“A győzelmünk több, mint megérdemelt”

22

Massimilano Allegri, a Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint még nem dőlt el a bajnoki cím, a 3-0-s hazai győzelmet hozó derbi után.  A  154. Derby della Madonninán a Milan a 49. győzelmét szerezte meg, az Inter 56 sikernél jár.


„Nagyon korai még arról beszélni, hogy megvan a scudetto, a csapat jó formát mutatott és jól is játszott. A győzelmünk több volt, mint megérdemelt” – jelentette ki Allegri a találkozó után. „Ezzel a mérkőzéssel még nem nyertük meg a Scudettot, még ha nagy lendületet is kaptunk tőle. A fiúk ezúttal sokkal jobban játszottak, mint a Bari és a Palermo ellen. Én kiadtam az instrukciókat és a srácok igyekeztek követni azokat. Nagyon jól játszottak és bebizonyították, hogy a Bari és Palermo elleni meccsek csak kisebb botlások voltak, amik minden csapatnál becsúsznak” – mondta Allegri.

Pato egész meccsen remekelt és szépen megállta a helyét a két interes középhátvéd mellett – nyilatkozta a lefújást követően  a mester.

Allegri kitért Cassano kiállítására is: “bosszantó, sajnos van ez a szokása, hogy leveszi a mezt gólörömében. Antonio jól tudja, hogy ezt nem szabad és a későbbi szabálytalanságot is elkerülhette volna.”

A Milan vezetőedzője külön szólt még Robinho és Seedorf teljesítményéről: „Robinhónak is voltak gólszerzési lehetőségei, összességében jól játszott. Seedorf produkciója rendkívüli volt, megmutatta, hogy mire is képes” – mondta a második derbijét is győzelemmel letudó Allegri.

Leonardo, az Inter mestere az öt pont hátrányt soknak tartja. „Nem származott sok hasznunk ebből a mérkőzésből, az öt pont az öt pont, és az nagyon sok. A találkozót nagyon meghatározta az első percben bekapott találat, ami átbillentette a pszichológiai előnyt a Milan térfelére. Ha sikerült volna egyenlítenünk még az első félidőben, akkor teljesen más mérkőzés lett volna, de nem így történt” – jelentette ki a fekete-kékek szakvezetője.


22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ez is bizonyítja, hogy remek döntés volt Berlusconi részéről Leonardo eltávolítása a csapat éléről!!! Hiába nagy alakja a Milannak, edzőként nem fogja sokra vinni, ha nem kezd leckéket venni, taktikailag hatalmas 0. Motiváló készsége Mourinhóéval vetekszik, de a többiről nincs értelme beszélni. Remélem jövőre is az inter padján fog ülni:D ha a Roma nem fog beleszólni, akkor újra miénk lehet a scudetto:) Ganso pedig beláthatja a meccs alapján, hogy milyen munka folyik a merdánál:D:D Várunk te Liba:):) Forza Rossoneri!!!

 2. Seedorf nagyszerű volt, rég nem láttam így játszani. Ez a visszavont irányító szerep tökéletesen rá illik. Robinho, a “ziccer-király” ma sem hazudtolta meg magát, de a pályán mutatott teljesítménye és az az irdatlan sok futómennyiség mindenért kárpótol. Remélem, tegnap mindenki belátta, Patot TILOS eladni.A védelmünk végre megint 100%-os. Abbiati ismét bizonyította, hogy ő Olaszország legjobb kapusa.
  Ilyen egyéni és csapat teljesítmény(ek) mellett, aligha lehet egy rossz szavunk is a meccset illetően. De előre kell tekinteni, ezzel még nem nyertük meg a Scudettot!
  Forza Milaaan!!!

 3. üdv. A csapat kifogástalan volt,külön meglepetés,hogy Abate világklasszis teljesítményt nyújtott!Ugyanazon a poszton az Internél Maicon meg csapnivalót,és Ő aztán világklasszis! Ugyhogy van érőben egy leendő világklasszisunk a jobb oldalon???

 4. Üdv néktek dicsfényben fürdőzők!!
  -Robinho kihagyta a helyzeteit de irdatlan sok futó teljesítményének sokat köszönhetünk, többek között a lendületet adó első gólunkat is. Kell az az ember nekünk!
  -Pato simán kihasználta a helyzeteit. Bár volt mikor elhülyéskedte a ziccert. Összességében jó és hasznos volt a játéka.
  -Seedorf ismét jó formában játszott. Néha 2 Interest ültetett be egyszerre a körhintába. Meg is lepődtem. Jó volt újra ilyennek látni.
  -Abate valóban szinte hiba nélkül fegyelmezetten tette a dolgát. Bár ő mindig olyan lelkes.
  -Zambrotta erős közepes volt. Meg tudta állítani Maicont, ez kulcs fontosságú volt.
  -Boatengnek nagyon megy a támadó közép poszt mert ő legalább vissza is jön védekezni. Össze tudja kötni a közepet a támadókkal. Első osztályú munkát végzett. Meg kell venni az egész játékjogát.
  -Cassano: megtanulta a leckét.

  -Ibra: Ha nélküle így játszunk akkor nekem nem hiányzik. Úgy se fut semmit. Inkább jöjjön helyette Sanchez az Udineseből. (ez privát vélemény)

 5. Üdv mindenkinek!Sok mindent nem tudok hozzászólni,valóban jó meccs volt jó taktikával kiváló csapatmunkával!Egyet azért kiemelnék ahogy a 60 kilós Robi a meccs elején kivágta a vonalon túlra a közel 90 kilós Maicont ,és az elterült a hordágyon hát akár lehetett volna szimbolikus is a kép!Örüljünk ennek a derbynek,van miért, de utána azonnal koncentráljunk a Fiorentinára mert messze még az út vége!FORZA MILAN!

 6. A másik cikkben is írtak néhányan arról, hogy Ibra akkor nem is kell. De azt azért ne felejtsük el, hogy rengeteget köszönhettünk neki akkor, amikor az egész csapat szarul játszott, ő viszont villant egyet. Most jól jöttünk ki a dologból, és nem volt rá szükség. De azt is vegyük figyelembe, hogy Pato, Robinho és Boateng egy olyan védelem ellen ficánkolt, amelyből alapember (Lúció) hiányzott. Nagyon nehéz döntés, hogy mi is legyen Ibrával. Rengeteget keres, néha meccseket dönt el, néha meg mintha pályán sem lenne. A tegnapi meccs is ilyen volt… 😀 Ez a kéttámadós szisztéma szerintem inkább illik a Milan játékához, ez tegnap is egyértelművé vált. Boateng egy főnyeremény volt, szerintem összességében a legjobb tavalyi igazolásunk Ibra mellett. És ha azt nézzük, hogy ő a jövő Milanjának egyik meghatározó tagja lehet, akkor egyértelműen a legjobb vétel. (Remélem, nyártól véglegesítjük.) Ezzel a Milannal a következő szezonban a BL-ben is komolyan számolni kell. De ehhez egy balhátvéd és egy középső védő, valamint egy védekező középpályáson kívül szerintem Ganso is kell. Nehéz ügy Ibra kérdése, de úgy gondolom, meg fogjuk tartani. Fenntartom ugyanakkor, hogy az egyik brazil támadó menni fog.

  • Lansky….. Ibrát ha akarjuk, ha nem ki kell fizetni. Kölcsönszerződés, de 3 szezon alatt le kell érte perkálni a teljes összeget. nincs választás……

 7. A csapat lelke mindenképpen Clarence Seedorf volt! Élvezet volt nézni mit művel a pályán! És majdnem gólt rúgott. mekkora bomba volt! Csak hát valaki ott beleért kézzel…..Látszott rajta, hogy ő bizony nyerni akar. De ez látszott a többieken is. Óriási meccset láthattunk tegnap este. öröm volt nézni. Bárcsak midnig ezt a formájukat hoznák. Éssssss….. ZAMBROTTA! Vele teljes a hátvédsorunk! Komolyan mondom, nem tudok megfelelőbb embert erre a posztra a keretünkből. Vele stabil, megbizható a védelmünk, ő betölti az Antonini által képzett űrt. Támadásokban is ott van. Abate meccsről meccsre jobb. A Tottenhamtől kapott gólért egy kicsit orrolok rá, de azonkivül mindent tökéletesen csinál, amióta kezdő a MILAN-nal. Pato…. az Inter hátvédjeinek egyszerűen esélye nem volt. Most végre megmutatta (mert már kezdtem kételkedni) a képességeit és a gyorsaságát. Abbiati mekkorát védett! Úristeeen! 😀 T.Silva szabadrúgása, v. Bommel kapufája…. Cassano helyzete, majd a 11-es….. Robinho is midnent megtett a győzelemért! Öröm volt nézni ezt a mecset. Valahonnan letöltöm és újra megnézem! Mindig ezt a MILAN-t akarom látni!
  Visszaszereztük az 5 pontos előnyt, lemostuk a legnagyobb riválisunkat a pályáról, nyomtunk egy barackot Leonardo fejére….. és minden játékos bebizonyitotta, hogy van helye a csapatban!!!

  UI: hogy írjak rosszat is…. nagyon nem tetszik hogy Pato és Robinho is, megpróbál szimulálni. Feleslegesen feldobják magukat, miközben simán mehetnének a labdával… ezzel felesleges sárgákat gyűjtenek be…Remélem nem lesz belőlük CRonaldo. 😉

  • Igen. Ibra vétkezett még az ellenfél kapujánál, rosszul passzolt és az ellenfél elcsipte a labdát, amiből indulni tudott Lennon. Na DE. nem tudom mennyire emlékszel a szituációra. Én letöltöttem a meccset és újra néztem, ezt a szituációt pedig többször is. Az történt, hogy Lennon elcsipi a labdát és mint a villám el kezd rohanni még a saját térfelükről a Milan 16-osa felé. Crouch fut vele, illetve a két középső védőnk is (Nesta, Yepes) sprintel vissza felé… eközben a jobbhátvédünk…Abate, aki előnyben volt a támadóinkkal szemben… és általában a gyorsaságáért dicsérjük mindannyian … itt kocogóra vette… abszolut nem sietett. magára hagyta Nestát és Yepes-t. kettő kettő ellen hagyta a csatát, amit elveszitettünk. Gondolom azt hitte hogy a két védőnk elboldogul velük. Hát nem igy lett. Komolyan nézd meg mégegyszer a gól előtti jelenetet. Ameddig Lennon sprintelt addig ő csak kocogott. Az utolsón 4-5 méteren kezdett el sprintelni, de akkor már késő volt.
   Nézd meg a youtube-on : http://www.youtube.com/watch?v=xSpB2hZ-esw&feature=related
   Különben meg semmi bajom vele. Az egyik legnagyobb igérete a csapatnak, aki meccsről meccsre többet és többet mutat. Ezt az egy hibát pedig el nézem neki 😉

 8. Kedves Lansky! Igen tisztában vagyok, hogy hiányzott az ő “T.Silvájuk”, ez nekünk most nagyon kapóra jött. Ki kell használni a lehetőségeket.
  Ibrát meg nem tudom hova tegyem. Tényleg meccseket dönt el egyedül máskor viszont belezöldül a pályába. Tény, hogy sokat köszönhetünk neki csak én nem látom a jövőt benne. Még kb 1-2 évig elmegy. Nem tudni jövőre ha leigazolnánk mit nyújtana. Én privát véleményként futtatom Sanchezt. Szerintem hosszú távon jobb “befektetés”.
  És végül remél egyik brazil sem megy el. Robinho futási teljesítménye nagy hátteret ad a befejezésekhez.

  Hajrá MILAN!!!

 9. Háát igen, aki eddig szidta Seedorfot, az azt most elcsendesedhet… Robinho még mindig nem illik ide véleményem szerint és szerencse hogy nem volt Ibra, mert akkor nem biztos, hogy így alakul a dolog… Megmutatkozott, hogy nem szabad csak rá építeni a támadójátékot…

 10. Nagyon jó volt nézni, hogy gyorsan játszik a Milan. A két támadó sokat futva, rengeteget változtatva a helyüket, beindulásokkal teljesen szétszedték az Inter-védelmet.
  Robika taktiailag szerintem nagyon jó volt, bár tény, hogy egy csatárt a góljai minősítenek.. az elfektetős csele után viszont egyből lekaptam volna a pályáról, bár mint látjuk sajnos Cassano se sokkal okosabb…
  Mindenesetre kiderült, hogy Ibra nélkül is megy.. nem azt mondom, hogy ne vegyük megy, sokat köszönhetünk neki, ugyanakkor, ha ő fenn van a pályán, akkor sose lesz ilyen lendületes támadó focink, mert ő megáll az ellenfél tizenhatosán és akkor se lendület se beindulás… nehéz ügy..
  Az öregek előtt pedig le a kalappal. Ezek azok a meccsek, amik miatt nem lehet csak úgy elzavarni őket néhány rossz meccs után…
  Ganso jöhetne Robika mehetne + adunk mondjuk 4 millió eurót…

 11. Gyerekek csak Petermant tudom idézni nincs ilyen kérdés hogy Ibrát megvesszük vagy nem szerződés köt minket hogy részletekben kifizetjük érte a 24 millát!Ibra most hullámvölgybe van de ez minden játékosnál előfordul!Ez a nem túl stabil és a 48.másodperctől :)))) kinyílt védelem egyértelműen a két gyors Brazilnak feküdt,egy zárt tömörülő csapat ellen bizony jó ha van egy terminátor Ibra!Amikor év elején rugdaltuk a gólokat akkor épp Pato volt sérült és az Ibra Robi Boa trio muzsikált kegyetlen jól.Valahogy az Ibra-Pato kettős nem tud együtt játszani,és most méltán Pato a hős de Ibrának nem is igen passzol,emlékezetek mikor Gatta a szünetbe majdnem le is tépte a fejét emiatt.És a sokat kritizált Robi aki kihagyja a helyzeteket(ezért teljesen jogosan bántjuk)valahogy mindig beáll a sorba és passzol és hülyét csinál a hátvédekből.

 12. Igen, Ibra a miénk, akár tetszik akár nem. És én nagyon remélem, hogy ahogy beigérte nálunk fejezi majd be a pályafutását. Ő egy olyan csatárunk, aki ha nem játszana a MILAN-ban, mindenki őt akarná a csapatban látni. Egy pár meccsen gyengén teljesitett. megérthető. Mindegyik sorozatban kezdő volt. nem kapott pihenőt kisebb meccseken se és ez lett a vége. Én szeretem Allegrit, de ez valahol az ő hibája is. Egy pókerbajnokságon nem lehet egyfolytában ,,All-in,,-ezni. Ibra mindegyik sorozatot összevéve 33 meccsen 19 gólt szerzett és 12 gólpassza volt. Szerintem ez annyira nem szörnyű. Én várom vissza a csapatba és remélem megújult erővel, maximumot nyújtva megtartja a csapat első helyét a szezon végéig.
  Robinho – én nem nagyon értem az őt szidókat. Robinho nagyon gyors, technikás, nagyon jól együtt tud játszani Patoval, Ibrával, Seedorffal stb stb stb… megértik egymást. Most az Inter ellen is nem rajta múlott hogy nem 6-0-ra nyertük a derby-t. A lővéseit védeni kellett. Lülönösen tetszett, mikor egy szép csellel elfektette a kapust kapura emelt…. csak aztán egy védő jókor vlt jó helyen. Sokszor mellé és fölé rúgja? melyik klasszis csatár nem? Akárkit vehetnénk. vegyétek jobban szemügyre Messi-t, Rooney-t, CRonaldo-t, vagy akár számomra a világ legjobb csatárát a brazil Ronaldo-t. vagy vehetjük a mindenki által istenitett Gansot, neymart, Lucast… kakát. Ők is fognak fölé vagy mellé rúgni, emelni, bombázni… etc. Én meg vagyok elégedve Robinho-val. na de én Ronaldinho-val is megvoltam 🙂

 13. Csak érdekességképpen hogyan szavaztak az emberek a játékosainkra a goal.com-on:
  Clarence Seedorf 8,5 – meccs legjobbja
  Alexandre Pato 8,5
  Christian Abbiati, Mark v Bommel, Ignazio Abate 8
  Thiago Silva, Robinho 7,5
  Gattuso, Nesta, Flamini, Boateng 7
  Zambrotta – 6,5
  Cassano 5,5
  Emanuelsson 5

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet