A klub vezetősége hosszabb távon tervez a 40 éves olasz szakemberrel.

Teljes a bizalom, Gattuso maradhat a Milan edzője?

Egyre nagyobb az esély arra, hogy a következő szezonban is Gennaro Gattuso lesz a Milan vezetőedzője. Az olasz tréner hamarosan új szerződést írhat alá és a klub jelentősen megemelheti a jelenlegi évi 120 ezer eurós fizetését is.

2017 novemberében egy Torino elleni 0-0-s döntetlent követően betelt a pohár és elfogyott a türelem: a vezetőség menesztette Vincenzo Montellát a kispadról. Helyét a Primavera csapatot irányító Gattuso vette át, aki rögtön egy Benevento elleni 2-2-es döntetlennel kezdett. Sokan megkérdőjelezték a 40 éves szakember taktikai hozzáértését és úgy vélték, hogy ilyen magas szinten nem képes megállni a helyét. Gattuso átadta a szenvedélyét a játékosoknak, akikből egységes csapatot kovácsolt és egy hónappal a kinevezését követően beindult a szekér, jöttek az eredmények. A Milan az Intert és a Laziót búcsúztatva bejutott az Olasz kupa fináléjába, a Serie A-ban pedig felzárkózott az élmezőnyhöz és továbbra is él a Bajnokok Ligája indulás elérésének reménye. A csapat 13 tétmérkőzésen keresztül tartó veretlenségi sorozatának múlt héten az Arsenal vetett véget az Európa Ligában.

Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint Gattuso hamarosan hosszabbíthat és nagy valószínűség szerint a következő szezonban is ő fog ülni a kispadon. Úgy tűnik, hogy teljes a vezetőség illetve a szurkolók bizalma Gattuso felé.

“Nagyon jó a kapcsolatunk Gattusóval, őszinték vagyunk vele. Ő bebizonyította, hogy mire képes. Rendkívüli teljesítményt nyújtott és nincs szükség többet bizonyítania. Megvárjuk a megfelelő pillanatot, hogy megvitassuk a helyzetet és azt hiszem, hogy ez hamarosan eljön.” – mondta Fassone, amikor Gattuso jövőjéről kérdezték.

Mirabelli nyilatkozott az Arsenal elleni meccs után: “Nincs kétség afelől, hogy Rino sok éven keresztül itt fog maradni.”

A Corriere dello Sport, a Tuttosport és a Corriere della Sera egybehangzó információi szerint Gattuso 2020-ig szóló szerződést írhat alá a piros-feketékkel, a fizetése pedig 2 millió euró lehet szezononként.

Címkék:

A szerző: norberto012