2022. szeptember 29., csütörtök

Nem lesz az olasz focinak idén újabb aranylabdása

-

Már hivatalos, amit a Gazzetta dello Sport vasárnap megszellőztetett, hogy az idei Aranylabda-szavazás győztese az Andres Iniesta, Xavi Hernández, Lionel Messi hármas közül kerül ki.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a France Football című szaklap hétfőn jelentette be, hogy a két spanyol világbajnok és az argentin futballista maradt versenyben az eredetileg 23 fős listáról. Mindannyian a Barcelona játékosai. Némi meglepetést keltett, hogy még a legjobb három közé sem került be az idén triplázó Internazionale egyetlen játékosa sem. Különösen Sneijdert tartották többen esélyesnek a díjra, hiszen a holland középpályás nem csak az Inter szenzációs tavaszi teljesítményének volt kulcsjátékosa, de jelentősen hozzájárult a holland válogatott bravúros világbajnoki ezüstérméhez is. 

Az olasz sportújság vasárnap azt is megírta, hogy információja szerint a nyári világbajnokság döntőjében győztes gólt szerző Iniesta kapja majd a FIFA-Aranylabdát.

A szavazás győztesére január 10-én derül fény hivatalosan, amikor is Zürichben, egy gálán hirdetik ki a végeredményt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a voksolást eddig egyedüliként szervező France Football – egy nyári megállapodás értelmében – most először közösen díjazza az év legjobb játékosát.

Az olasz focinak a legutolsó Aranylabdát a Milan fantasztikus középpályása, Ricky Kaká szerezte, őt 2007-ben választották a legjobbnak.  2006-ban kapta utoljára olasz játékos a díjat, akkor Fabio Cannavaro  érdemelte ki az elismerést, a világbajnok olasz válogatott egyik legjobbjaként. Inter játékos utoljára 1997-ben kapott Aranylabdát, akkor a brazil Ronaldo vihette haza a díjat. Nem véletlenül reménykedtek Milánó kék-fekete oldalán a France Football idei döntésében.

Úgy tűnik azonban, hogy az európai klubfoci tavaszi meghódítása ellenére az olasz labdarúgás (és azon belül az Inter) rajongóinak legalább újabb egy esztendőt kell várniuk arra, hogy ebben a magas futballszakmai díjban részesüljön valaki Itáliából.


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS