Galliani: Vagy klasszis csatár jön, vagy senki

12

A Milan pályán elért sikerei a klub szponzorációjára is kihatnak. Januárban a csapathoz csak akkor érkezik új játékos, ha klasszis támadót tud megszerezni a klub. Többek között erről beszélt Galliani tegnap azon a sajtótájékoztatón, amit a Compass cég Viva Milan hitelkártyájának bemutatóján tartottak.

“Ez egy fontos megállapodás, ami a korábbi együttműködésünk folytatása. A Compass cégcsoport már több, mint 50 éve jelen van a piacon és vezető szerepet tölt be a lakossági hitelügyintézés világában, mint a Mediobanca csoport tagja. A Compass korábban is kiállt a a sport mellett, hitelkártyáin használva a klubok színeit, de a jövőben csak és kizárólag a Milan támogatója lesz. Ez a tény büszkévé tesz minket.

Az idei szezon jól kezdődött a klub számára, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is jól állunk. A sportsikerek mellett az üzleti vonalunk is eredményes. A Milan, mint vállalkozás, megvalósítja a céljait és jó úton halad , hogy rekord forgalmat bonyolítson le. Jelenleg a 15-20% között állunk.

2010 július 1. volt a fordulópont, azóta már van egy szponzorációs szerződésünk a Fly Emirates-szel ami 2015-ig szól. Új megállapodást kötöttünk az  Adidas-szal 2017-ig és az Infronttal 2016-ig. Számos új szponzorunk van. A pályán mutatott eredménye szereplés segít a támogatók gyűjtésében is.”A szót Valentino Ghelli, a Compass alelnöke vette át:

“Ez egy fontos év a Compass számára. A cég most ünnepli 50. születésnapját. Büszkeség és személyes öröm, hogy meghosszabbítottuk együttműködésünket a Milannal. Ezt nem azért mondom, mert rajongok a Milanért, hanem mert ez egy jól szervezett klub, mely lehetővé teszi számunkra, hogy még sikeresebben folytassunk a tevékenységünket. A lakossági hitelezés megszenvedte a válságot, de a dolgok javulnak és most már egyenletesen nő az üzlet.”

A záró gondolatok Roberto Ferraritól, a Compass Kereskedelmi és Együttműködési osztályának igazgatójától:

“Köszönöm a Milannak mindazt, amit a munkájukkal elvégeznek, hogy a sikereikkel gyümölcsözővé teszik a kapcsolatunkat. Eddig már 18.000 Viva Milan kártyát adtunk ki és nem akarunk itt megállni. Nagyon fontos számunkra, hogy a Milan Média részlegén keresztül még jobbá tegyük a kommunikációt. A cél, hogy a kártya használóit még közelebb hozzuk a csapathoz, a  San Siróhoz és Milanellóhoz.”

Adriano Galliani az eseményközben bemutatta saját kártyáját is, amit elmondása szerint sokszor használ. Közben Mr. Ghelli emlékeztetett mindenkit, hogy annak idején milyen sokat beszélt róluk a média, mikor Galliani megemlítette a céget, jelezvén, hogy Ronaldinho megszerzésében mekkora szerepet töltött be a hitelkártya használata:

“Végül megcsináltuk. Jut eszembe, mivel a látjuk, hogy a kártya a mai napig működik, talán használhatnánk néhány újabb igazoláshoz januártól.”- jegyezte meg Galliani


A Milan alelnöke ezután áttért a futball ügyeire:

“A játékosok sztrájkja? Lesz egy informális ülésünk a Ligánál pénteken. Hallatlan, hogy a játékos szakszervezet nem hallgatja meg a Szövetség elnökét, csak felállnak és távoznak. Tegnap Gianni Petrucci elmondta a legfontosabbat, amivel teljes mértékben egyetértek. Az igazi problémákról beszélt. Jelenleg a játékosoknak 30% szavazati joguk van a Szövetségi Tanácsban, míg a Ligának csak 12. Szerintem itt az ideje tisztázni pár dolgot, sok problémát kellene megoldani.”

Galliani így folytatta:

“Barcelona-Real? Elárulok egy titkot: Pár évvel ezelőtt nagyon közel voltunk ahhoz, hogy leigazoljuk Xavit, azt a játékost, akit mindig nagyon kedveltem. Beszéltünk az édesapjával, és nagyon-nagyon közel álltunk a megszerzéséhez, de végül szerződést hosszabbított a Barcelonával.

A Barca gyönyörű focit játszik, de nem vagyok biztos benne, hogy egész szezonban képesek lesznek erre. A labdabirtoklásuk elképesztő, gyorsan passzolnak és jelen pillanatban szinte tökéletesen játszanak. Azonban a futballban a sikereke után mindig hullámvölgy jön.”

Az alelnök az januári igazolásokkal kapcsolatban így fogalmazott:

“Ha lehetséges, igazolunk egy csatárt. Teljesen rendben voltunk elöl, de sajnos Inzaghi kiesett a szezon hátralévő részére. Ha lehetőségünk lesz, igazolni fogunk egy minőségi támadót, ha nem találunk ilyet a piacon, akkor nem érkezik senki. Más posztokról ne beszéljünk, vagy csatár jön vagy senki. Ha érkezik a támadó, biztosan EU útleveles lesz. Nem szempont, hogy játszhat-e a BL-ben, hiszen a bajnokságban is sok meccsünk lesz. A játékosnak azonban mindenképpen EU polgárnak kell lennie egy szabályozás értelmében, amit tavaly nyáron vezettek be.

Benzema? Florentino Perez azt mondta, hogy nem megy sehova a télen a francia, de egyébként sem érdeklődtünk utána.

Matri? Ő egy remek támadó, de Cellino elnök úr nem akarja eladni a játékosait, legalábbis nem szezon közben.

Balotelli? A Manchester City játékosa és nincs átadólistán. Ne is beszéljünk erről az ügyről. Vannak-e kitételek a szerződésében? Mondjuk úgy, van pár kiegészítés benne, de egy sem olyan, ami meghatározná, hogy hova igazolhat jelenlegi klubjából. Ő egy kiváló futballista és bízunk benne, hogy Milan szurkoló, de biztos vagyok benne, hogy a City nem kívánja eladni három hónappal azt követően, hogy leigazolták. Ha az Ibrahimovic-Balotelli duó összeáll, az biztosan a Milannál történik meg, mivel mi nem adjuk el Ibrát.”

Végül Galliani pár mondatban Patóról és Ronaldinhóról is beszélt:

”Ronaldinho is megbecsült játékosunk, akárcsak a többiek. Az edzőnk minőségi kerettel dolgozhat, és jelenleg szerencsére csak három sérültünk van: Oddo, Pato és Inzaghi. Az edző szabadon dönt arról, hogy a rendelkezésére álló játékosokból kiknek szavaz bizalmat, ki kerül a kezdőbe, ki szorul a kispadra és ki ül a lelátóra. Bármit is mondanak, Allegri teljesen szabadon dönthet a taktikáról. Berlusconi is dicsérte a csapatot múlt szombaton a teljesítmény miatt.

Pato? Szinte biztos, hogy december közepén az Egyesült Államokba, a Duke Egyetemre megy egy specialistához. 2007 augusztusában csatlakozott hozzánk és egészen 2009 december 31-ig nem colt súlyos sérülése. Ebben a naptári évben azonban 152 napot hagyott ki, és tudni akarjuk, hogy mi ennek az oka. Szükségünk van rá.”

12 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Hát le a kalappal Berlu és Galliani elött!Nagyon nagy üzlet ember mind2.Helyén van az eszük az tuti.Hát hálisten kezdünk helyre állni anyagilag és sztem a bevételünk is több mint tavaly!Remélem sikeres évet zárunk mind csapat mint pénzügyi dolgokban!FORZA MILAN

  2. Azért kíváncsi vagyok, hohy mennyire fedi a valóságot a Xavira vonatkozó rész. Nem nagyon tudnék okot mondani a váltásra. Patot pedig remélem sikeresen kikúrálják, és nem lesznek sérüléssel kapcsolatos problémái. Csak úgy derülhet ki mennyit is ér valójában, hogy megússza az elkövetkezendő éveket sérülés nélkül.

  3. Xavi szerintem pár meccs után ment volna vissza a light spanyol ligába, ahol passzolgathat kedvére. Olaszországban úgy szétrúgták volna, mint a sicc. Azzal a fizikummal nem sokra menne a Serie A-ban. És nem illene a Milanba a tag. A Barcelona szép focit játszik, ez tény. De engem a “galaktikus” Real sem érdekelt. Ez a Barcelona sem izgat. Szép futball, jó futball, amit nyomnak. De a Milannak megvannak a játékosai ahhoz, hogy bárkit legyőzzön. A Chelsea is kihúzta a Barcelona méregfogát. Senki sem verhetetlen.