Derbi előtti gondolatok: Allegri és Benitez

0

Massimiliano Allegri

SÉRÜLÉSEK

“Pato és Inzaghi kiesésével két nagyon fontos játékost veszített el a csapat. Pippo úgy tűnik, egész szezonra kiesett, de én bízom benne, hogy nem így lesz. Remek formában futballozott az utóbbi meccseken, amikor pályára lépett, mindig pluszt adott. Pato szerdán is eredményes volt, ezzel folytatta a jó sorozatát, ami a gólátlagát illeti. Hiányozni fognak, de nem szabad túlságosan kétségbe esnünk, mert a bevethető játékosaink készen állnak a feladatra.”
PATO JÖVŐJE

“Nem aggódom miatta. Tavaly már egyszer megsérült a bal lába, de ezúttal a jobb combjával van gond. Ez néha előfordul, hamar fel fog épülni és újra legjobb formájában tér majd vissza.”

TÁMADÓK

“Nem csak Robinho és Ibrahimovic maradt támadónak. Itt van még Ronaldinho, aki bár kimaradt az utolsó két bajnokiról, de képes rá, hogy a különbséget jelentse egy-egy találkozón. Másfél hónapig három támadónk lesz bevethető, ezzel számolok, és ezzel kell készülnünk, mert fontos mérkőzések várnak még ránk.”

A DERBY

“Vasánrap este nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen ez a Derby. Az Inter bizonyítani akar majd ellennünk, de minket sem kell majd félteni. jelenleg mi vezetjük a bajnokságot és ezzel a tudattal léphetünk pályára. Óvatosan kell játszanunk, ahogy eddig is tettük, néhány esetet leszámítva, amikor utolsó percben kaptunk gólt. Elfogadnám-e a döntetlent? Egyetlen találkozó előtt sem szeretnék döntetlenre játszani. Három ponttal állunk előttük, de ez a meccs nem dönti el a bajnoki címet, ellenben megmutatja, hogy a csapatom készen áll-e a feladatra. Nekem ez lesz az első milánói derbim, nem szabad gólt kapnunk.”

IBRAHIMOVIC JELENTŐSÉGE

“Ibra fontos a Milan számára, ezt jól bizonyítja a góljaival és gólpasszaival. Most, hogy két csatárunk is kiesett, még több feladat hárul rá.”

PIRLO

“Andrea futóedzésen vett részt pénteken, aztán edzett még egy kicsit, így nem lehet akadálya annak, hogy ma is a többiekkel készüljön. Bízom benne, hogy bevethető lesz vasárnap, hiszen ő kulcsjátékosa a Milannak.”

ABATE

“Szerintem pályára tud lépni, de még a találkozó előtt megvizsgáljuk az állapotát.”

IBRAHIMOVIC-MATERAZZI PÁRHARC

“Az a lényeg, hogy nagy figyelemmel, de ne idegesen játszanak. A mi csapatunk jó játékkal képes sikert elérni, nem azzal, hogy végigidegeskedi a mérkőzést. Ibra tudja, mit kell tennie.”

TAKTIKA

“Mindig támadó középpályással játszunk és ez így lesz akkor is, ha Ronaldinho is játszik. Egyszerűen a Milan játékosaihoz ez a taktika illik.”


Rafael Benitez

“Az egész világ nézni fogja a mérkőzést. Tudjuk, hogy ez egy fontos mérkőzés. Voltak rangadóim Spanyolországban és Angliában is, de ez egészen más. Ez Isztambulban tudatosult bennem, amikor az Inter szurkolói minket buzdítottak és úgy tudom, holnap is lesznek Liverpool szurkolók a stadionban.”

„Nem elégednénk meg egy döntetlennel, mivel mi minden találkozót meg akarunk nyerni, főleg ezt. Pont jókor jön számunkra ez a rangadó, mert ha sikeresek leszünk ,nagy lökést adhat.”

“Tudjuk, hol állunk jelenleg a tabellán, de ha a Brescia és a lecce ellen nem szórunk el négy pontot, máshogy festene minden. Nyerni akarunk és megmutatni mindenkinek, hogy az Inter újra itt van, erős és képes nyerni.”

Julio Cesar, Esteban Cambiasso és Wesley Sneijder újra a kerettel készül, de Maicon továbbra is sérült.

“Ez a szezon más, mint az előzőek, sokkal kiegyenlítettebb. A csapatunk éhes a sikerre ez a találkozó pedig mindent megváltoztathat. Julio Cesar és Cambiasso továbbra sem 100%-osak, de bevethetők. Használjuk-e a gyémánt alakzatot? A kezdőcsapatunktól függ majd.”

“Emlékszem a Werder és a Bari elleni győzelmek után a sajtó azt írta, hogy az Inter élvezhető futballt játszik, most meg ugyanaz a sajtó attól hangos, hogy veszélyben az állásom. Egyensúlyban akarunk maradni, elfelejtve Jose Mourinhót és Roberto Mancinit és valami újat alkotni.”

Egyes hírek szerint Marco Materazzi erre a találkozóra visszakerül az Inter kezdőjébe.

“A Derbihez szükség van szenvedélyre és Marcóban rengeteg van ebből. Ami Zlatan Ibrahimovicot illeti, remélem rossz napot fog ki.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet