Az amerikai-olasz milliárdos ezúttal a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott.

“Közel volt az előszerződés aláírása” – Commisso

Rocco Commisso olasz származású amerikai üzletember elmondása szerint nagyon közel álltak az előszerződés aláírásához, azonban továbbra is kitart szándéka mellett és szeretné megvásárolni a Milant.

Hetek óta folyamatban voltak a tárgyalások Commisso és Yonghong Li között, azonban több alkalommal is sikertelenül zárultak, mivel a feleknek nem sikerült megállapodniuk. A 68 esztendős üzletember Olaszországban született és 12 éves kora óta él az Egyesült Államokban. Commisso az USA ötödik legnagyobb kábeltelevíziós társaságának, a Mediacom vállalatnak az alapítója, elnöke és vezérigazgatója, emellett pedig 2017 óta az amerikai New York Cosmos labdarúgóklub tulajdonosa.

“Hallottam, hogy én lehetek az egyetlen emigrált olasz tulajdonos a Serie A-ban. Ha ez megtörténik, akkor azt akarom, hogy az olasz labdarúgás sikeres legyen és nem szeretném azt látni, hogy az olasz válogatott nincs ott a világbajnokságon. Ennyit mondhatok, mert a tárgyalások többnyire privát keretek között zajlottak. Sikeresen le akarom zárni ezt az üzletet, de még nem járunk ott. Nagyon közel voltunk az előszerződés aláírásához. Magabiztos vagyok, de a tárgyalások eredményességére nincs ráhatásom.” – mondta Commisso a La Gazzetta dello Sportnak.

“Azt mondhatom, hogy a felmerült személyek közül én vagyok az egyetlen olasz és az egyetlen kivándorló. Van pénzem, futballoztam és jól ismerem a sportot. Nagyszerű lenne hozzájárulni az olasz labdarúgáshoz és átadni az Amerikában szerzett tapasztalataimat. Tudják, hogy a semmiből kezdtem és sokat tanultam, amely által egy nagy vállalatot hoztam létre. Juventus szurkoló voltam, de a klub nagyon jó és nincs szüksége rám.”

Egybehangzó hírek szerint Yonghong Li elmulasztotta a pénteki határidőt és nem rendezte a 32 millió eurós tartozását az Elliott Management felé. Ennek következtében Paul Singer üzletemberrel az élen az amerikai alap veheti át a klub irányítását. Commissót arról is kérdezték, hogy ezáltal bonyolultabbá vált-e a helyzet a klub megvásárlását illetően.

“Talán igen. Nehéz megjósolni, hogyan fog végződni a történet Yonghong Li és Paul Singer között. Amíg valaki mást nem állít, addig úgy gondolom, hogy Li kezében van a Milan. Az ügy jogi útra terelődhet, de jelenleg ő a Milan tulajdonosa és vele kell tárgyalnom. Nem ismerem személyesen Singert, de a tanácsadóim jól ismerik őt és ő is tudja, hogy ki vagyok.”

“Nagy erőfeszítést fogok tenni. Nem úgy érkeznék meg Olaszországba, hogy már mindent tudok vagy talán még többet is, mint azok, akik hosszú ideje ott vannak. Tanulnom kell, de egy olyan személy vagyok, aki gyorsan tanul. Gattuso? Nagyon kedvelem őt. Akkor is szerettem a játékát, amikor fociztam, emellett pedig mindketten Calabria régióból származunk.” – tette hozzá.

Címkék: ,

A szerző: norberto012