Gennaro Gattuso, a csapat vezetőedzője a Sassuolo elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a torinói vereség és az Inter elleni döntetlen ellenére sem tettek le a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik hely eléréséről.

A Milan vasárnap este 20:45-kor a Sassuolo ellen lép pályára a San Siróban.

“Két kemény mérkőzésen vagyunk túl és a Juventus ellen jobban játszottunk, mint az Inter ellen. Továbbra is ugyanazok a céljaink. Megpróbáljuk elérni a Bajnokok Ligája kvalifikációt, egészen a végsőkig. Mindaddig harcolni fogunk a céljaink eléréséért, amíg matematikailag esélyünk van. Nem értem, hogy miért kellene feladnunk. Fiatal csapat vagyunk és minden mérkőzésen a legnagyobb motivációval kell pályára lépnünk.”

“Könnyen gondot okozhat a Sassuolo és nagyon kell figyelnünk. Technikailag jól kell játszanunk, de ez nem lesz elég. Erős védelmük van és ellentámadásból bármikor képesek betalálni. Mindig éreznünk kell a veszélyt és oda kell figyelnünk. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy egy hiba problémákat okoz. Úgy érzem, hogy tiszta és őszinte a kapcsolatom az öltözőben a játékosokkal. Nyugodt vagyok, a csapat nagy profizmussal rendelkezik. Minél többet kritizálják az emberek a játékosaimat, én annál több játéklehetőséget fogok nekik adni. Fejlődnünk kell és ez kemény munkával érhető el.”

“A szerződéshosszabbítás semmit sem változtatott meg. A labdarúgásban ennek nagyon kevés hatása van. Elég három mérkőzést veszítenem és már ki is rúgtak Milanellóból. Nagyobb elszántsággal dolgozom és a nyomás is nagyobb, hiszen a klub bízik bennem, de tisztában vagyok azzal, hogy még fejlődnünk kell. BL? Először az Európa Liga pozíciót kell megerősítenünk. Magunk mögé is figyelnünk kell és nem szabad hibázni.”

“Suso? Hihetetlen munkát végez és remek összhangban van a középpályásokkal. Technikailag pluszt tud adni a csapatnak és egyensúlyt teremt, ami nagyon fontos. Igazi vezérként játszik és mindig a csapat rendelkezésére áll. Donnarumma? Sokkal többre is képes. Pályafutásának elmúlt éveiben nagyon fontos dolgokat vitt véghez és már kezd ezekhez hozzászokni. Eltekintve a kisebb hibáktól, elégedett vagyok vele és tisztelem őt. Bonaventura? Kivételes képességekkel rendelkezik. A jelenlegi játékosaim a lehető legjobbak számomra, így nem kell várni forradalmi változásokat a nyáron.” – tette hozzá.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Egyetértek Rhinóval, egyáltalán nem kell elbúcsúznunk még a BL-t jelentő negyedik pozíció megszerzésétől. S ráadásul nekünk egy halvány fokkal még kedvezőbb a sorsolásunk a hátralévő találkozókon, mint a Merdának.
  Internazionale találkozik még : Torino, Atalanta,Cagliari, Chievo,Juventus,Udinese,Sassuolo és a Lazióval.
  A Milan pedig: Sassuolo,Napoli, Torino, Benevento,Bologna,Verona,Atalanta és végül egy firenzei kiruccanás a violák ellen.
  Szerintem egy ponttal megelőzzük őket 🙂
  Forza Milan!

  • Azt mondta h nem kell forradalmi valtoztatasokat varni…
   Szerintem sincs ra szukseg.
   Itt van a csapat magja, vegre van jatek is…
   Boviteni kell a padot, esetleg a kozeppalyara es a tamadosorba 1-1 komolyabb, de meg nem sztar spiler es rendben vagyunk. Ha igy tudjuk folytatni a fejlodes jovore ezzel a kerettel is a dobogoert kuzdenenk.
   Kessie-t kell tehermentesiteni nyaron, kell egy hasznalhato szelso es ha Kalinic elmegy akkor el kell hozni Belottit es megvagyunk.

   • Amit én várnék a nyáron, az legalább 2 középpályás és 2 szélső támadó. Kessie mellett Jacket se padoztathatjuk, mert egyszerűen nincs kit beállítani a helyükre. Suso és Calha kevés a szélre, Borini bizonyított, de nem szélső támadóként.
    Az lenne az igazán jó, ha a kezdőbe tudnánk igazolni, de ezt kétlem, viszont ahogy említetted, a padot mindenképp fel kéne tölteni HASZNÁLHATÓ játékosokkal. Egyszerűen nonszensz, hogy a kp-ra be nem tudunk becserélni senkit. A közepét még csak-csak megoldja Biglia és Montolivo, de az lenne az igazi, ha ott is tudnánk frissíteni. Így végig gondolva maradjunk annyiban, hogy bőven vannak még lyukak a csapatunkban. 🙂

    • Kezdőbe kell igazolnunk…ahogy mondod. A jelenlegi állandó, kezdő csapatnak több, mint a fele nem éri el az EL, BL szintet. Tény. Kell 3-4 nemzetközi játékos, akire fel tudnak “nézni” a többiek. Padra igazolni felesleges, akkor jöjjenek a fiatalok.