2022. október 04., kedd

Milan-Chievo: Meccs utáni nyilatkozatok

-

ADRIANO GALLIANI:

“Otthon vagyok a sérülésem miatt, de a munkámat a szokásos módon elvégzem. Akár a másik lábamat is feláldoznám, csak hogy Thiago Silva azonnal felépüljön.  Mindenesetre úgy értesültem, hogy a sérülése nem annyira komoly, mint elsőre látszott, a vizsgálatok szerint a szalagokkal nincs probléma.  Kilenc nap múlva lesz a következő bajnokink, csak közben még játszunk egy BL meccset is Madridban.  Pato azt teszi, ami a dolga.  Ne felejtsük el, ő már 17 évesen is a mi keretünkhöz tartozott, csak a kora miatt nem játszhatott tétmeccsen. Szerintem az Ibrahimovic – Pato kettősnek nincs párja a világon, mert ők tökéletesen kiegészítik egymást.  Ami Ronaldinhót illeti, Allegri lehet, hogy megtalálta neki a megfelelő pozíciót, közvetlenül a csatárok mögött, nem pedig a szélen.  Az emberek azt mondják, hogy csak a szélről tud játszani, de két ember másképpen gondolja, Berlusconi és Allegri. Egyelőre még korai túl nagy jelentőséget adni a tabella állására, majd meglátjuk mi a helyzet május 22-én.”

MASSIMILIANO ALLEGRI:

“Két nagyon különböző félidőt láthattunk. A góljukig jól játszottunk. Jól kezdtük a mérkőzést, a csapat bemutatott néhány szép játékot, még akkor is, ha egyes esetekben rossz döntést hoztunk vagy haszontalan passzt adtunk. természetesen a Chievo megpróbált kiegyenlíteni, de sikeresen tartottuk a labdát, így a végén megszereztük a harmadik gólt is. Zambrotta remekül játszott ma este, boldog vagyok miatta.  Néha hajlamosak vagyunk Sleírni egyes játékosokat. Gianluca jól teljesített a világbajnokságon is,  onnan visszatérve Milanellóba pedig végigdolgozta a felkészülést. Nem könnyű háromnaponta játszani, mindenkire szükségünk van. Robinho egy jó példa erre. Beállt a második félidőben és gólt szerzett. Az ilyen cserék mindig hasznosak a csapat számára.  Ronaldinho  remekül érzi magát mostanában, örömét leli a futballban, ez köszönhetően annak is, hogy jó fizikai állapotban van.  Közvetlenül a támadók mögött megtalálta a helyét, tudja mikor mit kell tennie és megvan a szabadsága, hogy  kihasználja a képességeit. Ezen a poszton még kiszámíthatatlanabb lehet a játéka az ellenfelek számára. Maradt-e energiánk a hétközi meccsre? Kedden este egy különleges találkozó vár ránk a Real Madrid ellen, mi pedig készen állunk rá.  Meglátjuk, hogy Silva felépül-e addig, de ha nem, a helyettesei is képesek jó teljesítményre.”

ALEXANDRE PATO:

“A sérülésem után most játszottam először a Milanban. nagyon elégedett vagyok, hiszen gólt szereztem, de a legfontosabb, hogy a csapat nyert. A csapatért kell játszanom, a gólok pedig úgyis jönnek majd, mert a befektetett munka meghozza a gyümölcsét.  A mai győzelem fontos volt. Mi az igazi posztom?  Legjobban elöl érzem magam, a válogatottban is előretolt ék vagyok, de elfogadom az edzőm döntését, hiszen ez a munkahelyem, ő pedig a főnököm. Jó a viszonyom Allegrivel. Milyen az összjáték Ibrával? Szeretek vele játszani, de az edző dönti el, milyen felállásban lépünk pályára. Mindegy ki kerül be a csapatba, a klubért kell játszania.  Zlatan ma két gólpasszt adott nekem, mindketten örülünk, hogy a csapat hasznára voltunk.  Készen állok rá, hogy mind a Milanban, mind a válogatottban szerepeljek.”

DANIELA BONERA:

“Jó teljesítményt nyújtottunk ma. Nem véletlen, hogy a Chievo eddig mindkét idegenbeli meccsét megnyerte, beleértve a nápolyit is. Pioli remek csapattal rendelkezik, mindig a saját játékukat igyekeznek játszani. Ezen a találkozón is a legvégéig harcoltak a döntetlenért, de mi képesek voltunk feltartóztatni őket.  Mindannyian igyekszünk segíteni a csapatot a magunk módján. A Chievo játékosai sokat futnak, de felvettük velük a versenyt.  Ilyenkor, mikor szinte mindenki egészséges a keretben, jobban is játszunk. Kedden a Real Madrid ellen lépünk pályára. Személy szerint remélem, hogy belső védőként kapok lehetőséget, de ez nem jelenti azt, hogy ne  szeretném, hogy Thisgo Silva felépüljön. Kiváló kettőst alkotnak Nestával  a védelem közepén. Allegri a következő napokban meghozza a döntést. Nem én vagyok az egyetlen, aki Silva helyére léphet, ha szükséges.”

CHRISTIAN ABBIATI:

“A Parma elleni mérkőzés után fájdalmat éreztem a lábamban.  Azóta kezeltek az orvosok, de ma újra előjött a fájdalom. Nem vagyok egészséges, de nem adom fel könnyen. Számomra ma a legfontosabb a Milan győzelme volt.  Büszkék lehetünk rá, hogy vezetjük a tabellát, hiszen ezt egy olyan kiváló csapat legyőzésével értük el, mint a Chievo.  Legutóbb, mikor válogatott szünet után bajnokit játszottunk, vereséget szenvedtünk a Cesena otthonában. Ezúttal odafigyeltünk és begyűjtöttük a három pontot. A csapat megfelelő mentalitással bír, nyerni akarunk és mindannyian az edző rendelkezésére állunk. A társaság egységes, célunk a győzelem.  Mi lesz  a Real Madrid ellen? A Milanban rengeteg sztár játszik, ha Thiago nem épül fel, az őt helyettesítő játékos is megállja majd a helyét.”

LUCA ANTONINI:

“A mai meccsen már nem kellett viselnem az arcomat védő maszkot. Az első félidőben kaptam egy rúgást, de szerencsére nem volt komoly következménye.  Az első játékrészben jól futballoztunk, szereztünk két gólt és volt néhány helyzetünk is.  Sajnos a szünet után nem tudtuk tartani a kezdeti tempót, a szépítő góljuk után nehezen tudtuk megtartani a labdát.  Szerencsére a végén megszereztük a harmadik találatunkat is. Abbiati és Thiago Silva?  Két igazi harcos, akik sosem adják fel. Biztos vagyok benne, hogy Abbiati játszik kedden és reménykedünk, hogy Slva is felépül. vasárnaptól már a keddi találkozóra koncentrálunk. Kiváló csapat lesz az ellenfelünk, de tavaly is nyerni tudtunk a Bernabeuban. Ezt szeretnénk megismételni.”

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS