Milan-Lazio: Allegri nehéz meccsre számít

23

Massimiliano Allegri hétfői sajtótájékoztatója


FELÁLLÁS„Majd a délutáni edzést követően döntök. Középpályán kiesett újabb két emberünk, Ambrosini és Van Bommel, de Flamini talán visszatérhet. Az biztos, hogy a hiányzók közül csak neki van esélye, hogy játszon a Lazio ellen. Ahogy a Catania elleni találkozó előtt, most is egy biztos pont van támadásban, Ibrahimovic, a többiekről még gondolkodnom kell.
Robinho valószínűleg szerepet kap és kezdő lesz, mert fizikálisan jó állapotban van. Cassano és Pato között kell választanom. Antonio több lehetőséget kapott az utóbbi hetekben, és bár fizikailag még nincs a csúcson, nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő, elégedett vagyok vele.”

LEGROTTAGLIE ÉS A JANUÁRI PIAC


„Megbeszéltük a dolgot és a menedzsment kész volt gyors lépést tenni. A szezon legfontosabb és legnehezebb részében vagyunk és nagyon sok a sérültünk. Középpályán rengeteg hiányzónk van, de ők előbb épülnek fel, mint a sérült védőink. Nesta és Zambrotta még mindig a rehabilitációt végzi, ahogy Abate visszatérésére is várni kell. Legrottaglie rutinja hasznunkra lehet. A délutáni edzésen velünk dolgozik majd, és akár szerephez is juthat kedden este. Igen, az is benne van a leigazolásában, hogy Thiago felmehessen középpályásnak de ahogy mondtam, inkább Nesta és Zambrotta kiesése miatt van rá szükségünk.


Hányas osztályzatot adnék egy tízes skálán a klubnak a januári igazolásokért? Nem mondanék tízet, mert az tökéletest jelentene, én pedig nem szeretek soha semmit tökéletesnek vélni, így legyen kilences.”

A CSAPAT ÉS A SZEZON


„A játékosaim számára a legfontosabb az elkötelezettség. Szombaton is készek voltak bármit megtenni a csapatért. Jankulovski, aki gyakorlatilag előtte nem játszott a szezon során, mindet beleadott, de ugyanígy tett Oddo is. Yepes is remek munkát végez, ahogy ez elmondható Papastathopoulos esetében is. Amikor meghozom a döntésemet, nyugodt vagyok, mert tudom, hogy bárkit választok, a legjobbját nyújtja.


Sok játékos van a keretünkben, van kiből választanom, de nem tartok ettől. Képes vagyok irányítani a csapatot. Akiknek nem adok lehetőséget egyes meccseken, el kell fogadniuk a döntésemet, de ez nem jelenti azt, hogy bele kell törődniük. Mindenkinek csak egy dolog járhat a fejében: a győzelem.


A bajnokok Ligája keretünk? Igen, megígértük Inzaghinak, hogy benevezzük a tavaszra is. Remélhetőleg március végén már számíthatunk rá és pályára léphet a sorozatban.”

MILAN-LAZIO


„A Lazio nagyon jól szerepel a bajnokságban, jó játékosokkal rendelkezik és erős a csapatszellem. Meghatározó szakaszában vagyunk a szezonnak, nem engedhetünk meg pontvesztést. A végső célunk, hogy legalább 80 ponttal zárjuk a bajnokságot, ami számításaim szerint elég lesz a végső sikerhez. Tehát még 11 győzelem kell. Persze meccsről-meccsre szabad csak haladni. A Lazio erős technikai szempontból is, köszönhetően olyan játékosainak, mint Hernanes, Mauri, Ledesam vagy Matuzalem. A védelmük is stabil. Nagyon veszélyesek a kontráknál. Óvatosnak kell lennünk ezen a meccsen is. A  Catania- Lazio-Genoa sorozatunk kulcsfontosságú.


Milyen meccsre számítok? Nehéz kérdés. Ezt a meccset komolyan kell venni, megfelelő intenzitással játszani és fejben is erősnek maradni. Ők valószínűleg igyekeznek majd lassítani a tempót, de nekünk ezt nem szabad hagynunk.”

ALEXANDRE PATO


„Ha lehetőséget kap a mérkőzésen, remek teljesítményre számítok tőle, olyanra, mint a Sampdoria és a Cesena ellen, amikor csereként lépett pályára. A képességeit senki sem vitathatja. A három sorozat, ahol érdekeltek vagyunk, megkívánja, hogy minden energiádat felhasználd, mert csak így tudsz sikeres lenni. A Catania ellen becseréltem volna Patót, de a kiállítás miatt változtatnom kellett. Ha nem teszem meg, valószínűleg kilenc emberrel fejezzük be a mérkőzést. Elégedett vagyok Alexandre hozzáállásával.”


Kit tennél a kezdőbe?

 • Pato (75%, 496 voks)
 • Cassano (26%, 172 voks)

Összes szavazat: 659

Betöltés ... Betöltés ...

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. nagyon tetszik ez az Allegri gyerek, egyik másik mondata képes feltüzelni szurkolót és játékost, nem beszél mellé, okosan dícsér.. egyszerűen zseniális..nagyszerű trénerré növi ki magát nálunk…

 2. Pato szerintem kezdő lesz ma este, viszont az egyértelmű, hogy Cassano-val jobb párost alkot Ibra, aki ezt nem látja az vak!

 3. nem tudom miért nem lehet úgy felállni hogy legelöl legyen pato és mögötte ibra meg cassano / robinho
  szerintem nem cassano és pato között kéne választani hanem robinho és cassano között. Ibra és Pato kezdő legyen.

 4. szerintem 2-1-re nyerünk.. első félidőbe ibra lő egy gólt olyan 25-40. perc között, aztán a második félidőbe még betalálunk egyet, majd a 60. perc után kapunk egyet, de nyerünk:D:D

  rem így lesz:)

 5. Engem sokkal inkább izgat a középpálya mint az hogy Pato kezd vagy Cassano. Gyakorlatilag az összes középpályasunk sérült…

 6. # C. Abbiati
  # M. Oddo
  # D. Bonera
  # M. Yepes
  # L. Antonini
  # Thiago Silva
  # M. Flamini
  # U. Emanuelson
  # Robinho
  # A. Pato
  # Z. Ibrahimovic

  ez a kezdőnk:S bonera helyett papa jobb lenne:(:(:(:(

 7. Szerintem ez igy jó csak a második félidőbe le kell cserélni a pato-t a cassano-ra meg a merkel-t is be kéne hozni talán a flamini helyére

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet