2022. október 04., kedd

Allegri és Flamini szavai az Auxerre elleni mérkőzés előtt

-

A Milan ma délután elutazott a holnapi Auxerre elleni mérkőzés helyszínére. Massimiliano Allegri és Mathieu Flamini még Milanellóban, a reptérre indulás előtt nyilatkozott :

MASSIMILIANO ALLEGRI

“Mindenki tudja, milyen fontos a holnapi mérkőzés. Szerintem a továbbjutásért folyó harc az utolsó körig nyílt lesz, hacsak mi nem nyerünk és ezzel egy időben az Ajax nem szenved vereséget a Madrid ellen. Az Auxerre remek formában van, az utóbbi meccseken jó eredményeket ért el, ráadásul hazai pályán mindig  a maximumot nyújtják. Jó teljesítményre lesz szükségünk ahhoz, hogy megfelelő eredményt érhessünk el. győzni akarunk, de a döntetlen sem lenne rossz.  A lényeg, hogy legalább egy ponttal távozzunk Franciaországból.


Real Madrid? A Bajnokok Ligájában minden találkozó számít, ezért mindig nyerni akarsz. Az ő múltjuk és stílusuk egyenlő a győzelemmel, ezért most így a három pontért mennek. Tőlük függetlenül, ha mi teljesítjük a magunk feladatát, nem kell másokkal törődnünk.”

Ibrahimovic? Nincs gond vele. Ma is edzett és játszani fog a mérkőzésen. Teljesen érthető, hogy egy kicsit fáradt, hiszen rengeteget játszott az elmúlt hetek során, és amikor pályán volt, mindig teljes erőbedobással futballozott.

Pirlo? Bízunk benne, hogy szombatra felépül. A sérülések néha nem tűnnek komolynak, aztán mégis  komplikációk lépnek fel.

Inzaghi?Mindannyian nagyon sajnáljuk őt. Fontos a közösségünk számára, ezt jól bizonyította a Real Madrid ellen is, és ne feledjük, hogy a Lecce és a Catania ellen is eredményes volt. A hiánya rossz a csapatnak. reméljük minden rendben lesz a műtéttel és minél hamarabb visszatérhet.

Ronaldinho? Rendben van, jól dolgozik. A Fiorentina ellen is elszántan állt be. Senki sem szeret a padon ülni, de keményen kell dolgoznia és visszaverekednie magát a kezdőcsapatba.

A felállás? A szélső védőink esetében még gondolkodnom kell és még azt sem tudom, hogy Robinho vagy Ronaldinho kezdjen-e elöl.

Az Auxerre? Jó formában vannak és nekik csak egy győzelem jelenthet még esélyt. Emiatt arra számítok, hogy nekünk is magas fordulatszámon kell pörögnünk és oda kell figyelnünk a meccs elejére. Nagyon fontos találkozó lesz a továbbjutás szempontjából. Nem szeretnénk, ha ki-ki meccset kellene játszanunk az Ajax ellen.

Flamini? A szezon elején nem játszott túl sokat a sérülése miatt. Amióta felépült, nagyon jó teljesítményt nyújt. Elégedett vagyok vele.”

Benitez? Nehéz időszakon megy keresztül. Az első szezon az olasz bajnokságban sosem könnyű. Rendelkezik a megfelelő képességgel ahhoz, hogy megoldja a helyzetet.”


MATHIEU FLAMINI


A Bajnokok Ligája az elsődleges célkitűzése nekem és a Milannak is. Fontos, hogy mindent kihozzunk ebből a mérkőzésből. Az Auxerre egy jó csapat, sok futással játszanak.

Ibra? Nagyon erős karakterű játékos. Sokszor félreértik a viselkedését.

Massimiliano Allegri olyan edző, aki mindig megmondja a játékosainak, hogy mit gondol. Az előző szezon ebből a szempontból kicsit más volt, ezért is voltak problémáim akkor.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS