2022. december 05., hétfő

Sztrájk: még van remény, hogy elmarad

-

Még van remény arra, hogy a korábban bejelentett sztrájk végül elmarad a hétvégén.

A La Republica tudósítása szerint a Futball Szövetség vezetője, Giancarlo Abete összehívta a feleket Rómába, hogy egyeztessenek a vitás kérdésekben.

A múlt héten a játékosokat képviselő szakszervezet kivonult a kollektív szerződésről szóló tanácskozásról, mivel nem értett egyet a Szövetség álláspontjával a kötelező átigazolás kérdésében. Az új rendelkezés kimondaná, hogy ha egy játékosnak már csak egy év van hátra a kontraktusából, és egy másik klub ugyanazokat a feltételeket kínálná a számára, akkor köteles lenne azt elfogadni. Ha mégsem így cselekszik, akkor tárgyalnia kell a futó szerződéséről: vagy közös megegyezéssel távoznia kell aktuális klubjától vagy pedig hosszabbítania kell.

A két fél tehát újra tárgyalóasztalhoz ül. Ha nem sikerül megegyezésre jutniuk, akkor a hétvégi forduló elmarad Olaszországban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Egy kis adalék, a Grande Roma, NST blogról:

    “Kedden délben lesz egy másik fontos találkozó is, ekkor egyeztet egymással a játékosok szakszervezeteit tömörítő csoport (AIC) és az olasz labdarúgó szövetség, mégpedig arról, hogy a 16. forduló megrendezésre kerül, avagy sztrájkoljanak a kollektív szerződés ellen a futballisták. Abate a Liga elnöke elmondta hétfőn, hogy minden megtesznek majd a forduló megrendezése érdekében, és mivel ő az elnök, mi hiszünk neki.”

    Írta: jancsi82 2010. dec. 7. 9:20

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS