Milan futballakadémia Japánban

4

A Milan, első olasz klubként, futballakadémiát nyitott Japánban.

A labdarúgás iránt az utóbbi évtizedben óriásit nőtt az érdeklődés Ázsiában, így Japánban is, ezért az európai klubok igyekeznek kihasználni a piac nyújtotta lehetőségeket.

Hidetoshi Nakata volt az első fecske Itáliában 1998-ban a Perugia csapatánál, legutóbb pedig az Inter igazolta le Yuto Nagatomót, a válogatott játékosát.

A Milan, követve a spanyol Barcelona és Valencia példáját, a felkelő nap országában is igyekszik megvetni a lábát, első lépésként az utánpótláson keresztül.
„A japán futballisták nagyon sokat fejlődtek és egyre többen játszanak Európában, a mi célunk pedig az, hogy segítsük az ország futballját, hogy még jobb legyen.” – nyilatkozta a Milan részéről Franco Baresi.

A legújabb tokiói akadémiával együtt immár 12 Milan futballiskola működik világszerte.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Dícséretes dolog, bár nem nagyon tudom elképzelni, hogy brazil és olasz szupertehetségek helyett néhány tehetségesnek tartott buzgómócsing rizsevő rohangáljon a csapatunkban. Mellesleg lehet, hogy nem ártana az olaszországi futballakadémiánkra is egy kicsit nagyobb figyelmet fordítani, illetve arra többet áldozni, mert nem igazán látni az új Baresi-ket és Maldini-ket.

  2. Szerintem ha játékra nem is, de eladásra alkalmasak lehetnének. Mondjuk lehet közöttük is nagy tehetség, nem kell le írni azért mert Japán! Ez az én véleményem! Forza Milan!

  3. Ez semmi másról nem szól csak a marketingről,a hirdetésről.De nem baj,mert ez is hoz pénzt a konyhára.Ha nem érné meg gazdaságilag,biztos nem nyitottak volna,pont Japánban.Csak a bevétel miatt

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet