2022. december 03., szombat

Finiséhez érkezett az Olasz Kupa

-

Negyedikként a Roma jutott az Olasz Kupa elődöntőjébe, miután Torinóban 2-0-ra győzött a Juventus ellen.A Palermo kedden, a Milan és az Inter szerdán jutott a négy közé. Az elődöntőkben Roma-Inter, illetve Palermo-Milan párharcokat rendeznek.

Érdekesség, hogy az Olasz Kupa előző hat kiírásában mindig összeakadt a Roma és az Inter együttese, ötször a döntőben, háromszor az Inter, kétszer a Roma hódította el a serleget. A címvédő jelenleg – épp úgy, mint a bajnokságban – a hatszoros győztes Internazionale csapata.

Az elődöntők időpontja: április 20 és május 11, tehát a két elődöntőn a továbbjutás már két mérkőzésen dől el, a nemzetközi kupaszabályoknak megfelelően. A Milan az elődöntő első mérkőzésén lesz pályaválasztó, a találkozót 2011. április 20-án,  este 3/4  9-kor,  a San  Siróban rendezik


Az Olasz Kupa 64. kiírásának döntőjét május 29-én rendezik Rómában, a Stadio Olimpicóban.

Közben bejelentették, hogy az Olasz Labdarúgóliga elnöke, Maurizio Beretta megállapodást kötött, amelynek értelmében a következő négy évben Kínában küzdenek meg a csapatok az olasz Szuperkupáért.

A Serie A és az Olasz Kupa győztesének összecsapását 2009 nyara után így ismét Pekingben rendezik meg 2011 és 2014 között. A Milan ügyvezető elnöke, Adriano Galliani már közölte: nagyon szeretné, ha idén csapata eljuthatna Pekingbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS