Egyre nagyobb az esély arra, hogy a következő szezonban is Gennaro Gattuso lesz a Milan vezetőedzője. Az olasz tréner hamarosan új szerződést írhat alá és a klub jelentősen megemelheti a jelenlegi évi 120 ezer eurós fizetését is.

2017 novemberében egy Torino elleni 0-0-s döntetlent követően betelt a pohár és elfogyott a türelem: a vezetőség menesztette Vincenzo Montellát a kispadról. Helyét a Primavera csapatot irányító Gattuso vette át, aki rögtön egy Benevento elleni 2-2-es döntetlennel kezdett. Sokan megkérdőjelezték a 40 éves szakember taktikai hozzáértését és úgy vélték, hogy ilyen magas szinten nem képes megállni a helyét. Gattuso átadta a szenvedélyét a játékosoknak, akikből egységes csapatot kovácsolt és egy hónappal a kinevezését követően beindult a szekér, jöttek az eredmények. A Milan az Intert és a Laziót búcsúztatva bejutott az Olasz kupa fináléjába, a Serie A-ban pedig felzárkózott az élmezőnyhöz és továbbra is él a Bajnokok Ligája indulás elérésének reménye. A csapat 13 tétmérkőzésen keresztül tartó veretlenségi sorozatának múlt héten az Arsenal vetett véget az Európa Ligában.

Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint Gattuso hamarosan hosszabbíthat és nagy valószínűség szerint a következő szezonban is ő fog ülni a kispadon. Úgy tűnik, hogy teljes a vezetőség illetve a szurkolók bizalma Gattuso felé.

“Nagyon jó a kapcsolatunk Gattusóval, őszinték vagyunk vele. Ő bebizonyította, hogy mire képes. Rendkívüli teljesítményt nyújtott és nincs szükség többet bizonyítania. Megvárjuk a megfelelő pillanatot, hogy megvitassuk a helyzetet és azt hiszem, hogy ez hamarosan eljön.” – mondta Fassone, amikor Gattuso jövőjéről kérdezték.

Mirabelli nyilatkozott az Arsenal elleni meccs után: “Nincs kétség afelől, hogy Rino sok éven keresztül itt fog maradni.”

A Corriere dello Sport, a Tuttosport és a Corriere della Sera egybehangzó információi szerint Gattuso 2020-ig szóló szerződést írhat alá a piros-feketékkel, a fizetése pedig 2 millió euró lehet szezononként.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Nem is kérdéses.
  Gattuso óriási változást hozott az elmúlt évekhez viszonyítva.
  Ráadásul megmutatta, hogy ugyanazzal a kerettel, amivel Montella bukott, igen is lehet eredményeket elérni.
  Mindenképpen maradnia kell és tovább folytatni a munkát.

  A keretünkre se lehet különösebb panasz. Apróbb változtatások kellenek csak.
  Jah és remélem a nyáron kap egy vérszomjas csatárt is.

  Csak így tovább!!!

 2. Mindenki azt kapja amit érdemel, legyen az jó vagy rossz. Tetszik a hozzáállása, munkamániás, tökéletes a kapcsolata a játékosokkal, felnéznek rá. Maradjon ameddig csak akar. 🙂 Hamarabb elérjük Gattusoval a BL serleget, mint a PSG bármelyik edzővel !! Én azt várom, hogy a Juvet verjük meg ebben az évben vagy jövőre 🙂

 3. Egyértelműen Rinoval kell folytatnunk,ez egy pillanatig sem kérdéses…nagyon úgy tűnik,hogy minden szempontból a legalkalmasabb a padunkra….Tudja mit jelen ez a KLUB,tudja hogy mit jelent ALÁZAT,tudja hogy kell MOTIVÁLNI,tudja milyen megvívni egy nagy meccset,és nagyon úgy tűnik,hogy TAKTIKAILAG is rendben van Rino !!!

  Ő KELL NEKÜNK !!!

  Hitet adott a játékosoknak,és szurkolóknak egyaránt….100%-ig HITELES A PALI….nincs mellé beszéd a tényeket tolja bele az arcunkba,és a sajtó arcába is !!!

 4. Azt nem állítom,hogy Gattusoval BL-t nyerünk -bár tévednék:)))- , de egyértelműen neki kell leraknia az új nagy Milan alapjait;át tudja adni a játékosoknak mit jelent a mez,a címer,a San Siro,a Curva Sud.Hiteles a játékosok előtt,tudják miről beszél,hiszen ő mindezt át élte a csúcson lévő csapatban,játékosként.
  A legjobb példa erre Hakan nyilatkozata:
  “Büszke vagyok rá,hogy Milanista lehetek!”
  Nem kérdés,Gattusonak kell az alapokat lerakni az új,csodás jövő felé vezető úton!

 5. Rinoról nekem Dárdai Pali jut eszembe. Ő is az ifjúsági csapattól ment feljebb és elég szép eredményeket ért el eddig a Herthaval annak ellenére hogy majdnem a kiesés szélére kerültek mikor átvette a csapatot. A Milannál azért mások az elvárások és remélem tudja teljesíteni. Forza Rino