Komolyan veszi-e a Milan az Ajax elleni meccset?

1

Szerdán este ismét a Bajnokok Ligájában lép pályára a Milan.

Holnap este idei utolsó csoportmeccsén lép pályára a Milan az Ajax ellen. A csapat már az előző körben bebiztosította a továbbjutását az Auxerre vendégeként, így a szerdai mérkőzésnek komolyabb tétje nincs. Ilyenkor szokott felvetődni a kérdés, hogy komolyan veszi-e a Milan a találkozót, kik lépnek majd pályára, mennyi energiát fektet a klub a mérkőzésbe?

A szezon hosszú, még sok fontos feladat áll a csapat előtt, ezért nyilván senki sem szeretné, ha a játékosok megsérülnének. Pár ember igencsak kivette a részét a szezon elmúlt pár hetéből, elég csak Ibrahimovicra vagy Thiago Silvára gondolni. Nekik biztosan jól jönne egy kis pihenő. A másik oldalon pedig ott vannak az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok, elsősorban Ronaldinho, aki számára talán az utolsó lehetőség lesz, hogy bizonyítsa, helye van a klubnál. A fiatalok is szerephez juthatnak ilyenkor, Strasser vagy Merkel biztató dolgokat mutattak a felkészülés során, elképzelhető, hogy ezúttal is pályára kerülnek.

Ugyanakkor a világ legeredményesebb klubjánál mindig figyelni kell, kéne arra is, hogy a hírnév ne csorbuljon, a csapat presztizse ne sérüljön. Az ellenfél is megérdemli a tiszteletet, hiszen egy négyszeres BEK/BL győztesről van szó. Allegrinek tehát több dologra is tekintettel kell lennie, mikor a kezdőről és a taktikától dönt. És akkor arról még nem is ejtettünk szót, hogy az esetleges hétvégi sztrájk és az ezzel járó szabad hétvége mennyiben befolyásolja a csapat felkészülését, a játékosok pihentetését.Nézzük, hogy Allegri és Antonini hogy készülnek a találkozóra:

“Nyilván előfordulhat, hogy pár játékos nyugodtabban lép majd pályára, hiszen mindenki tudja, hogy már továbbjutottunk.” – ismerte el az edző.

Ennek ellenére komolyan vesszük a találkozót. Ez a Bajnokok Ligája és egy neves ellenféllel játszunk.”

Luca Antonini szerint is készen áll a csapat a megmérettetésre:

“Felkészültünk az Ajax elleni találkozóra, és személy szerint én is jó állapotban vagyok.” – nyilatkozta a Milan Channelnek.

“Ez egy fontos mérkőzés, ahol jól kell teljesítenünk. Bárki kap lehetőséget, biztosan megtesz mindent a sikerért.”

1 HOZZÁSZÓLÁS