Allegri szerint eljön Ronaldinho ideje is

9

Ronaldinho számára nem alakult túl jól a november a Milanban, hiszen szinte alig kapott lehetőséget Allegritől. A tréner ennek ellenére állítja, eljön az idő, amikor a brazilra lesz szüksége a csapatnak.

A tények makacs dolgok, ahogy azt megtanulhattuk a Tanú című film logopédusától. A mellőzött brazil nélkül menetel a Milan, a csapat továbbjutott a BL csoportjából és magabiztosan vezeti az olasz bajnokságot is. Amíg az eredmények megvannak, addig az edzőnek sem kell megmagyaráznia döntéseit, jelen esetben azt, hogy miért nem ad lehetőséget az aranylabdás zseninek.

Lassan már mindenki megszólalt az ügyben, így Luciano Moggi, a Juventus egykori általános igazgatója sem maradhatott adós. A Calciopoli fő bűnöse egyenesen azt mondta, hogy a Milan gyerekként bánik a játékossal, ami elfogadhatatlan.

Allegri gyakorlatilag minden sajtótájékoztatón megkapja a kérdést:  Mi a helyzet Ronaldinhóval?Ezúttal a Mediaset faggatta a brazilról, amire az edző így reagált:

“Jelenleg  nem fér be a kezdőcsapatba, de ebben nincs semmi rossz. Mindig az aktuális ellenfél taktikájához választom ki a csapatom, figyelembe véve a játékosok állapotát. Gattuso sem volt kezdő a szezon elején, de mostanra visszakerült.

Massimo Ambrosini és Robinho sem kapott garantált helyet az elején. Mondtam is utóbbinak, hogy a Milan egy hatalmas lehetőség számára, ő pedig megértette ezt és a lehető legjobb módon kezeli a dolgot.

Ronaldinhóra is szüksége lesz majd a csapatnak. Ahogy mindenki másnak, neki is ki kell vívnia a helyét.

Nem szeretek változtatni, mert megtöröm vele a csapat egyensúlyát. Ronaldinho egyelőre elfogadja a helyzetet, de mérges is, hiszen játszani szeretne. Elégedetlen játékosok mindig lesznek, hiszen nem tudok egyszerre mindenkit a pályára küldeni.

A Milannal minden rendben, mindenki boldog, nincsenek problémák. A srácok rendkívül motiváltak. Minden megváltozott azután, hogy Ibrahimovic megérkezett. Engem is meglepett, mennyire nyitott a csapattársai és a klub felé.”


9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Sziasztok!

  Nem tudom sikerülhet neki megtalálni régi önmagát.
  A küszködés látszik a mozdulatain,pedig olyan volt régen,
  mint egy angolna a vízben!(könnyed,laza,kreatív,gyors)
  Szerintem görcsös,de hogy miért?
  Csapat anyagi érdekét nézem,akkor kikel még venni belőle egy kevés pénzt!?
  Esetleg valami fiatal csikót szerezni az árából.

 2. Én meg ne értem miről beszél Allegri akkor, mikor valakit 5 meccs alatt játszat kb 10 percet, olyankor, amikor lenne ki helyett behozni, vagy akár kezdetni is. Az aktuális eredmények miatt Allegri jelenleg támadhatatlan (kivéve Samp meccs) de ez a sorozatos immár hetek óta tartó “Ronaldinho jó munkát végez, meg eljön még az Ő ideje) duma teljesen hiteltelen. Eszében nincs számolni Dinhoval, de nem meri bevallani, pedig az lenne korrekt.

 3. Nem értek egyet Allegrivel. A Samp. ellen Seedorf és Boateng is kilógott a csapatból. Működhetne jobban is a rotáció. Seedorf sokszor körülményes, gólpasszai nincsenek, Boateng meg technikai hiányosságokkal küzd. Tényleg, csak a labda zavarja, harcolni tud. Majdnem csinált is egy 11-est a Samp.-nak.

 4. Seedorf helyet simán beférne Ronaldinho szebb focit jáccik és amíg kezdő volt Dinho ha golt nem lőtt minden mecsen golpasszal járult a milan gyözelméhez!!!
  Allegri a Real mecs óta nem játszatja pedig ott nem csak ő nem játszott jól hanem ibra meg robinho is!!!

 5. Szerintem egyértelműen látszik,hogy nem akar itt focizni már.nagyon sajnálom mert az egyik kedvencem.alig várja a januárt.csak rá kell nézni.ezt Allegri nagyon jól tudja és próbálja a csapatot nélküle.(de osztom a véleményt Seedorf helyett még így is simán játszhatna)