Pato: Élmény nézni a csapatunkat!

10

A mai Gazzetta dello Sportban Pato nyilatkozott a sérüléseiről, új és régi játékostársairól, Allegriről, Berlusconiról. Az interjút Hardy barátunk fordította.

Milyen hangulatban zárja az évet?

“Nyugodt vagyok és boldog, mert újból elkezdtem az intenzív futásokat. Visszatérőben vagyok.”Az ismétlődő izomproblémák nem aggasztják önt?

“Nem látok okot arra, hogy kétségbe essek. Azt hiszem, hogy ennek köze lehet a növekedésemhez. Felszedtem néhány kilót és nőttem is, de szeretnék még felszedni magamra egy keveset: Olaszországban nagyon kemény a foci, nagyon fontos a robosztus testfelépítés.”

2010-ben nem sok örömteli esemény történt önnel.

“Alig várom az új évet, de ez a mostani sem volt annyira rossz: megismerkedtem Allegrivel, aki egy remek edző, sok gólt szereztem és kezdő voltam a válogatottban is. Most már csak annyit akarok, hogy ne hátráltasson több sérülés és megállás nélkül végigjátszam a bajnokság második felét. Sok gólos 2011-es évet szeretnék, hogy győzelemhez segítsem a Milant.”

Dubaiban találkozni fog egy új csapattársával, aki ugyancsak támadó. Mit szól Cassano érkezéséhez?

“Ő egy fantasztikus játékos, aki nagy segítségünkre lesz a győzelmek megszerzésében. Együtt nagyon jók leszünk és szép dolgokat fogunk csinálni. Boldog vagyok az ő érkezése miatt, olyan mintha egy újabb brazil érkezett volna a csapathoz.”


Cassano érkezése Ronaldinho távozását vetítheti előre.

“Én nyugodtnak látom őt és sohan nem panaszkodik. Jómagam azt akarom, hogy maradjon és biztos vagyok benne, hogy ő is maradni akar. Nekünk tiszteletben kell tartanunk az edzőnk döntéseit.”

Azt mondta nekünk, hogy Allegri az egyik örömteli dolog a 2010-es évben.

“Az egész csapat hallgat rá, rengeteg jó dolgot fog csinálni a Milannal. Élmény nézni a csapatot, egységes, agresszív és ez az ő érdeme. Ő egy nagyon intelligens ember, akár a fociról van szó, akár az emberi kapcsolatokról.”

Januárban Allegrinek ott lesz Ön, Robinho, Ronaldinho, Ibra és Cassano. Mi történik akkor, ha éppen ön kerül majd a padra?

“Az én feladatom az, hogy dolgozzak keményen, az edzőé pedig az, hogy eldöntse, hogy kit küld pályára. A célom az, hogy játszak és csak a gólszerzés jár a fejemben: még versenyben vagyok a góllövőlistán is. Szeretek gólpasszokat is adni, az is annyit ér, mint egy gól. Szomorú vagyok, hogy nem játszottam minden meccsen, de egyben boldog is vagyok, mert a Milan, az én góljaimnak is köszönhetően áll az első helyen.”

Mégis van, aki azt mondja, hogy ön egy örök tehetség marad.

“17 évesen megnyertem a Klub VB-t, 18 évesen kezdő voltam a Milanban: senkinek nem kell bizonyítanom a képességeimet, egyszerűen csak végeznem kell a feladatomat.”

Ebben az értelemben, Ibrahimovic egy példa lehet az ön számára.

“Ő egy hatalmas bajnok, keményen dolgozik a csapatért. De nem ő az első számú vezér, mi mindannyian azok vagyunk.”

Nem félti a helyét Robinhotól?

“Én csak azt tudom mondani, hogy az ő fejlődése bámulatba ejt engem, hatalmas dolgokat művel. Inkább Inzaghi miatt sajnálkozom, nagyon rossz, hogy egyáltalán nem látom őt edzéseken.”

A Scudetto szó ébreszt önben némi érdeklődést vagy inkább a BL-t preferálja?

“Persze, hogy ébreszt. Azért jöttem a Milanhoz, hogy nyerjek és minden fronton felkészültnek kell lennünk, senkitől sem szabad félnünk. A Mikulástól egészséget, Scudettot és BL győzelmet kérek.”

Mit szól ahhoz, hogy Leonardo lehet az Inter edzője?

“Tiszteletben kell tartani minden ember döntését.”

Beszélt mostanság Berlusconival?

“Nem, de szerettem volna felhívni, hogy biztosítsam támogatásomról, ebben a kényes politikai helyzetben. Remélem sokáig miniszterelnök marad, tetszik az a gondolat, hogy ő maradjon az olasz kormányfő.”

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Egy remek katona aki nyilatkozatával az egységet erősíti!
    Biztos lenne, olyan dolog a mit lehetne forszírozni,de azt házon belül kell intézni!!!!
    Úgy gondolom fiatal életkora ellenére érett emberként gondolkozik illetve nyilatkozik!
    Bízom benne,hogy sok éven keresztül ontja majd a gólokat Milan mezben!

  2. Ha tényleg azért sérült ilyen sokszor, mert pakolják rá az izmokat, és “növőfélben” van, akkor megnyugodtam. De tavasszal most már bizonyítania kell, mert 3 év az 3 év… Kimondani is félelmetes, milyen támadóalakzatokat lehet kreálni ezekből a játékosokból. Lehetne 4-2-2-2-es felállás is, ahol Ibra meg Pato lenne elöl, Cassano meg Robinho osztogatna, védőként Boateng meg Gattuso (Flamini, Pirlo, Ambrosini), hátul meg Nesta és Thiago Silva. És akkor eljutottunk a szélső védőkhöz, akik meg borzasztóak, talán Zambrotta kivételével… Abbiati egyelőre nagyon jól véd, de az azért látszik rajta, hogy nem őstehetség, “csak” tehetség.

  3. Szerintem igazat mond azzal, hogy a sok súlynövekedés miatt sérül le. Ennyit nőni izomra az igen megterhelő a testnek. Tavaly évvégén “vékony” volt. Most meg határozottam vastag erős lett. Tapasztalatom miatt hiszek neki. Én is jártam így hogy egy komplett nyerett a csapatommal végigdolgoztam és ugyan nem sokat csak 5-6 kg izmot szedtem magamra, viszont azonnal éreztem, hogy sokkal könnyebben húzodok meg és tapadok le. Volt egy kis szalagsérülés. Pihi rá 2 hónap. Ez idő alatt vosszafogytam 3 kilót és teljesen rendben vagyok még mindig. Ennek 3 éve. Sztem hihető a sztori és bízom benne hogy összeszedi magát és újra BOMBA formában lesz!

  4. A “Kacsa” remek képességű ifjonc. Amennyiben céltudatosan, alázattal és keményen dolgozik a tréningek alatt, akkor reális az esély a sikeres és eredményes játékra a meccseken is, ami sok öröm forrása lehet a rossoneri tábornak. Szükség van a fiatalos lendületére és a gólérzékenységére, de fontos a higgadtság és a megfontoltság. Az idei szezon őszi részében keveset adott ki magából, mert a sérülés akadályozta. Remélhetőleg a dubai edzőtábor alatt ismételten erőre kap és a szardiniai mérkőzésen már hatékonyan tudja majd segíteni a csapat eredményességét és meglesz a várt győzelem is a Róma elleni “zakó” után. A cél a scudetto és a champions league, amiért keményen kell dolgozni, remélhetőleg sikerrel!. Forza Milan!