2022. november 28., hétfő

Mit jelent a Silva-Nesta védőpáros a bajnokságban?

-

Sokszor lehet arról hallani, olvasni, hogy a Milan két belső védője a világ egyik legjobb párosát alkotja. Thiago Silva és Alessandro Nesta együtt szinte átjátszhatatlan falat alkotnak. Mit jelent az ő kettősük a bajnokságban ha a számokat nézzük? Mennyivel eredményesebb a Milan, ha ők a pályán vannak és mi a helyzet, ha valamelyikük hiányzik a csapatból?


A Milan jelenleg 5 pont előnnyel vezeti a bajnokságot. A tabellára nézve egyből feltűnik, hogy a piros-feketék kapták a legkevesebb gólt: 21 kapott,  gól 29 mérkőzésen

Ebből egyértelműen látszik, hogy a csapat védekezésével nincsenek különösebb problémák, sőt kifejezetten hatékony a hátsó alakzat, ha az ellenfél támadásait kell megakadályozni.

A Milan eddig 29 bajnokit játszott a 2010/2011-es idényben. Nézzük meg, hogy szerepelt eddig a csapat Silva-Nesta párossal hátul és valamelyikük hiányában. Fontos megjegyezni, hogy egyszer sem fordult elő az, hogy mindketten hiányoztak volna a csapatból. A statisztikánál azt vettük figyelembe, hogy a Milan milyen kezdőcsapattal állt fel.

 Összes meccsNesta-Silva párossalNesta-Silva páros nélkül
Mérkőzés291712
Győzelem18126
Döntetlen853
Vereség303
Kapott gól nélküli meccs14104
Rúgott gól513120
Kapott gól21714
Megszerezhető pont875136
Megszerzett pont624121
%-os teljesítmény71%80%58%

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Még egy érdekesség. Van Bommel eddig 7 mérkőzést játszott a Milanban, a csapat veretlen maradt, ha ő játszott, összesen 3 gólt kapott. Ha Van Bommel szűrt a Silva-Nesta kettős előtt, akkor 2 gólt kapott mindössze a csapat. Az idei egyetlen vereségünk alkalmával Van Bommel nem játszhatott, és Silva játszott az ő helyén (Nesta-Yepes duóval álltunk fel!). Ez alapján azt kell mondjam, hogy kimagaslóan Van Bommel megszerzése volt a tél legnagyobb húzása a transzferpiacon.

 2. És milyen %-ok jönnének ki, ha lennének szélső védőink is, netán a támadóiink labdavesztés után tennének lépéseket annak visszaszerzésére…?

  Megmondom a választ: mindenkit rommá vernénk és visszakerülnénk abba a pozicióba ( nemzetközi szinten is ), ahol évekkel ezelőtt voltunk…:)

 3. Hát jó. Való igaz a Nesta-Silva páros páratlan. nagyon jól megértik egymást a pályán. De ebben a történetben az a rossz, hogy épp csak hogy elkezdődött, már vége is. Nesta a nyáron több mint valószínű befejezi profi karrierjét és aztán már csak álmodozhatunk egy jó középső védőről, aki Thiago társa lehetne. Ugyanúgy ahogy Maldini után nem sikerült szereznünk egy normális bal vedőt (tudom sokszor középen játszott), ugyanúgy nagyon nehéz lesz megtalálni Nesta utódját is. A hirek szerint Mexes, vagy Ramos??? Egyiket se találom jó megoldásnak. Bármelyikük jön az csak egy ideiglenes megoldás lesz. Remélem a Milan vezetősége megrázza magát egy kicsit a nyáron, és nagyobb beruházásba kezd, mert egyre kevesebb kvalitás játékos fog rendelkezésünkre állni. Már pedig így a sikereket, trófeákat is hiába várjuk, várják. A statisztikáinkat elnézve midnig az új évtized első felében vagyunk sikeresek. És a téli igazolásainkkal elégedettek is lehetünk. Van Bommel, Cassano, Boateng nagyszerű játékosok. Még Emanuelsonra és Didac Villára lennék kiváncsi, de egyelőre nem sok lehhetőséget kapnak. na a lényeg, a jelenlegi keretünkkel vihető a scudetto és a kupa, de a következő szezont 2-3 minőségi, beszámitható játékossal kell elkezdenünk, ha BL-t akarunk.

  • Lényegében a balhátvéd témában reagálnék: szerintem csak idén nem ott játszott Emanuelson. Most van oda pár játékos, viszont a kp-n meg kidőltek páran és inkább oda kellett. Ergo a balhátvéd poszt miatt már annyira nem aggódnék, persze majd jövőre többet fogunk tudni erről is, miután Janku is elmegy.
   Ajaxban balbekk volt és nagyon jól nyomta, szerintem hozzánk is azért érkezett. Az ő képességeivel egy kiváló balbekk, de kp-ra szerintem jobb játékos kell (úgy, hogy jelenleg persze vannak tőle gyengépp kp-saink…)

   Valószínűleg Seedorf és Pirlo elmegy a nyáron (de most még Strasser + Merkel = 1 játékos), így inkább valaki nagyon klasszis középpályást kell szerezni!

   • hasonlóan gondolom én is. De Didac Villát is balbekknek vettük, vagy nem? Csak nem birom megérteni minek vettük ha nem kap lehetőséget.. márpedig Antonini nem igazán remekel. Jankulovski pedig nem bír…. Jó lenne már valakit beépiteni. ha meg nem játszatjuk Villa-t, akkor inkább adjunk túl rajta…..

 4. Nesta nemrég nyilatkozta, hogy nem kíván “csak” vánszorogni a pályán, ezért fontolóra veszi a nyugdíjat. Én még mindig kiállok Sokratis Papastathopoulos mellett. Szerintem csak be kéne cserélgetni Nesta helyett, hogy kezdje szokia a légkört. Figyeltem mikor néha a pályán volt, nagyon gyors játékos. Szerintem jó lenne.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS