Ibrahimovic: Mindig a csapat számít, nem az egyének

0

MASSIMILIANO ALLEGRI

“Sokan kérdezik tőlem, hogy a Milan nem függ-e túlságosan Ibrahimovictól. Ibra gólokért felelős. Szerintem teljesen normális, hogy fontos a csapat számára, hiszen sokat játszik előre és kisegít a szélekre is. Zlatan klasszis futballista, sokat tesz a csapatért, de a csapat is sokat tesz érte. Egyébként a mostani mérkőzésen sok akciónkat a középpályásaink fejezték be, mert Pato hiányában a többiekre több támadófeladat hárul.
Thiago Silva technikailag képzett játékos, ezért amikor előre megy, veszélyes az ellenfél kapujára. Ma este a srácok végig koncentráltak, ami lényeges dolog, hiszen pillanatok alatt változhat a játék képe és egy magabiztos vezetésnél is gyorsan lehet bajba kerülni, ami megtapasztalhattunk mi is a szezon első felében. Elégedett vagyok, mert nem először sikerült kapott gól nélkül lehozni egy találkozót. A sérülések ellenére a csapatban megvan az egyensúly. Ez azt jelenti, hogy bárki is lép pályára, jól teljesít. Kedden egy jó formában lévő Auxerre vendégei leszünk. Az a meccs, majd később az Ajax elleni is kritikus lesz a továbbjutásunk szempontjából.”

CHRISTIAN ABBIATI

“Számítotunk rá, hogy nem lesz könnyű dolgunk a Fiorentina ellen, hiszen egy győztes derbi után vagyunk, ami sok energiát vett ki belőlünk. A firenzeiek remek együttest alkotnak sokkal jobbat, mint amit a tabellán elfoglalt helyük sugall. A győzelmünk ezért is értékes. Megmutattuk, hogy egységes társaság vagyunk és képesek vagyunk megbirkózni a nehéz helyzetekkel is.Ibrahimovic? Ő váltja gólra azt a sok munkát, amit a csapat elvégez a pályán, ráadásul sokszor besegít a védekezésben is. Nagyon kellenek ezek a pontok, mert így továbbra is megőrizhetjük az első helyünket a táblázaton. Így kell folytatnunk, megfelelő szellemben és áldozatokat hozva egymásért. Sosem könnyű a csúcson maradni, de jelenleg jól haladunk és bízunk benne, hogy a jövőben sem lesz gond.

Most következik az Auxerre elleni meccs, amire úgy kell készülnünk, mintha egy döntő lenne. Szükségünk van a pontokra, hogy a lehető legjobb helyet érjük el a csoportban.”

ZLATAN IBRAHIMOVIC

“Minél többet játszunk együtt, annál jobb a csapatnak, nekem és a csapattársaimnak is. Nagyon fontos volt ma nyerni, mert válogatott szünet után sosem egyszerű pályára lépni a bajnokságban. Nyertünk, elégedettek vagyunk és hiszünk magunkban. Várjuk az Auxerre elleni találkozót, ami ismét egy kiemelt összecsapás lesz.

Büszke vagyok arra, amit Sinisa (Mihajlovic) mondott rólam. Sokat tanultam tőle, mikor együtt dolgoztunk az Internél. remek edzőnek tartom. a legjobb formámat hozom a Milannál és remélem ez a továbbiakban is így lesz. A gólom után megsérült a kezem. Szerencsére semmi komoly, de akkor hirtelen eléggé megijedtem. A Milan nem függ tőlem, mi együtt vagyunk egy jó csapat. Mindig kisegítjük egymást, hiányozzon bármennyi játékosunk is. azok is fontosak, akik nem játszanak. Mindig a csapat számít, nem az egyének. Vigyáznom kell a sárgáimmal, nehogy eltiltsanak. Fitnek érzem magam, még akkor is, ha a meccseink utolsó tíz-tizenöt percére elfáradok. Kellően frissnek kell lennem, hogy jó döntéseket tudja hozni a pályán. Sokat játszottam az utóbbi hetekben, egy kis pihenésre van szükségem. A sérültjeink miatt kellett most is játszanom, de ha az edzőm erre kér, természetesen semmi probléma, játszani fogok.

Ahhoz, hogy valaki megnyerje az Aranylabdát, elsősorban a csapatnak kell eredményesnek lennie. A múlttal ellentétben, most már nem gondolok a díjra. Most csak és kizárólag a Milan sikere érdekel. A legjobb tudásom szerint kell segítenem a klubot, ha  pedig még egyéni díjat is kapok, az csak hab a tortán.”

CLARENCE SEEDORF

“Ma este, ahogy az Inter ellen is, sok energiát használtunk fel a sikerért. a pálya talaja nem volt a legjobb, és a Fiorentina sem engedte mindig, hogy a saját játékunkat játszuk. A végén pedig ismét mi örülhettünk, még ha egy kicsit szenvedni is kellett érte.”


SINISA MIHAJLOVIC


“Dühös vagyok a piros lap miatt, noha a játékvezető teljesen jogosan állította ki a játékosomat a viselkedése után. Már gyakorlatilag vége volt a mérkőzésnek és egy kicsit több józansággal elkerülhető lett volna a dolog. sajnálom Kroldrupot, ráadásul a hibája miatt legközelebb csak egy belső védőm lesz.”

“Nem tetszett az első fél óra, majd egy zseninek köszönhetően előnyhöz jutottak. Ha az egész meccset nézzük, a játékosaim jól teljesítettek, elégedett vagyok velük. A Milan sosem gyakorolt ránk igazán nagy nyomást és abban is biztos vagyok, hogy nem sok csapat alakít ki annyi helyzetet a San Siróban, mint mi tettük. Sajnos ez sem volt elég a pontszerzéshez.”