítséged, hogy ellenőrizhettem magam!
   3. A cikkben direkt nem írtam “kinyílnak, van esélyünk” jellegű dolgokat. Pusztán a számokat gondoltam egymás mellé tenni, s a kedves olvasóra bízni a gondolkodást, okoskodást. 🙂

 2. Én is csináltam egy kis esélylatolgatást, nekem ez jött ki :
  Tehát hátralévő meccsek és eredmények:
  /zárójelben, (h)azai vagy (v)endég győzelem, (d)öntetlen/

  inter-chievo 3p (h)
  bolo-napoli 3p (v)
  fior-milan 1p (d)

  milan-samp 1p (d)
  parma-inter 3p (v)
  napoli-udin 1p (d)

  inter-lazio 1p (d)
  paler-napoli 1p (d)
  bresc-milan 3p (v)

  cese-inter 3p (v)
  milan-bolo 3p (h)
  napoli-geno 3p (h)

  roma-milan 1p (d)
  inter-fiorent 1p (d)
  lecce-napol 3p (v)

  milan-cagli 3p (h)
  napol-inter 1p (d)

  inter-catania 1p (d)
  juve-napoli 1p (d)
  udines-milan 1p (d)
  —————————–
  Jelenlegi pontok:

  Milan: 65
  Napoli: 62
  Inter: 60

  Gyűjthető pontok,és bajnokság végeredménye :

  Milan: 65 + 13=78p
  Napo: 62 + 13=75p
  Inter: 60 + 13=73p

  Ugyhogy szerintem ha nem is simán,de megnyerhető a bajnokság!!! 🙂
  Ez az Inter elleni győzelem nagyon kellett !!
  Forza Milan

 3. Szerintem a Fiorentina ellen kell nagyon összekapnunk magunkat. Ha azt hozzuk, jó eséllyel megnyerhetjük a következő 3 meccset is, miközben a Napolinak ott az Udinese és a Palermo elleni meccs, az Internek meg a Lazio. Jó lenne úgy menni Romába, hogy legalább 5 pont az előnyünk a második előtt, akkor már nem lehet nagy baj.

 4. Hát én meg inkább a kisebb csapatoktól tartanék…. Bologna, Sampdoria, Brescia … ott nagyobb esélyünk van a pontvesztésekre. Nagyobb, jobban kitárulkozó focit játszó csapatok ellen, mint az Udinese, Roma, Fiorentina könnyebben tudjuk hozni a 3 pontot.
  jah és én is megcsodáltam a felső fotón szereplő játékosunk farizmát. :-)))
  Remélem egy két gyengébb meccsen legalább mint csere láthatjuk majd a pályán is 😀

 5. A Fiorentina ellen nem lesz könnyű dolgunk, sőt! A csatáraik jó formában vannak, de ettől begyűjtjük a 3 pontot. A Romával nem lesz gond, viszont a Brescia ellen szerintem nehéz lesz, akárcsak a Sampdoria és az Udinese ellen, főleg, hogy az Udinese a negyedik helyre hajt!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS