Az összecsapást követően Gennaro Gattuso csalódottan értékelt és úgy véli, hogy az eredmény nem tükrözi a játék képét.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2018/05/10/gattuso-nem-engedhetjuk-meg-hogy-feladjuk/' addthis:title='Gattuso: “Nem engedhetjük meg, hogy feladjuk” '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Gattuso: “Nem engedhetjük meg, hogy feladjuk”

Súlyos vereségbe szaladt bele a Milan szerda este az Olasz kupa döntőjében, hiszen 4-0-ra kikapott a Juventustól. Az összecsapást követően Gennaro Gattuso csalódottan értékelt és úgy véli, hogy az eredmény nem tükrözi a játék képét.

“Ilyen a labdarúgás. Az eredmény nem tükrözi a teljesítményt, de ha hibát követsz el, súlyos árat kell fizetned. 56 percig azt tettük, amit tennünk kellett. Az első félidőben Mandzukic fejesét leszámítva nem okozott zavart nekünk a Juventus. El kell fogadnunk és meg kell értenünk, hogy hibáztunk. Előre kell tekintenünk. Elkövettük a fiatalságból fakadó hibákat. Én is egy fiatal edző vagyok és vállalom a felelősséget, talán túl nagy volt a nyomás. Én is hibázok és tanulok belőle. Nem szabad az eredményre néznünk, azt kell elemeznünk, hogyan veszítettük el a meccset és mit tehetünk annak érdekében, hogy fejlődjünk. Nem szabad mindent eldobnunk.” – mondta Gattuso a meccs után.

“Jobban fáj, hogy eljött velünk 40 ezer szurkoló és ilyen eredményt értünk el. Ez egy fájó vereség. Most két mérkőzésünk van hátra olyan csapatok ellen, akik mentális szempontból jobb állapotban vannak. Ennél jobb teljesítménnyel kell megpróbálnunk kvalifikálni magunkat az Európa Ligába.”

“A két csapat értékei különböznek, az eredmény csalóka. Az első félidőben nekünk volt több veszélyesebb akciónk. Donnarumma? Teljesen a védelmem alá veszem. Voltak hibák, de nem mutogathatunk ujjal Donnarummára. Mindenkinek felelősséget kell vállalnia, nem Donnarumma miatt vesztettünk. Reina? Jelen pillanatban Donnarumma a Milan kapusa, a többi a klub dolga. Én vagyok az edző és én edzem a rendelkezésemre álló játékosokat.”

“Négy kapott gól után is megpróbáltunk betalálni. Nem tudom kritizálni a játékosaimat, a tapasztalatot nem tudod megvásárolni a szupermarketben. Sok fiatal játékossal játszottunk és nagy árat fizettünk.”

“A második félidő első perceiben sikerült megőrizni a higgadtságunkat, de utána hibáztunk és gólt is kaptunk. Ezután újra hibáztunk, ismét gólt kaptunk és így tovább. Jó mérkőzést játszottunk, de a hibák megbosszulták magukat. Juventus? Semmi újdonság nem volt. A Juventus mindig azt az érzést kelti, hogy bármelyik pillanatban kiütheti ellenfelét, köszönhetően a játékosok minőségének és a mentalitásuknak. Nem véletlen, hogy minden évben nyernek. Még nagyon hosszú út áll előttünk és sokat kell ahhoz dolgoznunk, hogy elérjük az ő szintjüket.”

“Szezon? Még két nagyon kemény ellenfél vár ránk. Először is ott az Atalanta, akik ellen mindig nehéz játszani. Továbbá ott a Fiorentina, akik az elmúlt évben nagyszerű eredményeket értek el, így nem lesz könnyű dolgunk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy feladjuk.” – tette hozzá.

A szerző: Isaackar92