Milan-Roma: Allegri sajtótájékoztatója

9

Massimiliano Allegri délutáni gondolatai


BAJNOKOK LIGÁJA

„A Tottenham egy nagyszerű csapat, nem véletlenül nyerték meg a csoportjukat. Tiszteletet érdemelnek. Természetes, hogy ha megnézzük a lehetséges ellenfelek listáját, akkor azt mondjuk, hogy nem a legerősebbnek számítanak, legalábbis papíron. Alaposan fel kell készülnünk, de egyelőre a Roma elleni mérkőzés jár a fejemben. Mindig a következő feladatra koncentrálunk.”THIAGO SILVA HIÁNYA

„Még nem döntöttem. Amikor Yepes megkapta a lehetőséget, remekül helytállt, ahogy Bonera is. Amúgy is az egész csapat teljesítménye lesz a döntő, nem egy játékosé. Azt hiszem nem én vagyok az egyetlen, aki jó eredménnyel szeretne elvonulni az ünnepekre.”

ÁTIGAZOLÁSI PIAC ÉS CASSANO

„Ma reggel beszéltem Gallianival. A helyzet nem egészen világos, majd a szünet után visszatérünk erre, miután megérkeztünk Dubajból. Meglátjuk, hogy dönt a klub. Jelenleg Cassano nem a Milan játékosa, semmi sincs eldöntve. Ne kezdjünk el elméleteket gyártani az igazolásokkal kapcsolatban, inkább törődjünk a holnapi meccsel. Ronaldinho biztosan a keret tagja lesz, az igazolásokról majd januárban beszélünk. Persze nem bánnám, ha a klub értékes játékost igazolna, megfelelő mentalitással és technikai képességgel rendelkezőt. Nem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi keret tagjai vezetik a bajnokságot és érték el a továbbjutást a csoportban, ezért elsősorban velük kell foglalkozni. Egyébként visszatérve Ronaldinhóra, szerintem nálunk marad júniusig és addig megtesz mindent a csapatért:”

MILAN-ROMA

„Egy olyan Romával találkozunk holnap, mely azért jön a San Siróba, hogy győzzön és ezzel csökkentse a hátrányát velünk szemben. Ranieri majd eldönti, milyen formában küldi pályára  a csapatát. nagyon jó teljesítményre van szükségünk, mivel az ünnepek előtt könnyen elkényelmesedhet az ember. Olaszország három legerősebb csapatának egyikével játszunk, ezért ha nem jó felfogásban futunk ki a pályára, bajban lehetünk.

Az Ajax ellen elkövettük ezt a hibát, de a szombati meccs sokkal nagyobb téttel bír, ezért nem lehet gond a figyelemmel és az összpontosítással.

Gattuso teljesítette a komplett edzést tegnap és határozottabban jobb állapotban van. Még a meccs előtt megvizsgáljuk, mi a helyzet vele.

Ma még havazik, de holnapra napsütést jósolnak. Egyébként nem hiszem, hogy az időjárás befolyásolja majd a mérkőzést.

PIRLO ÉS AMBROSINI

„Pirlo remekül játszott a bal oldalon, Massimo pedig jól szerepel Pirlo eredeti posztján. Néha még helyet is cseréltek, de ez nem befolyásolta a teljesítményüket.”

PATO

„Miután visszatér az Egyesült Államokból, egyből továbbrepül Brazíliába, de nem pihenni, hiszen tudja, hogy dolgoznia kell. Ő egyértelműen az a játékos, aki képes lendíteni a csapaton, de ahhoz, hogy helye legyen a kezdőben, neki is keményen kell edzenie és bizonyítania.”

A CSAPAT FORMÁJA

„Amikor új munkába kezdesz, igyekszel minél magasabb szintre eljutni. Ehhez még sok munkára van szükség. Jó formában vagyunk, de vigyázni kell, mert hamar lehet hullámvölgybe kerülni. Ennek oka azonban nem lehet figyelmetlenség vagy koncentráció hiánya: Biztos vagyok benne, hogy az én csapatomnál nem fordul elő, hogy rossz felfogásban lépjen pályára egy tétmérkőzésen.”

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ez nekem egy nagyon határozott ember szavainak tűntek!!Szimpatikus volt!!Remélem megverjük a Rómát,főleg hogy mindenhol azt hangoztatják hogy győzni jönnek hozzánk!Meg kell mutatni nekik hogy most ki az úr a Seria A-ban!!FORZA MILAN!!!

  2. Nekem az ilyen nyilaykozatok nem szimpatikusak. Tudja jol, es látja is Allegri, hogy Ronira nincs amit számittani, miért nem mondja meg világosan, hogy a helyére más játekosra van szükség? Talan attol fél, hogy Roni duzzogni fog es nem kap karácsonyra ajándékot tölle? 🙂 Az, hogy meg ez a csapat érte el a továbbjutást a bl-be… még ha gáláztunk volna vagy ilyensmi, de épp hogy sikerult…
    Jó pár éve a ködösittés megy átigazolésok terén is, az ujságok irják a %-kat, a vezetöség mindig tagad… FORZZA

  3. Haggyuk már ezt a BL-t….mindenki tudja hogy Scudetto-ra van szükségünk ebben az évben!6. éve nem nyertük meg….és sztem jol látja a dolgokat Allegri..senkinek sincs biztos helye a csapatban és ez ad erőt a játékosoknak hogy megküzdjenek a helyükért és ne punnyadjanak el!Remélem meglesz a 3pont idei ucso meccs szivüket lelküket bele kell adni a játékosoknak és utána pihi:) Forza Milan

  4. A BL-t azért hagyjuk, mert hiú ábránd, hogy megnyerjük. Ahhoz nem Seedorfokra meg Pirlokra van szükségünk a középpályán, és nem Antoninikre meg Abatekra a széleken. A másik viszont az, hogy ez a BL-továbbjutás teljesen sima volt. Amikor kellett, akkor nyertünk. A Madriddal most már jóval magasabb színvonalú meccset játszanánk. Az Ajax elleni vereség meg senkit sem érdekel, egyértelműen elintéztük, hogy az Ajax indulhasson az EL-ben.

  5. Hát hiszek a csapatban de azért mert jönni fog erősités nem a BL-t jelenti!Abate sztem jol nyomja jo játékos lehet belöle…De én ábrándozok a BL-t illetöen.Jővőre nagyobb esélyünk lesz megnyerni mint most perpil!és azt a Madrid meccset inkább haggyuk:) tiszta szivemből gyülölöm inkább szal nem akarok káromkodni ezen az oldalon.De akkor is bárki történjen év végéig Forza Milan!

  6. Szerintem nem tisztességes az hogy Ronaldinho csak ennyi játéklehetőséget kap,See meg játsz szinte végig a meccseket egy értékelhető labdája sincs alig fut pár száz métert a meccsen,Igaz Dinho se jön vissza te legalább a beadásai és a cselei,lövései rejtenek veszélyt.Most sokan kritizálják de bezzeg tavaly amikor ő rugdosta a gólokat mindenki kedvelte.Most alig játszik vmit és így ítélkezünk,szerintem ez így nem helyes