2022. december 03., szombat

A Milan célja: David Luiz!

-

A Milan szeretné, ha már januárban a csapathoz tartozna David Luiz – adta hírül a milannews.it. A lap úgy tudja, hogy a Benficánál már eldőlt: megválnak egyik legfényesebb csillaguktól.

A 23 éves brazil játékosért több európai sztárcsapat is versenyt fut. A nyáron már bejelentkezett érte a Chelsea, de Carlo Ancelottiék hiába ajánlottak érte 30 millió euró körüli összeget, az üzlet nem jött létre. Most szintén a Chealsea a legfőbb riválisa a milánóiaknak:  a londoni kékeknél ugyanis John Terry és Alex sem állhat a vezetőedző rendelkezésére, ráadásul a nyáron – kissé érthetetlen gyorsasággal – eladták a portugál válogatott oszlopos tagját, Ricado Carvalhót a Real Madridnak.  A Mirror című lap szerint a Chelsea mindent megtesz, hogy a télen elhozza a Benficától Luizt. A lap a játékos árát 29,5 millió euróra taksálta.

A milannews.it nem közöl pontos számot a lehetséges vételárról, azt azonban megjegyzi a cikk szerzője, hogy a Milan előnyére válhat, hogy már most is erős a brazil kontingense. Ráadásul Luiz éppen azzal a Thiago Silvával játszhatna együtt, akivel a formálódó, új brazil válogatottban is remek tandemet alkotnak. Szintén nem elhanyagolható versenyelőnyt jelent a Milan számára a játékosért vívott harcban, hogy a Benfica vezetőségében azzal a Rui Costával kell tárgyalni, aki évekig a Milan szurkolók kedvence volt.

Gallianiék tisztában vannak azzal, hogy David Luiz nem játszhat tavasszal a Bajnokok Ligájában, hiszen az őszi szezonban a Benfica soraiban már szerepelt a sorozatban. A Milan vezetői azonban hosszútávra gondolnak: a még mindig csak 23 éves, brazil és portugál útlevéllel is rendelkező David Luiz lenne a nyáron valószínűleg távozó, Alessandro Nesta utódja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

25 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Valóban jó gondolat középen is erősíteni egy minőségi játékossal a védelmünket.
  Sajnos már most nem egy mérkőzésen voltak problémáink Nesta, vagy Thiago
  hiányzása miatt. Az más kérdés, hogy kellene egy, – de inkább két szélső védő.
  David Luis esetében jók az előjelek. Ami ronthat a helyzeten, az a Milan vezetőinek
  tárgyalási stratégiája. Ha Berlusconi most kinyitná még egyszer a pénz csapokat és
  a 2-3 védő mellett hozna egy fantasistát a középpályára, valamint egy ügyes csatárt,
  nem lenne kérdés, hogy meddig jutunk a BL-ben. Van Bastenék óta szurkolok a Milannak
  és amit ott akkor láttam attól a csapattól, az felejthetetlen. Azóta a maiakkal is ugyanolyan
  nagyok az elvárásaim. A szurkoló már csak ilyen.

 2. Nem hinném hogy egy max két játékosnál többet igazolnánk a télen!De ha már kettő minőségi játékos érkezne a télen, boldog lennék!!Az már azt mutatná hogy komolyak az erősítési szándékok(Ibra,binho,prince,amelia)sajnálom hogy papa nem vált be pedig ígéretesnek tűnt.azért nagyon bízom benne hogy elkezdődött a tudatos posztonkénti csapat építés!ha Pato egészséges lesz sajnos szerintem nyáron eladjuk.(ne legyen igazam)

 3. Ha az igaz hogy télen beszáll a Gazprom akkornagyon is lehetségesnek tűnik David Luiz leigazolása és remélem ez be is következik. Még egy szélső védő kéne venni és ha felépül Pato akkor van esélyünk minden porondon attól függetlenül hogy David Luiz nem játszhatna a Bl-ben

 4. Nagyon örülnék, ha David Luiz januárban el tudnánk hozni, de ha ő jönne akkor több brazil játékos már nem kellene (jóból is megárt a sok). Két szélső védő még vehetnénk a nyáron pl. Coentrao-t bal szélre és van der Wiel-t jobb szélre, meg 2 középpályás kellene még Pirlo helyett a legjobb sztem Sweinsteiger lenne, úgy tom nem hosszabbít a Bayernel és kellene egy irányító pl. Honda vagy Gourkuff lenne ideális és ha ez így lenne miénk lenne Európa egyik hanem a legjobb csapata!! Csak egy bökkenő lenne ezzel ha így lennénk, hogy csak egy olasz lenne a kezdő csapatban Amelia vagy Abbiati!!

 5. Egyáltalán nem biztos, hogy Nesta távozik, vagy abbahagyja. Új szerződés előtt ez teljesen normális, hogy próbálja erősíteni az alkupozicíóját. Még csak 35 lesz.:-))simán kicsikarhat egy 2-3 éves zsíros szerződést.
  David Luizért szerintem kizárt, hogy ilyen sok pénzt adnánk. Nem erről híres Berlusconi.
  Sajnos ez az igazság.

 6. Jöjjön, de már tényleg sok lesz a brazil és kevés az olasz.
  Régóta szurkolok a Milan-nak és büszke voltam rá, hogy számos olasz nemzetiségű játékossal rendelkezik akik nem csak a kispadot koptatják hanem mindenből kiveszik a részüket, de ez sajnos most erőteljesen változik.

 7. Nehéz döntés, mert a Lali tényleg jó, és ne feledjük, ő Thiago Silva kérése a vezetés felé. Szerintem ez egyértelműen azt jelenti, hogy rárepülünk. Nesta sajnos öregszik, és már nem a világ legjobbja (mert a világ legjobb belső védője éppen mellette játszik). Még mindig a világ 4-5 legjobb belső védőinek egyike, de nála elsősorban a fizikális tényezők fontosak. A BL-ben neki éppen elég lesz ez a hátralévő 7 meccs a döntőig. 🙂 Egyébként engem nem feltétlenül érdekel, hány olasz lesz a kezdőben vagy a keretben. A lényeg a csapat. Az Inter bizony tavaly a legjobb klubcsapat volt. Mert kihasználták, hogy nem feltétlenül kell olaszt játszatni. És a legjobb ellenpélda? Az Arsenal, ahol alig van angol, viszont eredmények sincsenek. Akkor már tényleg legyen az, hogy “külföldieket” veszünk, viszont azok minőséget jelentenek. Szerintem egy brazil nem fog az esős Londonba menni. Ott még a nők is rondák.

 8. Sajnos ebben az olasz-nem olasz kérdésben én is a külföldieket preferálom,hisz NINCS jó olasz utánpótlás 🙁 Nincsenek ebben a nemzedékben olyan tehetségek mint mondjuk 10 évvel ezelőtt,így ha sikeres csapatot szeretnénk külföldieket kell játszatnunk.Luiz-Silva kettős méltó utódja LEHET a Nesta-Maldini kettősnek véleményem szerint.

 9. Igazatok van abban,hogy sokkal jobb lenne ha az olasz játékosok nagyobb szerepet kapnának a Milan-ban,de sajnos aki ér is valamit,azt nehéz megszerezni a jelenlegi klubjától.Én akkor szerettem meg a Milan-t (1988),amikor mindössze 3 holland légiósa volt (Gullit,Van Basten és Rijkaard),de akkoriban nem is lehetett volna több légiós egyszerre a pályán.Manapság be kell látnunk,hogy a Bosman-szabály,a kevés igazi olasz tehetség és,hogy az EU-n kívüli játékosok között is sokaknak van EU-útlevele, átírták a nagy európai klubok játékospolitikáját.A “brazil vonalunk” jó ha rábeszéli David Luiz-t,hogy idejöjjön,de azért szerintem se váljunk “brazil”-csapattá!!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS