2022. december 05., hétfő

Juventus-Milan: Allegri sajtótájékoztatója

-

Massimiliano Allegri péntek délutáni sajtótájékoztatója Milanellóból


PATO

„Eddig sem arra kellett várnunk, hogy Pato gólokat szerezzen, hiszen az eredményességével sosem volt probléma. Egy hónapja változott meg a hozzáállása és azóta sokkal kiegyensúlyozottabb. Sokáig volt sérült, de most hogy fizikailag is rendben van, minden könnyebb számára. De ez még csak a kezdet.  Sajnos semmi sem garantálja, hogy a fejlődése ugyanolyan lesz, mint a hozzá hasonló korú és technikai képzettségű  tehetségeké, főleg ha figyelembe vesszük, a sérülések lehetőségét. Az elmúlt másfél hónapban miután nyugodttá vált, újra megtalálta az örömöt a futballban és azóta képes a legjobbját nyújtani.”

JUVENTUS-MILAN

„Ahogy közeledünk a szezon végéhez, úgy lesz minden mérkőzés egyre fontosabb. Ha így nézzük, a holnapi találkozó döntő lehet a bajnokság végkimenetele szempontjából. A Juventus számára a győzelem a Bajnokok Ligája helyezés miatt fontos. Egy erős csapat, erős karakterrel, emellett pedig technikailag is magas színvonalat képviselnek. Egy hírnevében megtépázott, rossz formában lévő nagy klub igen veszélyes lehet, sértett vadként komoly problémákat okozhat.

Mi köszönjük jól vagyunk, a célunk egy jó eredmény elérése. Nagy hibát követnénk el, ha most lazítanánk és csökkenne a figyelmünk: még 11 meccs van hátra, végig saját kezünkben kell tartanunk a sorsunkat. A Juventus jól játszott az őszi találkozón, mert kihasználta a hibáinkat. Mi sem játszottunk rosszul, hiszen több lehetőségünk volt, mint nekik, de ezekkel nem éltünk. A végén keserű szájízzel hagytam el a stadiont, mert többet érdemeltünk volna.

A Juve az Inter elleni is felszívta magát és meg is szerezte a három pontot. Leccében hamar emberhátrányba kerültek, a Bologna ellen pedig balszerencsések voltak, hiszen két helyzetből két gólt kaptak.

Egy jó eredményhez remek meccset kell játszanunk. Nem lesz könnyű dolgunk szombaton, ráadásul a zebrák mindig jól teljesítenek a topcsapatok ellen.”

FELÁLLÁS

„Még nem döntöttem a kezdőt illetően, de Pato szinte biztosan ott lesz a csapatban. Bárki is fut ki a pályára, legyen az kezdő vagy csere, mindenkinek koncentrálnia kell és segítenie a csapatot, ahogy a szezon eddigi részében is történt. Az idény ezen szakaszában a csereemberek még fontosabbak. Boateng is biztosan lehetőséget kap. Csak a bajnokira kell figyelnünk, a Bajnokok Ligája nem befolyásolhat minket. Mivel sokan visszatértek a sérülésből, úgy gondolom elég bő a keretünk ahhoz, hogy minden találkozón erős csapatot küldhessek pályára.”

A CSAPAT

„Szerencsésnek érzem maga, mert ebben a szezonban a klub remek igazolásokat hajtott végre, az öltözőnk tele van kiváló játékosokkal. Nagyon motiváltak vagyunk, mert mindenképpen szeretnénk nyerni valamit idén. Pont akkor érkeztem a csapathoz, amikor a vezetőség jelentős erősítéseket hajtott végre a keretben. Ahhoz, hogy a klubnál maradhass hosszú ideig és nyerj is valamit, higgadtság és intelligencia mellett technikai képesség is kell. A csapat rendelkezik ezekkel a képességekkel, az eredményességünk ezt bizonyítja. Véletlenül nem nyerhetsz ennyi meccset. Én személy szerint nagyon büszke vagyok arra, hogy a tabella élén állunk. a nehézség most azzal jön, hogy ezt a helyet meg is kell tartani a végéig.”

A SÉRÜLTEK

„Nem szeretem előre megnézni a sorsolásunkat, mert rengeteg dolog változhat. A szezon végén mindig nehezebb meccseket nyerni, mert a kiesés ellen küzdő csapatok is sokkal veszélyesebbek. Majdnem mindenki egészséges a keretben, de sajnos Ambrosini, Pirlo és Inzaghi még mindig hiányzik. Bízom benne, hogy az idény utolsó heteire visszatérnek. Antonini és Bonera rövidesen újra bevethetők lesznek. Cassano jól van. Egy kicsit visszaesett a teljesítménye, de ez normális, tekintve, hogy milyen intenzív edzést végzett január óta.  Csodás technikai képességei vannak, ő az, aki megnyerheti egy csapatnak a mérkőzéseket. Seedorf fontos fegyver lehet a szezon vége felé. Zambrotta is felépült, ha minden jól megy, szerdán számíthatok rá.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ezt akartam hallani! Zambrotta kell! Láttuk, hogy Antoninivel mit művelt Lennon. Zambroval talán nem lesz ilyen könnyű dolga. Jó ez a Juve elleni meccs, rosszabb lenne, ha egy 17-18. helyezett csapattal kellene játszani, mert a Spurs ellen vért kell izzadnunk. És a Juve ellen koncentráltnak kell maradnunk. Jó lenne gól nélkül megúszni, mert az angolok ellen sem szabad kapni.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS