Sampdoria-Milan: Allegri sajtótájékoztatója

15

A FELÁLLÁS

„Ahhoz, hogy megnevezzem a kezdő középpályát, látnom kell, mi történik a mai edzésen. A két új igazolásunk ott lehet a kezdőben holnap. Az egyikük biztosan, a másik 90%. Mark Van Bommel ma este érkezik meg hozzánk, aztán holnap utazik velünk Genovába, és ha minden rendben lesz, pályára léphet a mérkőzésen, különösen annak tekintetében, hogy még nem tudom, Ambrosini milyen állapotban van. Massimo csak akkor szerepelhet, ha ezzel nem kockáztatunk meg egy komolyabb sérülést. Ha nem lesz bevethető, akkor Thiago Silva kerül a helyére. Van Bommel középen vagy egy kicsit jobboldalon játszhat. Természetesen a két új emberrel egy teljesen más középpálya állhat fel, és még egyetlen alkalommal sem edzhettek együtt a többiekkel. Abban bízom, hogy jó képességű, tapasztalt játékosokról van szó, ezért megoldják a feladatot.

Flavio Roma lesz a kapuban. Meg kell vizsgálni, hogy Bonera milyen állapotban van, vasárnap kisebb problémája volt. Jankulovski? Sérülés után mindössze egy hete edz a többiekkel. Úgy gondolom, Luca Antonini lesz a balhátvéd.

A támadók? Cassano elutazik velünk, de még nem tudom, hogy kezd-e vagy sem. Nyugodtan viseli a helyzetét, jó kapcsolatban volt a genovai szurkolókkal és ez továbbra is fennáll. Ibrahimovic játékára is számíthatok, nagyon kiegyensúlyozott mostanában. Mind a négy támadónk szerepet kap a találkozón, valaki az elejétől, valaki csak csereként. Úgy érzem, hogy ezen a meccsen a cserék hozzáállása lehet a döntő tényező.”MARK VAN BOMMEL ÉS AZ ÁTIGAZOLÁSI PIAC

„Ő egy fontos, válogatott szintű játékos. Szerintem remek igazolás, a jelenleg elérhető legjobb futballista a posztján. A klub mindent megtesz a sikerért, a vezetők megértették a helyzetet és azonnal cselekedtek. A klubnál mindenki nyerni akar. A két holland megszerzése után középpályán rendben vagyunk. Egészen mostanáig voltak problémáink ebben a csapatrészben a sok sérülés miatt, de remélem hamarosan mindenki felépül.

Három jó játékos érkezett augusztusban. Szükségünk volt egy középpályásra, és jött Boateng, akit később a csatárok mögött is tudtam használni. Ibra megszerzése egy zseniális húzás volt Galliani részéről, majd Robinho is érkezett, aki a kezdeti kritikákat megcáfolva rendkívül hasznos tagja lett a csapatnak. Emanuelson és Van Bommel leigazolásával megerősítettük a középpályánkat. Az egyikük fiatal és technikás, a másik pedig felbecsülhetetlen tapasztalattal bír. Nagyon fontos transzferek ezek, főleg most, hogy szinte csak védőink és támadóink maradtak. Új védő? Meglátjuk, hogy lesz-e lehetőség egy szélső védő leigazolására, reális keretek között.”

MILAN-CESENA, PATO ÉS PIRLO

„A vasárnapi döntésem nem véletlenszerű volt. Thiago már játszott ezen a poszton Dubajban és felkészülési meccsen a fiatalok ellen Milanellóban. az ő képességeivel tud a védelem előtt játszani. Merkel már lehetőséget kapott a kupában és bizonyította rátermettségét. Neki még időre van szüksége, hogy beérjen.

Robinho? Keményen dolgozott a csapatért a Cesena ellen, ahogy a többi támadó is. Ilyen hozzáállás mellett nekem is könnyebb dolgom van. Pato is jól teljesített, miután beállt. Ez nekem azt jelenti, hogy jól kezelte azt, hogy a kispadon kapott helyet. Beállt és végezte a feladatát. Ő fontos nekünk, ezt már láthattuk a múltban és ez így lesz a jövőben is. Türelmesek vagyunk és nemsokára újra a régi formáját hozza majd. Ugyanez igaz Pirlóra is, aki az utóbbi hetekben nem volt egészséges, nem játszhatott. Egyedi képességei vannak, csak az állóképességén kell javítania, és nagy lökést adhat a csapatnak a szezon vége felé.

Úgy kezdtük a szezont, hogy napi kemény munkával kialakítsuk a megfelelő hozzáállást a keretben. Egészséges versenyhelyzet van a csapatnál, és ez látszik az eredményeinken is. Az olyan játékosok, mint Yepes, Papastathopoulos, Oddo, vagy Merkel mind jól szerepeltek, amikor lehetőséget kaptak.”

SAMPDORIA-MILAN, SERIE A ÉS AZ OLASZ KUPA

„Holnap azért játszunk, hogy bejussunk az elődöntőbe. A Sampdoria nagyszerű meccset játszott a kupában, de mi is. Nyertünk a kupában és a bajnokságban is, újra a győzelmek útján járunk, ráadásul két meccsen öt gólt szereztünk és egyet sem kaptunk. Így kell folytatni, de nem lesz könnyű. Csak a genovai meccsel foglalkozunk, a Catania elleni bajnoki csak ezután jön. Mindig a következő találkozóval kell törődni, ez a helyes magatartás.”

Nem csak a bajnokságra tartalékoljuk az erőinket, mert a kupában is győzni akarunk. Aztán ott van a Bajnokok Ligája is. A két új szerzemény nem léphet pályára az európai kupameccseinken, de velük lehetőségünk lesz arra, hogy a többiek pihenhessenek.

Megnyerni mindhárom trófeát? Egyet sem lesz könnyű, de a lényeg, hogy higgyünk benne és a lehető legtovább versenyben maradjunk. Nagyon fontos, hogy a koncentrációnkat végig magas szinten tartsuk. A Milannak mindig, minden sorozatban a végső sikerre kell törnie.  jelenleg vezetjük a Serie A-t, de még hosszú a szezon és kiegyenlített a liga. A táblázta második felében lévő csapatok ellen is a legjobbadat kell nyújtanod.”

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Azért nem lehet véletlen, hogy az újságírók egyik első kérdése is a hátvéd posztjára vonatkozott… A középpálya most már nem rossz. A Gattuso-Van Bommel-Strasser trió megoldja a szűrést, a széleken Emanuelson, a másik oldalon Boateng száguldozhat, Cassano szervezhet, Ibra meg Robinho pedig rugdoshatja a gólokat. Nem lennék meglepve, ha még valakit szereznénk Antonini helyére. Zambrotta vagy Abate megoldja a jobbhátvéd gondokat, ha pedig Bosingwa jönne, akkor Zambrotta lenne a balbekk. Egész jó kis csapat lettünk fél év alatt. Nem tudom, hol tartanánk Ibra, Robinho, Cassano meg Boateng nélkül… Örülök a fiataloknak (Merkel, Strasser). Ez már tényleg egy olyan csapatra kezd hasonlítani, ami sebességgel is tud játszani, és sokkal technikásabb is. Milyen sokat szidtuk a vezetőséget, hogy nem akarnak játékosokat venni, erre tényleg fél év alatt kicserélték szinte a fél keretet. A legújabb szerzemények alapemberek lettek, akik azonnal más arculatot adtak a csapatnak. Ha tavaly ez a Milan lett volna ott Manchesterben, akkor 2:3-ról is továbbjutunk. De ha az a 0:4 (illetve a 2:7) kellett ahhoz, hogy megjöjjön Berlusconiék esze, akkor örülök, hogy akkor feltörölték velünk a padlót. Már csak egy kívánságom van. Sakhot vagy Bastost szeretném a bal oldali hátvéd poszton látni. De inkább a franciát.

 2. Inkább Bastos legyen balhátul,bár én Criscito-ra szavaznék még mindig,középre pedig T.Silva válogatottbeli belső védő párját,David Luizt.A hátvéd gondok azonnal meg lennének oldva.Elöl no para,középen Boateng-Emanuelson páros kihagyhatatlan lesz…jöhetnek a serlegek!

 3. A két új szerzemény nem léphet pályára az európai kupameccseinkenj ….

  már nem azért de emanuelson az ajax, bommel a münchen csapatába már játszott a bl-be… így velünk már nem játszhatnak nem?

 4. csak kellene meg egy szelsohatved,Zambrotta,Antonini helyere…szerintem ez most a gyenge pontunk.Es kellene jovore gondolkozni egy kozephatveden,Nesta helyere.A Milan mindig is hires volt a vedelmerol.

 5. Én Cassano és Ibra leigazolásán kivül egyáltalán nem vok elragadtatva az új kerettagoktól! Ez már sajnos nem az a Milan amibe 25 éve beleszerettem. Legalábbis a játékospolitikájába! Nézzük már meg kiket igazolunk mostanában! Kiebrudált sztárokat (még ha nagyot is fogtunk 2-vel),olyan embereket,hogy vagy bejön vagy nem,és kivénhedt,kiégett nekünk jó lesz játékosokat akik ingyen érkeztek!! Ez a Milan?!!! Soha nem erről voltunk hiresek!! Inkább arról,h Európa élcsapataiból kerül amibe kerül alapon Nálunk játszanak a SZTÁROK bármilyen poszton!! Nem véletlen nem nyertünk semmit 2007 óta! Nem akarok vészmadár lenni,de ez a csapat már ma este elhullott volna a Kupából ha a Juve ellen nem sérül meg 4 meghatározó játékosa a Sampnak!!! Főleg Pazzini fog nekik hiányozni! Ha meg tényleg kiesünk szégyeljük el magunkat!! A BL-hez ilyen kerettel amúgy sem lesz közünk,a Scudettohoz vezető út meg egyre rögösebb!!!! A Cagliari óta a csapat játéka egy fos!! MI lesz ha jönnek a nagycsapatok elleni ütközetek??!! Vagy ha csak nem lesz szerencsénk?!! Azonnal 2-3 csapat fog beelőzni!! Aztán meg majd nyalogatjuk a szánk szélét MEGINT!!! És majd ezt hajtogatjuk: MAJD JÖVŐRE! A csapatunk 80%-a vagy megöregedett,jóllakott sztár,vagy olyan ember aki a Milan szintjét vagy csak éppen,vagy sehogy nem súrolja!! Igy akarunk valamit nyerni?! Nehéz lesz! Bocs,h ilyen ború látó vagyok,de ezt érzem!! Azért FORZA MILAN!!! FOREVER!!!

 6. krisz… már nem azért de ahol Allegri nevelkedett ott a NEM léphet pályára kijelentés valszeg uagyan azt jelenti mint az “így velünk már nem játszhat” kijelentésed.

 7. acm35! Pont a Milan volt az a csapat, amely sosem volt teletömve sztárokkal. Viszont mindig voltak a legszűkebb elitet adó játékosaink. A legutóbbi időszakot tekintve pl. kaká volt ilyen, előtte Shevchenko vagy a 2000-es évek előtt Weah. Inkább azt nézd meg, 1994-ben milyen csapattal vertük a Barcelonát! Azt a Barcelonát, amelyben tényleg rengeteg világklasszis volt. Te nyilván a három holland zsenire gondolsz, akiknek a hobbija a BEK-győzelem volt meg az Aranylabda-díj gyűjtése… Ez a mostani csapat már kezd alakulni. Azt se feledd, hogy abban az időben az olasz válogatott futball nagyon erős volt. Nem volt nehéz 8 ütőképes olasz focistát találni, illetve nem volt nehéz remek légiósokat találni. Most viszont tényleg hemzsegnek a sztárok mindenhol. Ebben a Milanban egyedül Ibra, aki tényleg sztár. A többiek “csak” remek játékosok. Mi a bajod Robinhoval? Emanuelsont még nem is láttad. A hátvédsorban egyelőre Nesta meg Silva megoldja a dolgokat, és nem kell félni, mert legkésőbb nyáron tényleg jönni fog egy klasszis középhátvéd. Egyre kevesebb a hiányposzt a csapatban. Inkább azt nézd meg, hová jutottunk fél év alatt, abnormálisan kis pénzből (mármint ezen a szinten kis pénzből)! A Real Madrid kiadott több száz millió eurot néhány játékosért, mi meg? És melyikünk tart előrébb? Szerintem a Milan. Gond volt a csatárjátékkal tavaly, erre jött 2 (ha Cassanot is ide vesszük, akkor 3) klasszis támadó. A szervezéssel is bajok voltak, erre jött Cassano, aki most már inkább irányít. Nem volt szélső játékunk. Megvettük Emanuelsont. Kellett egy védekezni és támadni is tudó amolyan mindenes. Erre jött Boateng herceg. Tökéletes csapat nincsen, de ennek a Milannak egyre kevesebb gyenge pontja van. A szélső hátvéd posztját nyilván megerősítjük, ki fog derülni. De végső esetben Emanuelson is megoldja a gondokat, ha arról van szó. Nem kell idegeskedni! Ebben az idényben egy trófea tuti! Ezzel a kerettel meg kell hogy legyen.

  • Nem szeretek hozzászólni, de ….. 1994.05.18

   Rossi – Panucci,Tassotti,Galli,Maldini – Albertini,Donadoni,Desailly,Boban – Savicevic,Massaro

   Cserepadon többek között Lentini és Simone

   Ilyen képességű védelem (sérülések miatt nem a komplett kezdő), 10/10-es középpálya, elöl a zseni. Ilyen csapatunk ki tudja mikor lesz még egyszer.

 8. Én úgy látom, hogy van most (ha mindenki egészséges) az Abbiati-Nesta-Silva-Pirlo-Cassano-Ibra tengely.Nem hangzik rosszul, DE!Oké, hogy jött Urby, viszont szerintem azokon a posztokon vagyunk egy kicsit lemaradva a közvetlen elittől ahonnan a legtöbbet lehetne hozzátenni a csapatjátékhoz.Itt nem az egyéni képességekre gondolok.Szélső védő, nem csak rombolni tudó kp, hanem olyan, mint amit Silva játszott, de Őt ne áldozzuk fel erre.Jó a kényszer szülte, ha jönne Ganso mindjárt más lenne a leányzó fekvése.Most megpróbálták lerakni a jövő Milanjának alapjait, jövőre pedig el lehetne kezdeni egy minőségibb kispad kialakítását, akkor pedig See, Gatta, Ambro nem lennének a 90 perces játékra rákényszerítve.

 9. Az elmúlt években minden nyáron azt vártam, kit igazolunk. Szinte rosszul voltam, mikor Berlu arról beszélt, nem kell senki jó ez a keret. Az idei nyár is ilyen volt egészen aug. végéig. Szóval ahhoz képest hirtelen lett 6-7 új, meg a primaverából 2-3. BÍZZUNK!!
  ALAKUL A CSAPAT. Én is egy balhátvédet kérnék. Középhátvéd? Yepes nagyon jó volt vasárnap!

 10. Lansky!
  Sajnos egyet kell hogy értsek acm35-tel!Mikor mi megszerettük a MILAN-t,azért más volt.Lehet mondani,hogy el lettünk akkor kényeztetve.Azt mondod,hogy sosem volt sztárokkal teletűzdelve a csapat,nézzük meg a 94-es csapatot.93-ban BL döntőt játszott a csapat a MARSEILLES-el.Kikaptunk 1-0 ra,a teledoppingolt,bundázós franciáktól.Ez volt az első hivatalos BL döntő.A franciák eredményét elvették,de mi nem kaptuk meg a kupát.Sajnos ezt nem értem!Itt még játszott a három holland.Az idény végén távoztak.94 BL döntő:ROSSI(29)-TASSOTTI(34),PANUCCI(20),GALLI(30),MALDINI(25)-DONADONI(34),DESAILLY(25),ALBERTINI(22),BOBAN(25),SZAVICSEVICS(27),MASSARO(32)-NEM ROSSZ NÉV SOR MI?Ráadásul BARESI,COSTACURTA eltíltás miatt nem játszhatott.Nem játszott PAPAIN sem,a cserepadon meg valamilyen B.LAUDRUP(24),RADUCIOIU(23),SIMONE(25),ERANIO(27),LENTINI (24)ültek.Szóval ilyen csapattal vertük rommá az esélyesebbnek tartott Barcát.Azt akartam ebből kihozni,hogy régen azért mindig törekedtek a minőségi pótlásról,nem volt megengedett a gyenge pont,főleg védekezésben.Nagy nevek mindenhol,ha ment valaki,a helyére máris hoztak egy jó játékost.Nekünk ez a MILAN!!!
  Természetesen mindig kitartok a csapat mellett,az első volt amelyikbe beleszerettem és az utolsó is!
  FORZA MILAN!!!

 11. Köszönöm hulkxl!! Lansky komával általában egyetértünk mindenbe,de most közel sem. Mikor elolvastam mit válaszolt Nekem,szinte pont ezek jártak az eszembe amit Te leirtál!!! Pont katona voltam mikor a Barcát szarrá vertük,de még mindig itt van előttem az összes találat!! Még annyit hozzá nézzük már meg a mai Milanban hány aktiv válogatott van?!! Akkor mindenki az volt!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet