Az olasz vezetőedző megtartotta sajtótájékoztatóját a mai meccs előtt.

“Nem tettünk le a negyedik helyről” – Gattuso

Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője a Sassuolo elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a torinói vereség és az Inter elleni döntetlen ellenére sem tettek le a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik hely eléréséről.

A Milan vasárnap este 20:45-kor a Sassuolo ellen lép pályára a San Siróban.

“Két kemény mérkőzésen vagyunk túl és a Juventus ellen jobban játszottunk, mint az Inter ellen. Továbbra is ugyanazok a céljaink. Megpróbáljuk elérni a Bajnokok Ligája kvalifikációt, egészen a végsőkig. Mindaddig harcolni fogunk a céljaink eléréséért, amíg matematikailag esélyünk van. Nem értem, hogy miért kellene feladnunk. Fiatal csapat vagyunk és minden mérkőzésen a legnagyobb motivációval kell pályára lépnünk.”

“Könnyen gondot okozhat a Sassuolo és nagyon kell figyelnünk. Technikailag jól kell játszanunk, de ez nem lesz elég. Erős védelmük van és ellentámadásból bármikor képesek betalálni. Mindig éreznünk kell a veszélyt és oda kell figyelnünk. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy egy hiba problémákat okoz. Úgy érzem, hogy tiszta és őszinte a kapcsolatom az öltözőben a játékosokkal. Nyugodt vagyok, a csapat nagy profizmussal rendelkezik. Minél többet kritizálják az emberek a játékosaimat, én annál több játéklehetőséget fogok nekik adni. Fejlődnünk kell és ez kemény munkával érhető el.”

“A szerződéshosszabbítás semmit sem változtatott meg. A labdarúgásban ennek nagyon kevés hatása van. Elég három mérkőzést veszítenem és már ki is rúgtak Milanellóból. Nagyobb elszántsággal dolgozom és a nyomás is nagyobb, hiszen a klub bízik bennem, de tisztában vagyok azzal, hogy még fejlődnünk kell. BL? Először az Európa Liga pozíciót kell megerősítenünk. Magunk mögé is figyelnünk kell és nem szabad hibázni.”

“Suso? Hihetetlen munkát végez és remek összhangban van a középpályásokkal. Technikailag pluszt tud adni a csapatnak és egyensúlyt teremt, ami nagyon fontos. Igazi vezérként játszik és mindig a csapat rendelkezésére áll. Donnarumma? Sokkal többre is képes. Pályafutásának elmúlt éveiben nagyon fontos dolgokat vitt véghez és már kezd ezekhez hozzászokni. Eltekintve a kisebb hibáktól, elégedett vagyok vele és tisztelem őt. Bonaventura? Kivételes képességekkel rendelkezik. A jelenlegi játékosaim a lehető legjobbak számomra, így nem kell várni forradalmi változásokat a nyáron.” – tette hozzá.

Címkék: ,

A szerző: Isaackar92