Allegri: Óvatosnak kell lennünk

14

Massimiliano Allegri mérkőzés előtti sajtótájékoztatója:


SÁRGA VESZÉLY

„Ibrahimovicnak oda kell figyelnie, nehogy újabb sárgát kapjon, mert akkor eltiltják. Pirlo és Ambrosini két fontos játékos, ők is veszélyben vannak, de most csak a Brescia elleni találkozóra készülök. Majd meglátjuk, mi lesz. az alapján döntök a csapatról, hogy milyen mérkőzés áll előttünk, ki lesz az ellenfél. A sárgákra gondolni, vagy az esetleges sztrájkkal foglalkozni, netán már most a Romára készülni csak összezavarna minket.”PIRLO

“Pirlo felépült és azt hiszem játszani fog holnap. Andrea kulcsjátékos ebben a csapatban, az utóbbi időben mégis sok olyan dolgot mondtak róla, ami nem igaz. Azért hiányzott hetekig, mert pihenésre volt szüksége, hogy újra teljes értékű lehessen és mert én úgy döntöttem, hogy kihagyom a csapatból. A helyén remekül játszott Ambrosini és valószínűleg Pirlónak a jövőben a szélen vagy a két támadó mögött jut szerep. Hiszek abban, hogy a klubnál olyan játékosoknak kell lenniük, akik a Milanban is akarnak lenni. Eredmények csak motivált emberekkel érhetők el.”

BRESCIA

“A holnapi meccsünk a Brescia ellen érdekesnek ígérkezik, főleg annak tudatában, hogy az Inter és a Juventus ellen is döntetlent értek el. Óvatosnak kell lennünk. Hosszú idő után most játszunk úgy egy meccset, hogy egy teljes hetet készülhettünk rá. hiszen korábban gyakorlatilag három naponként pályára léptünk. Oda kell figyelnünk, nehogy ez a ritmusváltás megzavarjon minket. Jól dolgoztunk a héten, de nem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy kényelmessé válunk.”

BARCELONA

“Örülök Guardiola győzelmének. Amikor látod, hogyan játszik a Barcelona azt érzed, hogy mennyire egyszerűen játszanak és mennyire egységes a közösségük. Ezt történik most a Milannál is.  Itt Olaszországban nem jobb vagy rosszabb a bajnokság, mint máshol Európában. Minden országnak megvan a saját kultúrája. Én személy szerint még mindig azt gondolom, hogy a Serie A a legjobb.”

BAJNOKSÁG

“Eddig jól szerepel a csapat és megérdemeljük, hogy vezessük a tabellát. Most jön a szezon nehéz része, de továbbra is egységesnek kell maradnunk és áldozatokat hoznunk ahhoz, hogy a legjobb formánkban játszhassunk.”

14 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Andrea kulcsjatekos a csapatban…labdaszedokent elhiszem ezt, csak nem ertem, hogy latva a pozitiv eredmenyeket amiota nem jatszik, hogy tud ekkora baromsagot nyilatkozni egy edzo? Barcsak ne nyilatkoznanak merkozes elott a milan vezetok, mert ilyen szovegekkel az ember agya durran el.

 2. Sztem Pirlo ha játszik nem Amrosini marad ki hanem Seedorf. Pirlo már játszott az olasz válogatottban irányítóként a csatárok mögött és nagyon jó teljesítményt nyújtott. Ha így lesz akkor Ronaldinho megint a kispados lesz vagy ha kezdő lesz akkor Robinho csere lesz. Sztem ez lesz a kezdő:

  ———————Abbiati———————-

  Abate—–Nesta——Silva——-Zambrotta

  ——Gattuso—Ambrosini—Flamini———

  ———————–Pirlo————————

  ——–Robinho————Ibrahimovic——–

 3. Pirlot a szélen nem tudom elképzelni, sosem játszott ott. Viszont a két ék mögött igen.Jobban pörög, mint Seedorf. Kreativitásban Dinnyó a legjobb, főleg a váratlan megoldásokban és a gólpasszokban. Ebben alul marad Pirlo, viszont többet fut, labdatartásban ő is kiváló. Még jó, hogy Allegri az edző s nem én.

  • Erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Bár szerintem a válogatottban nem pont ebben a szerepkörben van, ahova most Allegri képzeli el, csak szabadabb, mint eddig nálunk.

   Egyelőre pesszimistán állok a dologhoz, mert máshol valóban nincs nagyon helye, de itt meg nem tudom mivel lenne jobb Seedorfnál. Egyikőjük se képes már végigfutni a 90 percet, mindkettő lassítja a játékot, nem lő, nem cselez, nem védekezik jobban mint a holland, de még labdatartásban is gyengébb, ami pedig pont egyik specialitása. És ami miatt szerintem legégetőbb erre a posztra igazolni, ő ugyanúgy nem képes besprintelni a területet, ha megnyílik előtte a kapu felé egy szabad sáv.

   Mit is tud igazán Pirlo? Lát a pályán, hosszában és széltében is. Ebben zseni, és ezért önmagában nem halott ötlet csatárok mögötti irányítóként, de ebben a rendszerben, ahol mögötte hárman rombolnak, a két szélső védő az egyensúly jegyében sokkal kevesebbet fut fel, mint régebben, elveszik a széljátékunk, és e hiányában nem is tudjuk jól kihasználni Andrea képességeit. Kevés így a hasznos célpontja, csak a labdabirtoklással meg nem lehet meccseket nyerni. A nagy előre passzai meg… Ronaldinhotól, Silvától, Nestától sokkal több és pontosabb hosszú labdákat láttam az elmúlt években; nem kiemelkedő Pirlo már ebben sem.

   Ugyanakkor egy valószínűleg zártabb, védekezőbb Brescia ellen lehet jó és hasznos az ő játéka, és működhet is, de se nagyobb csapatok ellen, se hosszútávon nem érzem azt hogy helye lenne a kezdőben. Bár remélem rám cáfol.

 4. Pirlo a múlt. El kell adni. Gyakorlatilag 2-3 éve nem tesz hozzá semmit a csapatjátékhoz. Alibi passzok a tőle 5-6 méterre lévő csapattársnak. Ennyit tud. Felejtsük már el. Lehet, hogy megvan a 8-9 km-e meccsenként, na de milyen intenzitással? Ha elveszíti a labdát a csapat, kis túlzással az ellenfél védője gyorsabban kecmereg a mi kapunk elé, mint Pirlo. Allegri már nem hiszem, hogy számol vele. Persze, kevés a lehetősége, hogy rotálja a középpályát, tehát nyilván be fogja rakni a csapatba. De hasonlítsuk már össze Hernanest vele! Vagy inkább ne. 2006-ban zseniálisan focizott a vb-n, azóta semmi sem hajtja. Ilyen emberekre semmi szükség nálunk.

 5. Nem szabad a bajnokainkat bántani! Pirlo egy ragyogó képességű játékos, sohasem futott 15 km-t egy meccsen. Speciális pozícióban volt képes speciálisan jó teljesítményre.
  Mindenkinek vannak jobb és rosszabb meccsei, ezt el kell fogadni, ahogy azt is ha egy ilyen kaliber nem akar már máshová menni, itt akarja befejezni. Meg kell adni neki az esélyt h támadó lehessen karrierje végére, mert csak így újulhat meg, a régi szerepkörében.

  Tett annyit ezért a csapatért h nálunk fejezze be. Intelligens játékos, nem akar 40 éves koráig játszani majd, ez nyilvánvaló. Sajnos ha meg kell jelölni ezek alapján kitől válhatunk meg az: Ronaldinho lesz. Azt gondolom ezt a vezetőségünk is így látja. Seedorf és Pirllo is nagy bajnok, lehet mind 2 lelassult és nincsennek már a topon: DE A MI BAJNOKAINK. Aki bántja őket nem is igazi Milan szurkoló!