2022. október 04., kedd

Milan-Real Madrid: Meccs előtti sajtótájékoztató

-

ALLEGRI:

Milan-Juventus

”Jól játszottunk a mérkőzésen, talán az idei szezonban most nyújtottuk a legjobb teljesítményt. Az eredmény nem pozitív, de sok helyzetet alakítottunk ki. Az ellenfelünknek kevesebb lehetősége volt. A futball már csak ilyen, nem mindig tükrözi az eredmény a pályán történteket”


Milan-Real Madrid

“Még nem döntöttem az összeállításról. A kezdő tizenegyet csak a meccs napján fogom elárulni. Az első mérkőzésen sok hibát követtünk el. Rossz felfogásban léptünk pályára Madridban, és kaptunk két könnyen elkerülhető gólt. Ezeken a találkozókon nem engedheted meg magadnak, hogy technikailag gyengén teljesíts. Szerda este erre oda kell figyelnünk.”

Egyensúly a középpályán

“Jelenleg azon dolgozunk, hogy több egyensúly legyen ebben a csapatrészben. Boateng például mást játszik most, ezért nem érzi még igazán a posztját. Ambrosini visszatér, Flamini is jól van, így több lehetőség közül választhatunk. A középpálya támadásépítésében még vannak problémáink.”

A csapat eredményessége

”Sok helyzetet alakítunk ki. Ez történt szombaton is, de csak egy gólt szereztünk. Minden jobb lenne, ha nem csak a támadók, Ibrahimovic és Pato szereznék a gólokat, hanem a középpályások is eredményesek lennének. Az megnyugtat, hogy képesek vagyunk helyzetek kidolgozására, ez szerintem fontos. Nápolyban is jók voltunk e téren. A helyzetkihasználásban kéne pontosabbnak lennünk.”

A csapat formája

“Vereséget szenvedtünk a Juve ellen, de ne felejtsük, előtte sorozatban négy bajnokit nyertünk meg. Vannak dolgok, amikben fejlődnünk kell, de a pozitív jeleket is észre kell venni. Erős közösség vagyunk, technikailag és fejben is. Mindkettő elengedhetetlen egy győztes csapat számára.”

Bajnokok Ligája

“Fontos mérkőzés vár ránk szerdán, de a döntő találkozó minden bizonnyal a hazai Ajax elleni mérkőzés lesz. Cristiano Ronaldo? Az egész Real Madridot tisztelnünk kell. Nyilvánvalóan Ronaldo kiváló formában van és csodás dolgokat művel a pályán. A mérkőzésen nagy figyelemmel kell játszanunk és a lehető legkevesebb hibát vétenünk.. Félnünk nem szabad, hiszen mi vagyunk az AC Milan.”

Ibrahimovic

“Ibra erős játékos és azt teszi amihez a legjobban ért. Sokszor mondják róla, hogy igazán fontos meccseken nem képes jó játékra, így a Bajnokok Ligájában sem, de szerintem ez korábban csak a balszerencse miatt lehetett így. Biztos vagyok benne, hogy fontos szerepe lesz minden sorozatban, amelyben a klub részt vesz.”

INZAGHI

“Pippo megérdemelné, hogy néha a kezdőcsapatba kerüljön, de véleményem szerint nekem azt is mérlegelnem kell, hogy ki az ellenfél, milyen taktikával lép pályára és erre nekünk hogy kell reagálnunk. Akik nem kezdőjátékosok, azoknak is fontos feladatuk van a csapatnál. Olyan emberekre van szükségünk, akik csereként beállva bármikor képesek segíteni. Minden játékosomban bízom.”

A Madrid és a Juventus elleni vereségek

”Óvatosabbnak kell lennünk az ilyen a meccseken. Nem játszhatunk még egyszer úgy, ahogy Madridban tettük. A Milan hagyományosan szép futballal szokott nyerni. Bátran kell pályára lépnünk, és használnunk kell a technikai tudásunkat. Egy egységes csapat kész jól védekezni és lehetőséget biztosít a támadói számára, hogy eldöntsék a mérkőzést.”


IBRAHIMOVIC:

A Madrid elleni párharc

”Szerdán pontosan az ellenkezőjét kell tennünk annak, amit Madridban csináltunk. Akkor ott ők domináltak, mi lassúak voltunk. Szerencsére van egy visszavágó, ahol megmutathatjuk, hogy legalább olyan jók vagyunk, mint a Real Madrid, ha nem jobbak.”

A Milanban játszani

“Jól érzem magam, úgy játszhatok, ahogy szeretek. Igyekszem segíteni a csapatársaim. Még van mit javítani az összjátékunkon és jobban megismernünk egymást. Szombaton jobban játszottunk, mint a Juve, de ők szereztek két gólt. Sajnálom, hogy annyi helyzetet elpuskáztam, de biztos vagyok benne, hogy legközelebb ez nem fordul elő. A Milan olyan, mint a második otthonom. Mindig kiváló a hangulat. Persze ahhoz, hogy boldog legyél a pályán kívül, a pályán is annak kell lenned. felemelő érzés lesz teltház előtt játszani a San Siróban.”

Fontos gólok a Bajnokok Ligájában

“Minden mérkőzésen megpróbálok gólokat szerezni és segíteni a csapatársaim. A Bajnokok Ligájában is igyekszem meghatározó szerepet betölteni, sajnos eddig ebben a sorozatban nem sikerült a csúcsra jutnom, de nem adom fel. Mindig próbálkozni kell és a legjobb formádat nyújtani.”

Mourinho

“Jó a kapcsolatunk. Szép időszakot töltöttünk el az Internél, de szerda este azért játszom, hogy nyerjek és nem fogok rá gondolni. Aztán a találkozó után elképzelhető, hogy beszélgetünk, de elsősorban a meccsre koncentrálok. Mourinho tudja, hogyan motiválja a játékosait és hogyan nyerjen velük. A saját módszereivel teszi, amit egyesek nem kedvelnek. De ez nem számít egészen addig, amíg működik, hiszen mindent megnyert a csapataival. Most inkább a holnapi meccsre gondolok és nem a múlton merengek. Nyílt mérkőzése lesz, ahol mindkét fél a győzelemre játszik majd. Támadnunk kell, de a Real Madrid is ezt teszi.”

Pozíció a pályán

“A büntetőterületen belül és kívül is tudok játszani. Ez nagyban függ attól is, hogy kik a társaim a támadók közül. Ha például Inzaghi játszik, nyilvánvalóan távolabb helyezkedem a kaputól, míg ha Ronaldinho is szerepel, igyekszem a tizenhatoson belül lenni. Közelről és távolról is eredményes tudok lenni. A Barcelonánál nem volt meg a szabadságom, hogy oda helyezkedjek, ahova akarok. Nagyon mélyen a tizenhatoson belül kellett lennem, amit nem kedvelek.”

Tapasztalatok a Milannál

“Még jobb akarok lenni. Amikor új csapathoz kerülsz, sokat vársz magadtól, mindent meg akarsz nyerni. Mi még mindig az elején járunk a csapatépítésnek, meg kell találnunk az egyensúlyt. Esetenként balszerencsések vagyunk ahogy szombaton is, de a lényeg, hogy dolgozzunk tovább és koncentráljunk a feladatunkra,.”

Ronaldo

“Fantasztikusan játszik, nagyon jó formában van. Spanyolországba igazolt és remek első szezont produkált, de úgy tűnik, idén még jobb. Azt teszi, ami a dolga. Az első szezonomat töltöm a Milanban: azon igyekszem, hogy elérjem a legjobb formámat és megtaláljam a számomra tökéletes helyet a csapatban. A csata nem köztünk, hanem a Milan és a Real Madrid között lesz.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS