A Serie A tervei az átigazolási időszakra

1

Az alábbi összeállításban a Serie A csapatainak téli átigazolási terveiből szemezgetünk a teljesség igénye nélkül.

Bari – Szeretnék leigazolni a Palermótól a lengyel válogatott Kamil Gliket.  A terveik között szerepel a Palmeiras játékosának, a brazil Danilónak a megszerzése is. A kettős (brazil-olasz) állampolgársággal rendelkező középső védőt kölcsönvennék az olaszok, de a brazil klub nem fogadta el a 3 millió eurós ajánlatot. A támadószekció megerősítésére az olasz utánpótlás válogatott, 21 éves, római Stefano Okakát szemelték ki Bariban. Amennyiben túl nagyot álmodtak a vezetők akkor vagy a 31 éves palermói Maccarone vagy a 24 éves sienai Michele Paolucci érkezhetne. A lehetséges távozók között emlegetik Andrea Maisellót. A jobboldali védő iránt a Palermo érdeklődik.

Bologna – az igazi bomba az volt, amikor a csapat új tulajdonosa bedobta: őket is érdekli Ronaldinho. Bár a brazil aranylabdás megszerzésére nem sok esély mutatkozik, de az, hogy a klub már nem csak a negatív hírek között szerepel, jelzésértékkel bír. A piros-kékektők már pontot is levontak, miután a gárda nem tudta pontosan teljesíteni adófizetési kötelezettségeit a támogatók számának és az ebből következő bevétel csökkenése miatt. Egy olasz kávéforgalmazó cég azonban bejelentette, hogy megegyezés született a klubbal, így rövidesen lesz már pénz arra, hogy kifizessék a játékosok immáron két hónapja elmaradt béreit. Az olasz munkaügyi törvények szerint három hónapnyi kifizetetlen fizetés után a klub labdarúgói ingyen távozhattak volna, ezért nagyon fontos volt az egyesület számára ez a megegyezés a Segafredóval. Ha Ronaldinhót nem is, de egy csatárt vélhetően igazolni fog a Bologna új tulajdonosa, hiszen Di Vaio egyedül, még csúcsformában is kevésnek tűnik a bennmaradás kivívásához.

Brescia – a csapat december hatodikán váltott vezetőedzőt. Mario Berretta  korábban a Chievo, a Parma, a Siena, a Lecce és a Torino csapatánál is megfordult, legutóbb pedig a PAOK Szalonikit irányította. A magyar szurkolókat talán leginkább érdeklő hír a klubbal összefüggésben, hogy az új vezetőedző szűkíteni kívánja a keretét, ezért a csapat több játékosa is más klubhoz kerülhet, így Feczesin Róbert is. A magyar támadót vélhetően kölcsönadják, vele kapcsolatban a másodosztályú Triestinát és a Portogruarót említik lehetséges kérőként. A várható érkezők között szerepel a Palermo 34 éves középpályásának, Fabio Liveraninak a neve. Amennyiben Liveraniról nem tudnak megállapodni, elképzelhető, hogy a Sampdoriát keresik meg a korábbi utánpótlás válogatott Paolo Sammarco leigazolása (kölcsönvétele) érdekében.Cagliari – Lazzariért a Milannal megy az alku. A Cagliari tulajdonosa egyelőre ellenáll a rossoneri ajánlatának, de “a meccs messze nem lefutott”. Emlékezzünk csak: a nyáron a Milan még fizetni is hajlandó lett volna azért, hogy a szárd klub nagyhatalmú elnöke elengedje a szerződéssel rendelkező Allegrit a lombard fővárosba. Akkor Cellino lemondott a fizetségről, Galliani pedig azt nyilatkozta: “nagy hálával tartozom Massimo Cellinónak.”  A szárdok a Chievo középpályását, Simone Bentivogliót szeretnék megszerezni, de a elég nagy a különbség a felek közt az elképzelt árról.  A Cagliari szeretné megszerezni a 18 éves, svájci (macedón származású) Pajtim Kasamit, de a Palermo inkább egy alsóbb osztályú csapatnak (Padova?) adná kölcsön a nagy tehetségnek tartott játékost.

Catania – a nagy dolgok igazából attól függnek, hogy megy, vagy marad a csapat egyetlen nemzetközi szintű játékosa, Maxi Lopez. Amennyiben a csatár távozik, akkor ezen a poszton feltétlenül erősítenie kell a klubnak. A csapat vezetői szeretnék megszerezni az argentin Mariano Pavonét. A 28 éves, olasz állampolgársággal is rendelkező csatár korábban Európában játszott már a Betisben is.

Cesena – Nicola Legrottaglie, a Juventus 34 éves védője az egyik kiszemeltjük. Szintén a Juventusnál kopogtatnak az U21-es válogatott Davide Lanzafame kölcsönvételéért. Elképzelhető,  hogy a japán válogatott Yuto  Nagatamo eligazol a télen.

Chievo – Constant a legkeresettebb játékosuk. A francia-guineai játékosért a Milan is sorban áll. Amennyiben a tehetséges középpályás távozik, akkor a helyére érkezhet valaki. A klub vezetői a dél-amerikai piacon szeretnének körül nézni. Távozhat a csapattól Simone Bentivoglio is.

Fiorentina – A violák már szereztek egy igazi drágakövet: leigazolták a 92-es születésű ghánai szupertehetséget, Amidu Salifut a Vicenzától. A klub vezetői szemeznek a Cruzeiro játékosával, Henrique-vel is, de az ő leigazolása nagyban függ attól, hogy Gilardino (Juventus) és Mutu (USA) távozik-e.

Genoa – az olasz válogatott Luca Antonelli és a “mi” Paloschink körül zajlik a meccs a Parmával. A kettős vásárlás meglehetősen átláthatatlan, hiszen különböző játékjogok más és más csapatoknál vannak (még Boateng neve is felmerült az üztletelések folyamán).  A középpálya megerősítésére a Genoánál felmerült Marco Biagianti neve, de a 26 éves játékosért még nem tettek ajánlatot. Erősen “szemeznek” a genovai vezetők a Sparta Praha középpályásával, a 23 éves Juraj Kuckával is “az olcsón jót” jelszó jegyében. Amennyiben a Milan elhozza Constantot a Chievótól, elképzelhető, hogy a veronaiak a helyére elviszik Modestót a Genoától.

Inter – Leonardo érkezésével könnyen elképzelhető, hogy a bajnokcsapat keretében is komolyabb változások lesznek már a télen. Az elsőszámú célpontja a brazil vezetőnek az Udinesében vitézkedő, chilei Sanchez megszerzése. A 22 éves támadóért azonban az udineiek 25 millió eurót kérnek, ezt valószínűleg Moratti nem fizeti ki a télen. Erősen tartja magát az a pletyka, hogy Leonardo megpróbálja kölcsönvenni Kakát a Realtól fél évre. Szintén szerepel az Inter kívánságlistáján a firenzei Montolivo neve is.

Juventus – a piaci pletykák szerint a Juve árulja Sissokót és Amurit is, hogy legkésőbb a nyáron jelentős változásokat hajthassanak végre a csapatnál. Terveik közt szerepel Gilardino (Fiorentina), Pazzini (Sampdoria), Dzeko (Wolfsburg). Akár már a télen érkezhet a Bayerntől Klose és nem elképzelhetetlen a sokoldalú védő, a 30 éves Manfredini megszerzése az Atalanta csapatától. Dzsudzsák Balázs (PSV) leigazolásával kapcsolatban a Juventusnál újabb hír nem bukkant fel.

Lazio – A támadószekció megerősítésén dolgoznak a bajnokság meglepetéscsapatánál. Felmerült a 26 éves, portugál Hugo Almeida neve és a Laziónál is kacérkodnak Klose megszerzésével. A német kapcsolatok jegyében elképzelhető, hogy a baloldali védekezést is egy bayernes igazolással oldják meg: Diego Contento is szerepel a tervek közt. Ha középső védő érkezik, akkor a Montevideo csapatából a 20 éves Sebastián Coates öltözhet világoskékbe.

Lecce – A 24 éves nápolyi Santacroce kölcsönvételén dolgoznak a vezetők.  Nagyobb esély van arra, hogy a Lecce le tudja igazolni a Genoa szerb válogatott védőjét, Nenad Tomovicot, hiszen a két klub vezetői közt hagyományosan jó üzleti kapcsolat van. A 23 éves szerb játékos ráadásul nem is számít alapembernek a Genoánál.

Milan – Cassano érkezésével a Milan nyitotta a téli átigazolási piacot Olaszországban. Galliani megadta az alaphangot és a Milan szurkolói remélik: nem áll meg a listavezető megerősítése a Sampdoriától elhozott “fenegyerek” leigazolásával. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Cagliariból Lazzari érkezésére van a legnagyobb esély, de a  Milan első ajánlatát már elutasították. Amennyiben Lazzari nem jöhetne, akkor a Chievóból Constant a kiszemelt. Vélhetően a Milan csapatához fűzödik majd “a legnagyobb távozás” is: Ronaldinho sorsa napokon belül eldől.

Napoli – Védőt szeretne a vezetőség venni most télen. A felmerült nevek: Papastathopulos (Milan), Sissoko (Juventus), Miguel Britos (Bologna). Olasz internetes források szerint a legnagyobb esély azonban az udinei Zapata megszerzésére van. Aki még komolyan felmerült: Caludio Ariel Yacob a Racing csapatából. Az igazi “harcosnak” tartott 23 éves középpályás esélyeit javítja, hogy az argentinon kívül spanyol útlevéllel is rendelkezik.

Palermo – Két szlovént talált a palermói vezetés: Andjelkovic és Kurtic már “a kalapban van”. Komolyan alkudnak a Barival a 24 éves jobboldali védő, Andrea Masiello ügyében.

Parma – az ő szempontjukból egyszerű a meccs a Genoával: adnák Paloschit és Antonellit, kérik Palladinót és Modestót. A megállapodás függvényében még mindig szeretnék elhozni Floro Florest az Udineséből.

Roma – nagyon sok név röpköd a különböző újságokban és fórumokon a csapattal kapcsolatban. Még mindig nem lehet biztosat tudni Adrianóról, akit a Corinthians szeretne hazavinni Brazíliába. Julio Baptistáért pedig a Malaga jelentkezett. Érdekesség, hogy a Románál komolyan felmerült a korábbi Lazio játékos, a svájci válogatott Valon Behrami  visszacsábítása Olaszországba. A 25 éves játékos jelenleg a londoni West Ham United játékosa, de remekül ismeri az olaszországi viszonyokat, hiszen a Lazio előtt megfordult a Genoában és a Hellas Veronában is. Kérdéses Cicinho és Doni sorsa is.

Sampdoria – Cassano már eligazolt és Ziegler iránt is egyre több a komoly érdeklődő. Erősen tartja magát a pletyka, hogy valamilyen formában megszerzik a Realtól a 19 éves Canalest. Szintén érdeklődnek Maccarone iránt.

Udinese – Sanchezért egészen hajmeresztő árat szabott meg a klubvezetés, de az Inter érdeklődése elég kitartó. Corradi és Floro Flores iránt is van érdeklődés, az ő sorsuk nyilvánvalóan nagyban függ a chilei transzferétől.Akiket figyelnek: Acerbi (Reggina) és Beric (Maribor).1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hát a legnagyobb név ami felmerűlt az átigazolások listáján az Kaká az biztos de reméljük hogy a milan is igazol egy jó játékost…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet